έγκλημα, ποινικά και ηθικά κολάσιμο

Αποτελεί έγκλημα, ποινικά και ηθικά κολάσιμο, η πλάνηση (παραπλάνηση) αθώων παιδιών, εφήβων και νέων όταν μάλιστα χωρίς ακόμα (οι πλάνοι) να έχουν αποκαλύψει το πραγματικό, τοξικό, εωσφορικό και ναζιστικό τους πρόσωπο, παρουσιάζουν τα πλανεμένα αθώα παιδιά ως εκπροσώπους τους για να πετύχουν τον προσηλυτισμό και άλλων νέων.
Η παρουσίαση ενός πλανεμένου νέου ως εκπροσώπου της Ν.Α. είναι ουσιώδες αδίκημα γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση του νέου που μέσω τεχνασμάτων προσηλυτισμού και εξαπάτησης έμπλεξαν στα πλοκάμια της σέχτας τους.
Οι μασονικού τύπου οργανώσεις όπως είναι η Νέα Ακρόπολη εφόσον έχουν πρόθεση να κρατάνε μυστικά που να τα αποκαλύπτουν μόνο στα μυημένα μέλη τους, οφείλουν να μην επιδιώκουν από τα μέλη τους να τους «φάνε» τα νιάτα τους, τον χρόνο τους και τα χρήματα τους γιατί η παραπλάνηση και η εξαπάτηση είναι νομικά αδικήματα που κατατάσσουν τις οργανώσεις αυτές στην κατηγορία των σεχτών.
Νομικά υπάρχει έγκλημα στις διαδικασίες που ακολουθεί η συγκεκριμένη σέχτα της Νέας Ακρόπολης γιατί η εσφαλμένη γνώση και (μη συνειδητή) άγνοια της πραγματικότητας, στους νέους που μπλέκουν στα πλοκάμια της εμπίπτει στις γενικές αρχές της ελαττωματικής βούλησης, όταν οι πλάνοι της οργάνωσης αυτής χωρίς να έχουν αποκαλύψει το πραγματικό, τοξικό, εωσφορικό και ναζιστικό τους πρόσωπο, ζητάνε από τους νέους να προσφέρουν τον εθελοντισμό τους, τα χρήματα τους και τα νιάτα τους ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν τους νέους αυτούς ως εκπροσώπους τους για να πετύχουν τον προσηλυτισμό και άλλων νέων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Κατά τις γενικές αρχές, ελάττωμα της βούλησης, το οποίο δύναται να ασκήσει επιρροή στο κύρος της δήλωσης, συνιστά η πλάνη στη δήλωση («εν τη δηλώσει»), η οποία υφίσταται στην περίπτωση που η εξωτερικευθείσα βούληση του δηλούντος, λόγω εσφαλμένης γνώσης ή (μη συνειδητής) άγνοιας της πραγματικότητας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική του βούληση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι ουσιώδης. Στην κατηγορία πλάνης στη δήλωση, αναλόγως του αντικειμένου στο οποίο αναφέρεται εμπίπτει τόσο η πλάνη περί τα πράγματα όσο και η πλάνη περί το δίκαιο. Και ως πλάνη περί το δίκαιο εννοούμε εκείνη που αναφέρεται στη νομική έννοια κάποιου όρου ή στις νομικές συνέπειες της δήλωσης βουλήσεως, οι οποίες αναφέρονται στο περιεχόμενο της δήλωσης και όχι σε αυτές που επέρχονται εκ του νόμου, στην υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών σε συγκεκριμένη διάταξη νόμου. Αντιθέτως, η πλάνη που στρέφεται αποκλειστικώς στα παραγωγικά αίτια της βούλησης, μολονότι συνιστά ελάττωμα αυτής, εντούτοις δεν θεωρείται, καταρχήν, ουσιώδης και δεν ασκεί επιρροή στο κύρος της γενόμενης δήλωσης, εκτός και αν από ειδική διάταξη νόμου ορίζεται διαφορετικά (πρβλ. ΣτΕ 1546, 1550 και 1552/1985, 910 και 1987/1989). Ως παραγωγικά αίτια της βούλησης νοούνται όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά περιστατικά (γεγονότα μελλοντικά του παρόντος ή του παρελθόντος, ανθρώπινες πράξεις, προσδοκίες κ.ά.), στα οποία στηρίχθηκε ο δηλών για να σχηματίσει τη βούλησή του (βλ. Ολ. Α.Π. 151/2004, 35/1998 κ.ά.) (Πρξ VI Τμ. 14/ 2012)

---------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιπλέον τα ευσυνείδητα εξαπατημένα μέλη όταν κάποια στιγμή ξυπνήσουν από την πλάνη, από την οποία τα είχαν πλανήσει οι πλάνοι, τότε αναπόφευκτα θα δημοσιοποιήσουν τις μεθοδεύσεις που υπέστησαν για να γίνουν άβουλο πιόνι των σεχτών αυτών.

Σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας που χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα των ανθρώπων να ανταλλάσσουν και να μεταφέρουν πληροφορίες ελεύθερα και να έχουν άμεση πρόσβαση σε γνώσεις που θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο να βρεθούν στο παρελθόν.  Αυτό δεν ευνοεί τις οργανώσεις μασονικού τύπου (όπως είναι και η ΝΑ) που η μη διάδοση των μεθοδεύσεων τους αποτελεί πρωταρχικό κανόνα τους. 

Από την άλλη είναι σίγουρο ότι αυτές οι οργανώσεις μηχανεύονται νέα μοντέλα για να προσαρμόσουν την μυστικοπάθεια τους στην σημερινή εποχή. Κανένας δεν πρέπει να υποτιμάει τις ικανότητες τους στις μεθοδεύσεις, τα τεχνάσματα και την πλάνη!

Η σελίδα αυτή κάνει το πρώτο βήμα προς την αλήθεια και την δικαιοσύνη, αλλά μόνο  με την δύναμη του Θεού μπορεί να νικηθεί ο σκοταδισμός της Νέας Ακρόπολης.





Στην Ελλάδα η Ν.Α. ίδρυσε παράρτημα το 1980 από τον Γεώργιο Αλβαράδο Πλάνα με έδρα την Αθηνά και έχει την μορφή ως αναγνωρισμένο Σωματείο από το Πρωτοδικείο Αθηνών (10670/82 της 28ης Νοεμβρίου 1981). Σήμερα, έχει δεκατρία παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα έχει εφτά στην Αθηνά, δυο στην Θεσσαλονίκη, τρία στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα. Στη χώρα μας ἡ οργάνωση αυτή στοχεύει σε νέα μέλη τα οποία «αλιεύει» με πυκνή εβδομαδιαία αφισοκόλληση κυρίως στην περιοχή των Πανεπιστημιακών Σχολών. Ακόμη δεν φείδεται να αλλάζει συνεχώς προσωπεία, κάτι που εφαρμόζει με συνέπεια και στα διαδίκτυο. Έχει γίνει φανερό ότι η Νέα Ακρόπολη δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την ανερχόμενη δύναμη των social media, με πολλές ιστοσελίδες-παγίδες. Πέρα από το επίσημο προφίλ της στο Facebook που αριθμεί γύρω στα 16.000 likes, επί πληρωμή για διαφήμιση στο Facebook η οργάνωση διαχειρίζεται και άλλα προφίλ σε αυτήν την πλατφόρμα χωρίς να επισημαίνει την επωνυμία στα προφίλ, ενώ δημοσιεύσει συνήθως κλεμμένα γνωμικά. Μερικές από τις καμουφλαρισμένες σελίδες της είναι: «Η φιλοσοφία επιστρέφει» (265 χιλ. likes), «Φιλοσοφία σήμερα» (228χιλ. likes) «Φιλοσοφική Λίθος» (139 χιλ. likes), «Φιλοσόφησε το» (33 χιλ. likes). Η νέα πρόθεση της είναι να αποκρύπτει εκτός από το πραγματικό της σύμβολο και το πραγματικό της όνομα, έτσι συχνά δεν εμφανίζει τον πραγματικό τίτλο: «Νέα Ακρόπολη». Στην Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί τον τίτλο «Νέο Θεμέλιο», στα Χανιά έχουν ένα κρυφό προφίλ με το όνομα Polyhoros Hania και με το αντίστοιχο όνομα σελίδα στο facebook (με 1.687 άτομα ακολουθούν), στο Αιγάλεω η ΝΑ καλύπτεται πίσω από τον τίτλο «Πολυχῶρος Aventura», στις Σέρρες, ως «Οι 7 μάσκες», ένας πολιτιστικός, θεατρικός και φιλοσοφικός σύλλογος που μάλλον δεν τελεσφόρησε,· στην Πάτρα ως Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Κίνηση «Εννέα Μούσες»• στην Αθήνα, ως «Athens Workshops», πού κι αυτό δεν τελεσφόρησε. Στην οργάνωση αυτή ανήκει και το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας "Σέραπις" και το Κέντρο Ανθρωπολογικών Ερευνών "Πυθαγόρας".

"Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να εμφανίζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να προβάλλεται ως φλογερός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της που κυκλοφορεί και τα οποία δεν διανέμονται στο ευρύτερο κοινό: Στην κορυφή του «Νέου Κράτους» θα είναι ο «Ένας», ο «περισσότερο δυνατός και έξυπνος». Το δημοκρατικό σύστημα θα πάψει να υπάρχει, γιατί αυτό κυριαρχεί και ευδοκιμεί μόνο στους λαούς που βρίσκονται σε «υπεράνθρωπη κατάσταση». Εδώ έχουμε ένα επηρεασμό από τον υπεράνθρωπο του Νίτσε." Θρησκεία - Αιρέσεις / Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Κωνσταντίνου, Καθηγητής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Αυτοπροβάλλονται πολλές φορές ως φιλανθρωπικές οργανώσεις και ασκούν παραπλανητικά κάποια κοινωφελή δραστηριότητα.
Συχνά προσεταιρίζονται ανθρώπους επώνυμους (επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους κ.α.) πού αγνοούν τους σκοπούς και τα κίνητρα των ομάδων αυτών.
Επιδιώκουν συνεργασία με δημόσιους φορείς που αγνοούν περί τίνος πρόκειται.
Οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη, συνήθως, είσοδο: σεμινάρια φιλοσοφικού δήθεν περιεχομένου, γιορτές με χορό και μουσική κτλ.
Στρατολογούν μέλη που θα γίνουν διαφημιστές τους και κυνηγοί νέων μελών.
Προσφέρουν δωρεάν «αναλύσεις προσωπικότητας» με επιστημονικό, τάχα, κύρος.
Σφετερίζονται τίτλους που ανήκουν σε επιστημονικά ιδρύματα.
Ισχυρίζονται ψευδώς ότι διαθέτουν -ή χορηγούν- τίτλους σπουδών και διπλώματα.
Επικαλούνται δήθεν συνεργασία με πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.
Χρησιμοποιούν άλλες ομάδες που δεν φαίνονται σχετικές όπως π.χ. σχολές πολεμικών τεχνών.
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ: ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, , ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ -ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ-, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...
...ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ: ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ή ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΡΗΣΗ -ΕΜΠΟΡΙΑ- ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ (ΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΦΟΝΩΝ), ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ- ΘΑΝΑΤΟΙ!
 "Η Νέα Ακρόπολη είναι μια ομάδα που αναγνωρίστηκε ως καταστρεπτική αίρεση από το 1995 από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στον Νόμο 2468. Η Νέα Ακρόπολη απαγορεύεται στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αναγνωρίζεται επίσης ως καταστροφική αίρεση από διεθνείς ακαδημαϊκούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς, από δίκτυα υποστήριξης στα θύματα αιρέσεων, καθώς και περιφερειακών κυβερνήσεων που έχουν διαλύσει τους δεσμούς τους με την εν λόγω οργάνωση. Η ένταξη της Νέας Ακρόπολης στην καταστροφική ταξινόμηση με την οποία αναγνωρίζεται είναι αυτή που περιεγράφηκε από τον εμπειρογνώμονα André Dénaux ως: «Μια καταστροφική αίρεση, ψευδο-θρησκευτική, ψευδο-φιλοσοφική και ψευδο-πολιτιστική οργάνωση, με πυραμιδική δομή και ολοκληρωτική ιδεολογία, που επιδιώκει την προσέλκυση οπαδών για να τους εκμεταλλευτούν, μέσω ψεύτικων υποσχέσεων και τεχνικών ψυχολογικού εξαναγκασμού, πάντα προς το συμφέρον του πυραμιδικού συστήματος εξουσίας της και το κέρδος των ηγετών τους». Η Νέα Ακρόπολη διαχειρίζεται τον τίτλο του "Διεθνούς Φιλοσοφικού Οργανισμού" από το 2011, αφού χρησιμοποίησε από τη δημιουργία της το 1957 τον τίτλο του "Μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού συλλόγου", υιοθετώντας περιγραφικά ψευδώνυμα όπως "Σχολή κλασικής φιλοσοφίας, απλή και κατανοητή " και διάφορες "αγνές" επωνυμίες όπως "Νέα Ακρόπολη - Νέο Θεμέλιο". Για να εμφανιστεί ως ανθρωπιστική ομάδα, η Νέα Ακρόπολη οργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες που διαδίδει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσω αφισών του δρόμου ή της διανομής φυλλαδίων, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα. Αν και ονομάζουν τις υποομάδες τους ως "ινστιτούτα" ή έχουν περιβαλλοντικές δραστηριότητες, το πραγματικό τους ενδιαφέρον δεν σχετίζεται με τον πολιτισμό ή το περιβάλλον, αλλά μάλλον με την κατήχηση και την παραγωγή αγαθών και χρημάτων. Η New Acropolis ισχυρίζεται ότι είναι μια ομάδα με ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα, διοργανώνοντας μαθήματα στη δυτική και ανατολική φιλοσοφία, εργαστήρια τέχνης, καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, κάμπινγκ, συνέδρια, παρουσιάσεις θεάτρων, μαθήματα χορού, θεατρικές παραστάσεις, όλα μέσω του Ινστιτούτου Tristán, Instituto Maat of Legal Studies. Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Bodhidharma, Ινστιτούτο Νέας Ιατρικής της Σεραπης, Janos (για εφήβους), Tablitas (για ανηλίκους) και Cadenita de Oro (νηπιαγωγεία). Συμμετέχουν επίσης στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, υποστηρίζουν τα ορφανοτροφεία και παρέχουν κοινωνική βοήθεια μέσω της Ομάδας Active Ecology (GEA). Πίσω όμως από αυτές τις δραστηριότητες κρύβεται μια μυστική, μαχητική και παραστρατιωτική ομάδα που ονομάζεται "Ζωντανές Δυνάμεις". Η New Acropolis έχει εργαστεί εδώ και χρόνια στο μάρκετινγκ για να προβληθεί με μια εικόνα που σχετίζεται με τον εσωτερισμό και τη Νέα Εποχή, μιμείται έννοιες της τρέχουσας ή ακαδημαϊκής χρήσης και πραγματοποιεί δραστηριότητες που έχουν την υποστήριξη ή την έγκριση ανυποψίαστων κοινωνικών φορέων, συνάπτοντας συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες και δήμους για να απομυζήσει κύρος, καθώς και μέσω πρόσκλησης ακαδημαϊκών και προσωπικοτήτων της τέχνης ή της επιστήμης που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα της Νέας Ακρόπολης λόγω μιας ψεύτικης εικόνας που οι ηγέτες της οργάνωσης έχουν πλάσει ως προς τον τρόπο που η ΝΑ προβάλλεται στην κοινωνία. Η ύπαρξη μιας κεντρικής δομής μέσα στην Νέα Ακρόπολη που ονομάζεται "Ζωντανές Δυνάμεις" παραμένει μυστική. Οι ΖΔ θεωρούνται από τους ίδιους ως το έμβρυο ενός ολοκληρωτικού κράτους που στο μέλλον θα απορρίψει αυτόν τον κόσμο που σήμερα υποκρίνονται ότι νοιάζονται για το καλό του. Ο στόχος της ΝΑ είναι να γίνει μια πολιτική δύναμη για να αντικαταστήσει την δημοκρατία και να κυριαρχήσει στις μάζες. Οι ανθρωπιστικές και πολιτιστικές πτυχές παρουσιάζονται ως εξωτερική πρόσοψη που κρύβουν την πραγματικότητα των εσωτερικών δομών της οργάνωσης που είναι οι Ζωντανές Δυνάμεις και οι Άξονες, καθώς και οι διαταγές που λαμβάνει το κατευθυνόμενο μέλος τους. Ένα ολοκληρωτικό δόγμα είναι η πραγματικότητα της ομάδας αυτής, βλαβερό για τους οπαδούς του και στην πραγματικότητα σε αντίθεση με τις τάχα ανθρωπιστικές δραστηριότητες της.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 

Στο εισαγωγικό σεμινάριο χρησιμοποιούν πληροφορίες από τη φιλοσοφία της Ανατολής και της Δύσης, όπου όλες οδηγούν σε μια κοινή αλήθεια, στην δικαίωση του δόγματος της Νέας Ακρόπολης. 

---------------------------------------------------------------------------

Διδασκαλεία εισαγωγικού σεμιναρίου:

• Για αυτούς ο φιλόσοφος ταυτίζεται με τον Ακροπολιτανό. Η Αλήθεια έχει ένα κανάλι που βρίσκεται στην Νέα Ακρόπολη. Υπάρχει η Νέα Ακρόπολη και ο έξω κόσμος. Στον έξω κόσμο εξελίσσεται κάποιος μέσω της εμπειρίας και στη Νέα Ακρόπολη μέσω του μονοπατιού της μαθητείας που εμπεριέχει την γνώση και την βιωματική εμπειρία. Ο μαθητής έχει καθήκον προς τους δασκάλους του και την ανθρωπότητα, να γίνει μια μέρα και αυτός δάσκαλος και να διδάξει την Αλήθεια όπως του την δίδαξαν οι δάσκαλοι του. Μπροστά στο Ακροπολιτανικό καθήκον, ο κόσμος και το προσωπικό συμφέρον παραιτούνται, γιατί είναι εγωιστικά. Για όλη του την ζωή πρέπει να αφιερωθεί ο φιλόσοφος στη Νέα Ακρόπολη με την παραίτηση από την οικογένεια και τους φίλους. Αυτές οι δογματικές απόψεις δικαιολογούνται με τον επιφανειακό λόγο «γιατί η φιλοσοφία είναι στάση ζωής».

• Επταπλή σύνθεση του ανθρώπου: Τα ορυκτά τείνουν να γίνουν φυτά, τα φυτά να γίνουν ζώα, τα ζώα να γίνουν άνθρωποι, οι άνθρωποι να γίνουν διαλογικοί θεοί. Υπάρχει μια ολόκληρη διδασκαλία κατά την οποία εξηγεί η Μπλαβάτσκι το πώς γίνεται αυτή η διαδικασία και την έχει ονομάσει Κοσμογένεση. Παράλληλη θεωρία με αυτή είναι και η Ανθρωπογένεση. Ο άνθρωπος ως μέρος αυτής της θεότητας αποτελείται από τα τέσσερα στοιχεία τα οποία προηγούνται αυτού, έχει σώμα όπως έχουν τα ορυκτά, ενέργεια όπως έχουν τα φυτά, συναισθήματα όπως έχουν τα ζώα και έχει και νόηση, μια εγωιστική νόηση, πάνω από αυτή υπάρχει μια Θεία τριάδα στην οποία όλοι τείνουμε.

• Κάρμα - Δάρμα: Τα τέσσερα κατώτερα στοιχεία που απαρτίζουν την προσωπικότητα μας δεν είναι κάτι το σπουδαίο είναι απλά εργαλεία που χρησιμοποιεί η θεότητα για να εξελιχθεί. Το σώμα μας, είναι κάτι φθαρτό που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε τις εμπειρίες μας και να εξελιχθούμε μέσα από την μετενσάρκωση μέχρι να φτάσουμε στην Νιρβάνα που σύμφωνα με τον βουδισμό είναι η ηρεμία ή η γαλήνη. Για να επιταχύνουνε την πορεία αυτή θα πρέπει να μην δημιουργούμε κάρμα αρνητικό. Το κάρμα είναι ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης. Όποιος παρεκκλίνει από τον ορθό δρόμο χτυπάει στα τοιχώματα του «Δάρμα» και υπάρχει σύγκρουση και πόνος. Αυτός ο πόνος σε επαναφέρει στον ορθό δρόμο. Ο Ορθός Δρόμος όμως είναι κάτι που ταυτίζεται με την προσφορά στην ΝΑ.

• Ινδουισμός - Ο Arjuna ακολουθεί τις εντολές του θεού Krishna, ο οποίος είναι ο Ανώτερος Εαυτός και άρα ο φιλόσοφος της Νέας Ακρόπολης ζει την φιλοσοφία και υπακούει στον Ανώτερο Εαυτό του» οι εντολές του Ανώτερου Εαυτού του είναι αυτές της Νέας Ακρόπολης. Η υπακοή σε εντολές της ΝΑ ταυτίζεται με τον δρόμο Αρτζούνα που το όνομα του σημαίνει λευκός, καθαρός ή Άριος, ηγέτης των Πάνταβα δίστασε αρχικά να ξεκινήσει μια μάχη σκοτώνοντας αδέλφια, φίλους, συγγενείς και δασκάλους, τελικά όμως παίρνει την σκληρή απόφαση αφού πρώτα του την έχει υποδείξει ο δάσκαλος του ο Κρίσνα.

• Σπήλαιο του Πλάτωνα - Ο κόσμος είναι απατηλός και ο φιλόσοφος χρειάζεται "τα φώτα" της οργάνωσης για να δραπετεύσει από την ψευδαίσθηση του κόσμου και να φτάσει στην αλήθεια.

• Βούδας - Ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση των αισθήσεων και ο φιλόσοφος πρέπει να ¨"σπάσει" την ψευδαίσθηση. Το μέλος της ΝΑ "σπάει" την ψευδαίσθηση του κόσμου με την παραίτησή του από αυτόν. Να παραιτείται κάποιος από τον κόσμο σημαίνει να αφιερώνεται αποκλειστικά στη Νέα Ακρόπολη.

• Ο μεσαίωνας συμβολίζει ένα τρόπος ζωής όπου κάποιος μέσα από δυσκολίες αγωνίζεται για ένα Ιδανικό - Το μέλος της Νέας Ακρόπολης είναι πολεμιστής του πνεύματος που πρέπει μέσα σε αυτόν τον μεσαίωνα που ζούμε σήμερα, να υπακούει και να αγωνίζεται για το "Ακροπολιτανικό Ιδεώδες". Επίσης συμβολίζει και την ανάγκη, η γνώση να παραμείνει μυστική κάτω από την απειλή της Ιεράς Εξέτασης. Αυτό είναι μια εισαγωγή για να ξεκινήσει 1) η υποβάθμιση του Χριστιανισμού ο οποίος δεν διδάσκεται στην ΝΑ, 2) η διπλοπροσωπία του μέλους που πρέπει άλλα να πιστεύει και άλλα να λέει στον κόσμο.

• Καντ - Η μεγαλύτερη άσκηση της ελευθερίας είναι να αποφασίσει κάποιος ελεύθερα να υπακούσει σε μια "αιτία" και η Νέα Ακρόπολη είναι η καλύτερη αιτία του κόσμου όπου υπάρχουν πνευματικοί οδηγοί στους οποίους πρέπει να υπακούει γιατί αυτή είναι η σωστή σχέση δασκάλου-μαθητή, όπως ίσχυε από την αρχή της ιστορίας. Όταν αναφέρονται σε δασκάλους εννοούν δασκάλους της ΝΑ.

•Η διδασκαλεία της ηθικής μετατρέπεται για αυτούς σε ηθική φιλοσοφία του καθήκοντος, η οποία μετατρέπεται με την σειρά της στο καθήκον του «Ακρόπολιτανού» προς την ανθρωπότητα, η οποία συνεπάγεται την υποχρέωση του μέλους να παραιτηθεί από οτιδήποτε άλλο για να προσφέρει στην οργάνωση.

•Όλα είναι Ένα, δηλαδή, σύμφωνα με αυτή την αντίληψη ο Θεός είναι σε όλα τα πράγματα όχι σαν ενέργεια αλλά σαν ουσία, δηλαδή και το πιο ευτελές αντικείμενο έχει την ουσία του θεού μέσα του. Όλα είναι Θεός οπότε όλα αγωνίζονται προς την εξέλιξη, να ανεβούν επίπεδο, να γίνουν περισσότερη ενέργεια, να γίνουν θεοί, να ενωθούν, να γίνουν θεός. Η εξέλιξη του ανθρώπου επισπεύδεται με την βοήθεια της ΝΑ.

•Διδάσκουν και την συνείδηση του ανθρώπου που δεν αναγκάζει κανέναν, αλλά προτρέπει τον άνθρωπο να ακολουθήσει ή να υπακούσει στον Ανώτερο Εαυτό του (Θεία τριάδα). Η έννοια όμως του Ανώτερου Εαυτού έχει καπηλευτεί πάλι από αυτούς, αφού αυτοί είναι αρμόδιοι να καθοδηγήσουν το μέλος για να βρει τον Ανώτερο Εαυτό του. Αργότερα σκοπεύουν να ταυτίσουν αυτή την Θεία τριάδα με τους τρεις ναούς ΖΔ που κρύβουν στις εγκαταστάσεις τους.

Οι ιδέες μεταδίδονται στο μάθημα και παρόλο που τις περιγράφουμε γρήγορα, ξεκινούν ασκώντας καθοδήγηση επειδή υπάρχει επανάληψη των ιδεών αυτών και των σχετικών υποσυνείδητων μηνυμάτων που συνεχώς προπαγανδίζονται. Όλες οι διδασκαλίες τους, οδηγούν κάποιον να πιστέψει ότι η Νέα Ακρόπολη είναι η κορυφή αυτών των σκέψεων και είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση ενός νέου και καλύτερου κόσμου στη εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας.

Το εισαγωγικό μάθημα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καθοδήγησης, που ενισχύεται στην συνέχεια  στην επόμενη σειρά  μαθημάτων που απευθύνεται στα μέλη της ΝΑ.

---------------------------------------------------------------------------


Η μέθοδος που ακολουθεί η Νέα Ακρόπολη παγκοσμίως είναι: αυτός που θέλει να γίνει μέλος πρέπει πρώτα να παρακολουθήσει το "εισαγωγικό σεμινάριο" και αφού δώσει κάποιες τυπικές εξετάσεις για να αποδείξει ότι τα κατάλαβε αυτά που του δίδαξαν, μετά γίνεται μέλος. Αφού λοιπόν γίνει κάποιος μέλος ξεκινάει το παιχνίδι της διπροσωπίας κατά το οποίο το μέλος πρέπει να δέχεται συνέχεια ότι οι δάσκαλοι του δεν του τα λένε όλα για την ΝΑ αλλά μόνο όσα πρέπει να του πουν ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ναζιστικός χαιρετισμός που όταν πρωτοεπισκεφθεί κάποιος την ΝΑ και τους ρωτήσει αν χαιρετιούνται μεταξύ τους ναζιστικά, αυτοί θα το αρνηθούν ενώ αργότερα θα ομολογήσουν ότι αληθεύει -θα του τον αποκαλύψουν μόνο όταν γίνει μέλος (μετά από τρεις μήνες). Επίσης αφού του αποκαλύψουν τον ναζιστικό χαιρετισμό, θα του ζητήσουν να τον κρατήσει μυστικό από αυτούς που δεν είναι μέλη και θα του αφήσουν ταυτόχρονα το υπονοούμενο ότι αυτή η ιστορία της διπροσωπίας θα συνεχίζεται για πάντα όσο είναι μέλος της ΝΑ. Πράγματι στο μέλλον του επιφυλάσσουν και άλλες εκπλήξεις όπως ότι διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους σκοτεινούς ναούς με λάβαρα παραπλήσια των SS τα οποία θα πρέπει να χαιρετάει ναζιστικά, κατά την διάρκεια "τελετών", ντυμένος με μαύρη στολή και φορώντας στο αριστερό μπράτσο κόκκινο περιβραχιόνιο όπου επάνω είναι κεντημένα ένα φίδι και ένας κεραυνός στα πρότυπα των SS.

Μέσα από τα μαθήματα που παρακολουθεί το μέλος της ΝΑ, την ένταξη του στις ΖΔ και την καθοδήγηση του κατά την διάρκεια μαθημάτων που γίνονται στις εγκαταστάσεις της ΝΑ ή σε κατασκηνώσεις στην φύση, η Νέα Ακρόπολη επιδιώκει να πρυτανεύσει στην ζωή των οπαδών της. Με αδιάκοπες δραστηριότητες  διατηρούν πάντα το μυαλό τους απασχολημένο, αποσπώντας τους από το καθημερινό περιβάλλον τους, ενώ μέσω της προώθησης του ηρωικού τρόπου ζωής σπάνε κάθε μορφή υγιούς άμυνας της ανθρώπινης ψυχολογίας για να μπορούν με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα μέλη τους. Αφού πετύχουν, με την βοήθεια των παραπάνω μεθοδεύσεων, να μετατρέψουν το κατευθυνόμενο μέλος τους, σε εύκολο θύμα τους, τότε έχουν έτοιμους τους τρόπους για να τον εκμεταλλευτούν:  Το κατευθυνόμενο μέλος τους απομονώνεται από το περιβάλλον του γιατί όλος ο "ελεύθερος" χρόνος καταλαμβάνεται από τις υποχρεωτικές δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της οργάνωσης.  Μέσω των διαφόρων μορφών προσφοράς και εθελοντισμού σε μια γραμματεία και μέσω των μηνιαίων χρηματικών εισφορών ξεκινάν να απομυζούν χρόνο και χρήμα από τα κατευθυνόμενα μέλη τους. Η Νέα Ακρόπολη απαιτεί όχι μόνο μηνιαία τέλη, αλλά και έκτακτες πληρωμές και συνεχόμενα υψηλά οικονομικά έξοδα, ως προαιρετικές δωρεές που με τις μεθοδεύσεις τους καταφέρνουν συνήθως να αποσπούν. Όλα αυτά καταλήγουν να επηρεάζουν όχι μόνο τον ελεύθερο χρόνο των οπαδών τους αλλά καταστρέφουν και την οικονομική τους κατάσταση. Το ταλαίπωρο κατευθυνόμενο μέλος τους καλείται να προσφέρει συνεχόμενες δωρεές σε χρόνο εργασίας και εθελοντισμού ενώ παράλληλα του ζητάν να προσφέρει και συνεχόμενες χρηματικές δωρεές, συνήθως, χωρίς καν να του δίνουν αναφορά για τον προορισμό των χρημάτων που τους δίνει.

Η δομή του οργανισμού σύμφωνα με το εγχειρίδιο του οδηγητή χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος ονομάζεται «κοινωνία» και είναι εξωτερικός ενώ  οι άλλοι δύο εσωτερικοί. Πρώτος κύκλος: «Η κοινωνία» (Εξωτερικός κύκλος). Στον πρώτο κύκλος το πρόσωπο της ΝΑ που πρέπει να παρουσιάζεται προς τα έξω είναι πλαστό αλλά αναγκαίο να εμφανίζεται έτσι στην κοινωνία  ώστε να υποκρύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της ΝΑ. Δεύτερος κύκλος: «Η σχολή φιλοσοφίας» (Εσωτερικός κύκλος). Για να ενταχθεί κάποιος στον δεύτερο κύκλο θα πρέπει να γίνει μέλος. Απαιτούνται τρεις μήνες παρακολούθησης εισαγωγικού σεμιναρίου και κάποιες τυπικές εξετάσεις. Ως μέλος του δεύτερου κύκλου το μέλος θα πρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματα δευτέρου επιπέδου που τα έχουν ονομάσει «φιλοσοφία για την ζωή» ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρει, πέρα από την μηνιαία συνδρομή, εθελοντική εργασία σε κάποια γραμματεία όπως προπαγάνδα- αφισοκόλληση, μπαρ, παραγωγή κλπ. Φυσικά η παροχή εθελοντισμού γίνεται δωρεάν, χωρίς μισθό, 'όμως ''όλα αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στον… Τρίτος κύκλος: Ζωντανές Δυνάμεις. (Εσωτερικός κύκλος). Στον πρώτο και δεύτερο κύκλο το μέλος είναι πολύ πιθανών να μην διαπιστώσει τίποτα περίεργο και να προσφέρει με αλτρουιστική διάθεση τον εθελοντισμό του για το καλό της κοινωνίας μας. Με την ένταξη του όμως στον τρίτο κύκλο αρχίζει να φανερώνεται η καταστροφική αίρεση της ΝΑ. Για να μπορέσει να  παραμείνει το μέλος στην ΝΑ ενώ του αποκαλύπτουν το τι ακριβώς είναι οι ΖΔ, η ΝΑ διοργανώνει κάποιες εκδρομές που κάνουν το μέλος να μην αναλύει και πολύ αυτά που του λένε ενώ ταυτόχρονα του δημιουργούν και την ψευδαίσθηση ότι τάχα "την ζει την ζωή του". Ο " Αρχηγός παραρτήματος" (εσωτερική ονομασία) της Νέας Ακρόπολης σε μια πόλη αναλαμβάνει αρμοδιότητες ως "διευθυντής ή προϊστάμενος του υποκαταστήματος ή παραρτήματος" (εξωτερική ονομασία) και μπορεί να φτάσει στον τίτλο αυτό ως ιδρυτής ή ως αντικαταστάτης ενός άλλου επικεφαλής του υποκαταστήματος. Ονομάζεται "Εθνικός Αρχηγός" (εσωτερική ονομασία) 'η "Εθνικός Διοικητής" όταν αναλάβει την εξουσία να κατευθύνει μια χώρα ως ιδρυτής ή αντικαταστάτης. Κάθε "Εθνική Διοίκηση" αναφέρει στην "Παγκόσμια Διοίκηση" όλες τις δραστηριότητες της ΝΑ που πραγματοποιούνται στην χώρα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Διεθνής Συνάντηση στην οποία συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΑ. Οι Εθνικές Διοικήσεις κατέχουν ένα κεντρικό τραπέζι υπό την προεδρία της Παγκόσμιας Διοίκησης, όπου αναφέρουν δραστηριότητες, λαμβάνουν παραγγελίες και υποσχέσεις ανάπτυξης για το επόμενο έτος. (Στις χώρες όπου απαγορεύεται η Νέα Ακρόπολη, η ΝΑ εκπροσωπείται  ως Ομάδα Ενεργής Οικολογίας, παρακάμπτοντας τους νόμους).

Σύμφωνα με την εσωτερική δομή του πυρήνα της ΝΑ, που ονομάζεται "Ζωντανές Δυνάμεις" όλες οι δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης που οργανώνουν ξεκινάνε από τις τρεις λειτουργίες των ΖΔ. Ειδικότερα, όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την φύλαξη και την ασφάλεια της οργάνωσης, αφορούν την αρμοδιότητα του "Σώματος Ασφαλείας". Για όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται  με εργασίες,  κατασκευές, εφοδιασμούς και καταστροφές, υπεύθυνες είναι οι "Ανδρικές Ταξιαρχίες". Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με "χρέη" οικοδεσπότη σε εκδηλώσεις της ΝΑ (δημόσιες σχέσης σε μια εκδήλωση, παρουσίαση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο ή διαφήμισης στα μέσα ενημέρωσης), εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του "Γυναικείου Σώματος" ή "Γυναικείες Ταξιαρχίες".

Σώμα Ασφαλείας” ή "Σώμα Σιγουριάς" SS, είναι ένας ναζιστικού τύπου στρατός. Τάχα ο λόγος ύπαρξης του είναι μόνο για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια  της οργάνωσης. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που καλούνται να γνωρίζουν και να λένε, (σε περίπτωση που θα ακουγόταν παράφωνη η άρνηση ύπαρξης του), τα μέλη που συμμετέχουν σε ναζιστικού τύπoυ τελετές, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας ένα κόκκινο περιβραχιόνιο όπου επάνω είναι κεντημένα ένα φίδι και ένας κεραυνός σε μορφή SS. Δηλαδή σε περίπτωση που οι καταστάσεις τους πιέσουν και δεν μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη του Σώματος Σιγουριάς τότε θα αποκαλύψουν μόνο την εξωτερική αρμοδιότητα του "Σώματος" αυτού και όχι την εσωτερική (που είναι και η πιο καταστροφική και επικίνδυνη). Η εσωτερική λειτουργία του Σώματος Σιγουριάς είναι οι τελετές, οι προσευχές στον θεό του  πολέμου, η σκληρή εκπαίδευση και οι όρκοι υποταγής που  μετατρέπουν τα κατευθυνόμενα μέλη της ΝΑ σε μια πολεμοχαρή παραστρατιωτική ομάδα με θρησκευτικούς φανατισμούς, στρατιωτική πειθαρχία και τυφλή αφοσίωση στους ηγέτες  τους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα άλλα δυο σώματα που πλαισιώνουν τις Ζωντανές Δυνάμεις.

Κάτι βασικό που αφορά τις ΖΔ και όπως είναι φυσικό δεν έχει καταγραφεί στα επίσημα έγγραφα τους είναι ότι αν κάποιο μέλος ΖΔ θέλει να φύγει από τις ΖΔ και την ΝΑ, τον πίεζαν με κάθε δυνατό τρόπο για να μην το κάνει και αν κάποιος φύγει χωρίς να διατηρήσει καλές σχέσεις με την ΝΑ, τότε γίνεται μια τελετή με τις φωτογραφίες και τα αντικείμενα του ατόμου ή και με τον πέλεκυ αν είναι πελεκυφόρος και καίγονταν, για να πέσει πάνω του η «Ακροπολίτικη κατάρα», που είναι μύθος σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι λιποτάκτες της Νέας Ακρόπολης θα διώκονταν από τον Αιγύπτιο θεό Tutu- 'ενας θεός προστάτης που κρατά τους εχθρούς σε απόσταση και σχετιζόταν με την μαύρη μαγεία ενώ απεικονίζεται ως ένα λιοντάρι που περπατάει με κεφάλι ανθρώπου, μεγάλα φτερά και ένα φίδι για ουρά.

Αν κάποιος προσπαθήσει να τους αποδείξει πως όσα κάνουν είναι βλακείες, τότε γίνεται θανάσιμος εχθρός τους και θέλοντας να δικαιολογήσουν τα συναισθήματα τους και τις πράξεις τους, φτάνουν να υποστηρίξουν τα λόγια του παγκόσμιου αρχηγού τους: "ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες" ή το "είναι περισσότερο εγκληματίας αυτός που σκοτώνει ένα μερμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει άλλον άνθρωπο με ένα λόγο ή ιδανικό που να δικαιολογεί την πράξη του". Αποσπάσματα από το βιβλίο του Λιβράγκα Σπόροι φωτός, έκδοση του 1989.


Η ύπαρξη των τριών σωμάτων των ΖΔ. 

1. Ο Ναός του Σώματος Ασφάλειας ή Σώμα Σιγουριάς

Το έμβλημα του ναού όπως και το περιβραχιόνιο που φορούν στο αριστερό χέρι τα μέλη του τάγματος αυτού αποτελείται από ένα κεραυνό που πέφτει επάνω σε δύο ακανόνιστες λωρίδες σχήματος Μ που αντιπροσωπεύουν τα νερά της ύλης που είναι ο κόσμος. Ο κεραυνός αντιπροσωπεύει την βούληση (Will-Law). Η πτώση του κεραυνού επάνω στα νερά της ύλης δημιουργεί τον σχηματισμό του φιδιού. Αυτός το φίδι ταυτίζεται με το γράμμα S (Sturmabteilung, Assault Troops). Το χρώμα του ναού είναι κόκκινο και μαύρο. Είναι αφιερωμένος στον θεό Άρη ή στον Ρωμαϊκό Θεό Μαρς, και περιέχει εκτός από το κεντρικό λάβαρο με το έμβλημα του ναού, διακόσμηση με σπαθιά, τσεκούρια και όπλα. Το σύνθημα που πρέπει να υπάρχει γραμμένο σε κάποιο πανό μες στον ναό αυτό: "Ω, Μεγάλε Πατέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να ζήσω με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (μαύρου χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Σώματος στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος Σιγουριάς κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του Σώματος βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής.

2. Ο Ναός των Γυναικών Ταξιαρχιών ή Γυναικείο Σώμα (Brigadas Femeninas)

Είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη, είναι βαμμένος μπλε και λευκό χρώμα. Το έμβλημα του ναού αυτού αποτελείται από είναι ένα πλοίο που ονομάζεται Barca de Isis. Το αστέρι με 5 άκρες είναι ο άνθρωπος, το σκάφος είναι ένα περιστέρι, το πανί έχει την εικόνα ενός σείστρου ή μιας κλήσης του πνεύματος. Σε κεντρικό σημείο του ναού αυτού υπάρχει το λάβαρο με το έμβλημα του σώματος αυτού. Κάτω και μπροστά από αυτό κάποια διακοσμητική κατασκευή που περιέχει νερό (μικρό σιντριβάνι) και κοχύλια καθώς και λευκά λουλούδια. Σε εμφανές σημείο πρέπει να υπάρχει και το ρητό: "Ω, Μεγάλη Μητέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να με αγαπηθώ με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (μπλε χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Γυναικείου Σώματος στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος αυτού κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής.

3. Ο Ναός των Ταξιαρχιών Εργασίας η Αντρικό Σώμα Εργασίας

Το έμβλημα του ναού αυτού αποτελείται από 4 ανθρώπινα χέρια σε σταυρό που συγκροτούν ένα γρανάζι. Τα χέρια υποτίθεται ότι είναι η προσωπική ενέργεια που δημιουργεί ένα χώρο εξουσίας για να αλλάξει τον κόσμο και που θα κυλήσει με τη δράση των χεριών ή τη δραστηριότητα του ατόμου (Το έμβλημα των Εργατικών Ταξιαρχιών είναι ακριβώς το έμβλημα των Ναζί Zahnenkranz που αντιπροσωπεύει την Υπηρεσία Εργασίας). Τα χρώματα του είναι πορτοκαλί επειδή θεωρείται "ηλιακό" και καφέ, χρώμα της γης. Ο ναός αυτός είναι αφιερωμένος στον Ήφαιστο, είναι βαμμένος πορτοκαλί και καφέ. Για διακόσμηση έχει εργαλεία. Το σύνθημα που είναι γραμμένο στον ναό των Εργατικών Ταξιαρχιών (Αντρικό Σώμα Εργασίας): "Ω, Ωρέε Πατέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να ξεκουραστώ με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (καφέ χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Σώματος Εργασίας στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος αυτού κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του Σώματος βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ο «Εθνικός Διοικητής» ή «Εθνικός Κομάντο» (εσωτερική ονομασία) αποκαλείται, εξωτερικά, ως "Πρόεδρος ή Διευθυντής". 

Ο Αρχηγός  Παραρτήματος της ΝΑ (εσωτερική ονομασία) αναλαμβάνει τον εξωτερικό τίτλο που συμπορεύεται με τις ακαδημαϊκές ονομασίες του κράτους (πχ επαρχιακός ή περιφερειακός διευθυντής υποκαταστήματος ή παραρτήματος).

Για δημιουργία παραρτήματος της ΝΑ αναζητούν ένα μέρος, σε κεντρική τοποθεσία έτσι ώστε να έχει καλύτερη προβολή στο κοινό. 

Η τοποθεσία που βρίσκεται σε μια χώρα η κεντρική διοίκηση της ΝΑ, ονομάζεται «Εθνική διοίκηση της Νέας Ακρόπολης» (εσωτερική ονομασία) και εξωτερικά «Έδρα της ΝΑ».  Η πρωτεύουσα της χώρας δεν συμπίπτει πάντα με την έδρα της Νέας Ακρόπολης.

Για να προσελκύσουν μέλη, διοργανώνουν συνέδρια, μαθήματα φιλοσοφίας ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα χορού, παραστάσεις ταινιών, ή στήνουν πάγκους του δρόμου για βιβλία  ή οργανώνουν εκθέσεις τέχνης, Τα συνέδρια και οι παρουσιάσεις μαθημάτων τέχνης και επιστήμης μέσω δικών τους Ινστιτούτων αποτελούν το πιο σημαντικό πράγμα από την ίδρυση της ΝΑ γιατί είναι ο πόρος που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα για την προσάρτηση νέων μελών. Αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν μια χοάνη που οδηγεί στο στόμιο, ένα πλατύ κωνικό σκεύος που καταλήγει σε μακρόστενο σωληνοειδές στόμιο, για τη μετάγγιση νέων μελών στην ΝΑ.  Όσοι εγγράφονται σε ένα μάθημα ανεπίσημης πιστοποίησης γνώσεων ή απονομής κάποιου ανεπίσημου διπλώματος αποτελούν για αυτούς εύκολους στόχους προσηλυτισμού.  Τα μαθήματα "γνώσεων" έχουν συνήθως σαν θέμα την αυτογνωσία ή τη φιλοσοφία της Ανατολής και της Δύσης και είναι αυτά που παρουσιάζονται ως η πιο κερδοφόρα δραστηριότητα, όχι ως τεστ εισόδου, αλλά στοχεύουν στα ενδιαφέροντα. της νεολαίας και έχουν ως στόχο να προσελκύσουν νέα μέλη. Αυτά τα "συνέδρια - παρουσιάσεις" ονομάζεται εσωτερικά "Probation", στόχος των οποίων είναι τα άτομα που συμμετέχουν να γίνουν μέλη της Νέας Ακρόπολης και αργότερα να ενταχτούν στις  "Ζωντανές Δυνάμεις". Το σκεπτικό είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των νέων ώστε αυτοί να αισθανθούν ότι είναι ευπρόσδεκτοι, πάντα με στόχο να προσηλυτιστούν στην οργάνωση. Σε κάθε δραστηριότητα "Probation", τα φυλλάδια της ΝΑ διανέμονται στο κοινό και αφορούν τη πληροφόρηση της ύπαρξης της ΝΑ. Όμως πάντα ζητούν όνομα, e-mail, ηλικία, διεύθυνση, για παρακολούθηση. Πάντα είναι προσεκτικοί στο ποιον μπορούν να προσηλυτίσουν και ποιόν θέλουν ανάλογα με το πόσο χρήσιμος μπορεί κάποιος να τους φανεί για να προσηλυτίσει και αυτός, μελλοντικά, νέα μέλη. Με το σκεπτικό αυτό μοιράζουν  προσκλίσεις, αρχικά για συνέδριο, πολιτιστική εκδρομή, εργαστήριο ζωγραφικής, ρεσιτάλ, μαθήματα πολεμικών τεχνών και αργότερα για "εισαγωγικό σεμινάριο". Όσοι «τσιμπήσουν το δόλωμα»  συμμετέχουν στο "εισαγωγικό σεμινάριο" (συνήθως μια φορά την εβδομάδα) για να γίνουν μέλη. Παράλληλα με τα μαθήματα, το υποψήφιο μέλος τους, παρατηρείται και οι δάσκαλοι της ΝΑ μιλάν μαζί του για να γνωρίσουν την προσωπικότητά του. Οι πληροφορίες διαβιβάζονται στον Αρχηγό του Υποκαταστήματος, ο οποίος τις σχολιάζει με την Εθνική Διοίκηση και  με τους επικεφαλής των Ζωντανών Δυνάμεων. Όλες οι πληροφορίες για κάθε υποψήφιο μέλος της Νέας Ακρόπολης επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται. Έχουν σημασία για αυτούς οι πληροφορίες για το αν το υποψήφιο μέλος είναι νέος και για τους οικονομικούς πόρους του. Σημαντικό είναι για αυτούς να γνωρίζουν και τις προτιμήσεις του και ποια προσωπικά προβλήματα έχει. 

Κάθε παράρτημα πραγματοποιεί «συμβούλια», που είναι εβδομαδιαίες συνελεύσεις της Διοίκησης με τους γραμματείς (μεσαίους διευθυντές), όπου συζητούνται οργανωτικά θέματα και θέματα επέκτασης της οργάνωσης. Έχει καθιερωθεί από την οργάνωση πάντα να υπάρχει κρασί για όλους τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις αυτές, όπως και σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις τελετές και εκδρομές. Επίσης ο ναζιστικός χαιρετισμός με την επιφώνηση AVE (ιερό), η επίσημη ενδυμασία, η τάξη και η πειθαρχία έχουν σαν σκοπό να κάνουν τον νέο ιδεαλιστή να νοιώσει ότι είναι δημιουργός ενός ενδόξου πεπρωμένου για την ανθρωπότητα.

https://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/esoterismos/1095-to-mysthrio-ths-aiwrhshs

Οι « FORCES VIVAS », “Ζωντανές Δυνάμεις” είναι μια κεντρική δομή της Νέας Ακρόπολης, κρυμμένη από το κοινό, η οποία χρησιμοποιεί  στολές, σύμβολα  και αυταρχικά Ναζιστικά –φασιστικά δόγματα.  Οι Ζ.Δ. σχετίζονται με την ύπαρξη τριών ναών αφιερωμένους στον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ήφαιστο  όπου διενεργούνται παράνομες σκοτεινές τελετές -εωσφορικού τύπου  Ενώ τα μέλη για να μυηθούν σε αυτές υπόκεινται σε ύπουλες διαδικασίες: Μέσα από όρκους υπακοής και βαθμιαία ψυχολογική πίεση, το κατευθυνόμενο μέλος τους παραδίδει τη θέληση και τις αποφάσεις του στους λατρευτικούς ηγέτες του, από τους οποίους λαμβάνει εντολές που επηρεάζουν ολόκληρη την ζωή του.

«Στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό των αιρέσεων, ο Ισπανός ιερέας Manuel Guerra, μέλος του Ibero-American Network for the Study of Sect (RIES), αποκαλεί τη Νέα Ακρόπολη μια νεοπαγανιστική, παραστρατιωτική  και νεοναζιστική αίρεση εσωτερισμού. Και εξηγεί ότι στη  ΝΑ αυτοαποκαλούνται  μόνοι τους οργάνωση εσωτερισμού γιατί, σύμφωνα πάλι με αυτούς, ένα από τα θεμέλιά τους είναι να κρατήσει ο «μυημένος» το μυστικό για να μην το μοιραστεί με εκείνους που δεν είναι προετοιμασμένοι γι` αυτό ή με εκείνους που μπορεί να το αμαυρώσουν. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι  η αποκάλυψη ενός Ακροπολιτανικού μυστικού χαρακτηρίζεται ως προδοσία, η οποία δημιουργεί πολύ αρνητικό κάρμα». Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεώρησε τη Νέα Ακρόπολη ως μια σκοτεινή αίρεση νεοφασισμού  με  θρησκευτικούς και φασιστικούς  φανατισμούς και με παραστρατιωτικά στοιχεία στη σκληρότητα της εκπαίδευσής τους και ότι, τουλάχιστον μία φορά, ο αρχηγός τους και το προσωπικό ασφαλείας του έφεραν πιστόλια. Ενώ υπάρχουν και έμμεσες απειλές προς αυτόν που θα χαρακτηρίσουν προδότη».  Απόσπασμα από το άρθρο El día de los maestros que promueve Nueva Acrópolis y el trasfondo esotérico de esta secta paramilitar.



Οι τάχα κοινωνικές δραστηριότητες της Νεκρόολης εντάσσονται στα πλαίσια του τοξικού εθελοντισμού της και του τρίτου στόχου της ΝΑ που είναι: Να απομυζήσει τα καλύτερα στοιχεία του ανθρώπου, προωθώντας την τοξικότητα της και μέσω της ψυχολογίας της εκμετάλλευσης να κρατάει τα μέλη της ως κατευθυνόμενα μέλη, δίνοντας τους την ψευδαίσθηση ότι προχωρούν εξελικτικά ως άτομα. Το κέρδος της οργάνωσης αποτελεί τον τελικό στόχο. Εξήγηση: Στο βιβλίο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΗΣ Ε. Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ εκδόσεων Νέας Ακρόπολης υπάρχει η κοινή τους τοποθέτηση ότι:  “Πρέπει να πληρώσει κάποιος για να εκτιμήσει μια διδασκαλία που του δίνεις". Στην πράξη όμως  ζητάν ανταλλάγματα σε χρήμα και εργατοώρες για άχρηστες διδασκαλίες που δίνουν και τελικά καταλήγουν να ποντάρουν στο ότι επειδή πληρώνει το μέλος, για αυτό δεν θέλει να δεχτεί το λάθος του και να να συνειδητοποιήσει ότι οι διδασκαλίες που του δίνουν είναι άχρηστες και επιζήμιες. Αυτό είναι κάτι κακό αλλά ταυτόχρονα αποτελεί χρήσιμη πληροφορία γιατί  αποδεικνύει ότι κάποιοι ασχολήθηκαν με την ψυχολογία εκμετάλλευσης πριν δημιουργήσουν την τοξικότητα.  Ένα από τα οφέλη που αποκομίζει η Ν.Α. από τον εθελοντισμό των μελών της είναι: όσα περισσότερα προσφέρουν για το καλό της οργάνωσης τόσο δυσκολεύονται να δεχτούν το λάθος τους. Η χειραγώγηση του εγωισμού των μελών της ΝΑ μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια στα ίδια τα κατευθυνόμενα μέλη της οργάνωσης, κάτω από τις γνώσεις της ψυχολογίας εκμετάλλευσης των ηγετικών στελεχών της. Ακολουθώντας την προσπάθεια να δώσουν ιδεολογικό υπόβαθρο στον τοξικό εθελοντισμό τους, παραποίησαν το ρητό του Μάρκου Αυρήλιου "το μη συμφέρον για το Σμήνος ούτε και την Μέλισσα συμφέρει". Γράφει ο Λιβράγκα στο βιβλίο του «Γράμματα στην Δέλια και στον Φενάντο»: «Λέμε και εμείς μαζί με τους Στωικούς ότι το καλό της μέλισσας είναι πάντα το καλό της κυψέλης αλλά το καλό της κυψέλης δεν είναι πάντα το καλό της μέλισσας». Ενώ στο βιβλίο του «Σπόροι φωτός» γράφει: «Η ορθή δράση κάνει τα κόκαλα να τρίζουν αλλά την ψυχή να λάμπει». Σε άλλο σημείο γράφει: «Το καλάμι που δεν έχει την ικανότητα να λυγίσει, σπάει από τον δυνατό άνεμο». ‘Όλα τα παραπάνω εξηγούν: 1. Γιατί στην ΝΑ καθιέρωσαν τον όρο «αυτός έσπασε» που χρησιμοποιείται από τα κατευθυνόμενα μέλη της οργάνωσης όταν κάποιο άλλο κατευθυνόμενο μέλος τους φεύγει από την τοξική Νεκρόπολη. 2. Το σοφό ρητό που είχε πει ο πρώην διευθυντής της ΝΑ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γαραντζιώτης όταν ό ίδιος “έσπασε”: «Στην ΝΑ σου παίρνουν ό,τι μπορούν να σου πάρουν και μετά λένε, “αυτός έσπασε”».  Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη καλύπτει προς τα έξω τις αληθινές της προθέσεις. Στο απόρρητο βιβλίο “Εγχειρίδιο του Οδηγητή”, που θεωρείται το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livraga αναφέρει: “Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως τα μέλη της οργάνωσης καλούνται ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο” (Manuel du Dirigant). Η τοξικότητα της ΝΑ δεν είναι κάτι καινούριο αλλά εμπνέεται από φασιστικά μοντέλα. Ο ιστορικός φασισμός  είναι στην πραγματικότητα μια ριζοσπαστική και αυταρχική ιδεολογία που έχει σαν στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτιστικών ή και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Η θυσία του ανθρώπου για το καλό της φυλής αποτελεί τον τελικό στόχο της ιδεολογίας αυτής.  Το κύριο σύνθημα των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι ήταν: ”vivere pericolosamente” (ζην επικινδύνως!). Οι στρατιώτες του Τάγματος των Ες-Ες περνούσαν δοκιμασίες για να ενταχθούν σε αυτό και έδιναν τον όρκο: «Ορκίζομαι σε σένα, Αδόλφε Χίτλερ, τον αρχηγό. Ορκίζομαι υπακοή μέχρι θανάτου, σε εκείνους που θα ορίσεις αρχηγούς. Είθε να γίνει αυτό με τη βοήθεια του Θεού». Οι Ναζί ήθελαν να φτιάξουν ένα άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο υπερόπλο της εποχής, που δεν θα είχε ηθικούς φραγμούς. Για τους νέους της Γερμανίας, η συμμετοχή στο σώμα ήταν μεγάλη επιτυχία.  Οι βασικές αρχές ήταν η ιδεολογική καθοδήγηση, με χιτλερικά ιδεώδη, καθήκον, πίστη, τιμή, πατρίδα, συναδελφικότητα.  Το σύνθημά τους ήταν «να σκορπάς τον θάνατο και να δέχεσαι τον θάνατο». Στη Γαλλία μπήκαν σε εκκλησίες και βεβήλωσαν τα θρησκευτικά σύμβολα, για αυτούς ο Χριστός ήταν «ο γιος μια Ιουδαίας πόρνης». Όταν άρχισαν οι νίκες των συμμαχικών δυνάμεων χιλιάδες μέλη των Ες-Ες έπεσαν νεκροί σε μάχες. Στη μάχη των Φιλιππίνων, στις 20 Οκτωβρίου 1944, εμφανίζονται και οι πρώτοι πιλότοι αυτοκτονίας «καμικάζι», οι οποίοι θυσιάστηκαν πιστοί στις εντολές των ανωτέρων τους,  οδηγώντας τα αεροπλάνα τους, γεμάτα εκρηκτικές ύλες, να καταπέσουν επί των εχθρικών πλοίων.

Η προσπάθεια που καταβάλουν για να σε πείσουν για τις ιδέες τους, μέσα από τα μαθήματα που κάνουν δεν στηρίζεται σε βιβλιογραφία σύμφωνα και με την άποψη του πρώην διευθυντή της ΝΑ Θεσσαλονίκης ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων: "Η λέξη «βιβλιογραφία» τους είναι άγνωστη. Όταν παρακολουθεί κάποιος το εισαγωγικό σεμινάριο, το οποίο κρατάει περίπου τρεις μήνες, θα πάρει ένα μεγάλο όγκο σημειώσεων με πάρα πολλές γνώσεις αλλά με καμία παρουσίαση βιβλιογραφίας που να αποδεικνύει το αληθές των γνώσεων. Έτσι, όσοι τους πλησιάσουν και είναι λίγο ψαγμένοι θα διαπιστώσουν την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών μυθοπλασιών, οι οποίες όπως είναι φυσικό οδηγούν και σε λάθος συμπεράσματα, ή καλύτερα σε ψευτοαποδείξεις αυτών που διδάσκουν."

Στην Ν.Α. διδάσκουν και ενσταλάζουν στα μέλη τους, τον ηρωικό τρόπο ζωής. Η διδασκαλεία τους όμως αυτή, όπως και οι περισσότερες διδασκαλίες τους, αποδεικνύεται τοξική και επικίνδυνη!     

Στην Ν.Α. διδάσκουν και ενσταλάζουν στα μέλη τους ιδεώδη που σχετίζονται με τα οφέλη του εθελοντισμού ως αναπόσπαστο τμήμα του ηρωικού τρόπου ζωής στα πρότυπα της "Ασκητικής" του Καζαντζάκη. Ο εθελοντισμός ως μέρος του ηρωικού τρόπου ζωής αποτελεί μια αρετή όσο είμαστε γενναίοι με την έννοια ότι έχουμε γενναία στάση ζωής και μια τάση προσφοράς στον "πλησίον" μας. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν κάποιες σέχτες θέλουν να ορίσουν αυτές ποιος είναι ο "πλησίον" στον οποίο πρέπει να προσφέρει το κατευθυνόμενο μέλος τους. Αφού καπηλευτούν προς όφελος της οργάνωσης την έννοια του πλησίον εμβαθύνουν περισσότερο στην έννοια του ήρωα η οποία εμπεριέχει και την έννοια της καθημερινής θυσίας, να δίνει κάποιος και την ζωή του ακόμα για κάτι, και την χρησιμοποιούν και αυτή προς όφελος της οργάνωσης. Για τον λόγο αυτό το θέμα του εθελοντισμού και του ηρωικού τρόπου ζωής θέλει προσοχή αφού το εκμεταλλεύονται κάποιες σέχτες μασονικού τύπου: (ΝΑ, Ρόταρυ, Λάιονς κ.α.) για να διαφημίσουν τις αγνές τους προθέσεις στις πλάτες του ιδεαλισμού και της καλής διάθεσης κάποιων νέων. Η Νέα Ακρόπολη κάνοντας κατάχρηση στο έπακρο τον ιδεαλισμό του Καζαντζάκη δημιουργεί το πρότυπο του ηρωικού τρόπου ζωής με την έννοια τη αυτοθυσίας σε ακραία μορφή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξάπλωση της οργάνωσης και την τρέλα του πλανεμένου μέλους της. Στην σέχτα αυτή προσηλυτίζουν τα μέλη τους με την κατήχηση της ιδέας του υπάνθρωπου και του υπεράνθρωπου. Έτσι ο υπεράνθρωπος που προτείνουν είναι συνδεδεμένος με τον ηρωικό τρόπος ζωής που προβάλεται στην "Ασκητική" του Καζαντζάκη και προϋποθέτει ιδέες μεγαλομανίας και ανωτερότητας κάτι που στην ψυχιατρική αποτελεί το πρώτο συστατικό της τρέλας. Το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι το να πηγαίνει κάποιος κόντρα στην προσωπικότητα του, (στις επιθυμίες του και στις βιοποριστικές του ανάγκες) ως αποτέλεσμα της απόφασης του να ζήσει στην πράξη την καθημερινή αυτοθυσία που εμπεριέχει ο ηρωικός τρόπος ζωής. Το τρίτο στοιχείο που ολοκληρώνει την σύνδεση του ηρωικού τρόπου ζωής με την τρέλα, το γνωρίζουν καλύτερα από τους ψυχιάτρους όσοι έμπλεξαν με την ΝΑ αφού όλα τα μέλη της οργάνωσης αυτής μετατρέπονται σε θύματα οικονομικής αφαίμαξης και εθελοντικής προσφοράς, μέσω του ίδιου τεχνάσματος. Με δύο λόγια το τέχνασμα αυτό είναι να στραφούν ενάντια στην προσωπικότητα του ανθρώπου ως μέρος μιας μυητικής και αλχημικής διαδικασίας που δημιουργεί τον υπεράνθρωπο ενώ παράλληλα κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μέλη τους για τις οικονομικές και υλικές ανάγκες της σχολής που παρουσιάζεται σαν κάτι ιερό και άξιο να θυσιαστεί κάποιος για αυτή. Το κρασί που συνοδεύει όλες τις επίσημες δραστηριότητες της οργάνωσης έχει σαν στόχο να κάνει τον νέο ιδεαλιστή να νιώσει δημιουργός ενός ένδοξου πεπρωμένου για την ανθρωπότητα.
Η έννοια της καθημερινής αυτοθυσίας είναι από την φύση της λανθασμένη γιατί αυτός που θυσιάζεται για το καλό κάποιον άλλων (συγγενικών, φιλικών ατόμων ή κάποιας ομάδας) μπορεί να δώσει μόνο ένα βραχυπρόθεσμο όφελος σε αυτούς -σε μια μακροπρόθεσμη θεώρηση του θέματος το άτομο το οποίο ακολουθεί τον ηρωικό τρόπο ζωής και καθημερινά θυσιάζεται θα αναπτύξει προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας και τελικά θα κάνει κακό σε όλους όσους συναναστρέφεται, μεταξύ των οποίων θα είναι και αυτοί για τους οποίους αποφάσισε κάποτε να ξεκινήσει την διαδικασία αυτοθυσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μητέρα που θυσιάζεται καθημερινά για μικροπράγματα στην ζωή του παιδιού της και τελικά οι στερήσεις που επιβάλλει στον εαυτό της, της δημιουργούν προβλήματα ψυχοσωματικής υγείας τα οποία την κάνουν δυστυχισμένη -όχι μόνο αυτή αλλά και το παιδί της που τώρα πια αδυνατεί να βοηθήσει ενώ αναπόφευκτα του μεταφέρει την δυστυχία της που προέκυψε από τις στερήσεις της για να το κάνει ευτυχισμένο. Και όλα αυτή η καταστροφή προέρχεται από μια ωραία ιδέα από την οποία κάποτε παραμυθιάστηκε ιδεολογικά - τον πολυδιαφημισμένο ηρωικό τρόπο ζωής. Στο παράδειγμα της μητέρας υπάρχει μια θλιβερή ιστορία όμως ακόμα χειρότερο από όλα είναι όταν κάποιες νεοφασιστικές οργανώσεις τύπου Νέας Ακρόπολης επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος την προώθηση του ηρωικού τρόπου ζωής στα μέλη τους. Το κατευθυνόμενο μέλος μιας μασονικού τύπου οργάνωσης, τύπου Ν.Α., που κάτω από τις προαναφερθείσες μεθοδεύσεις της οργάνωσης, μετατρέπεται σε έναν καθημερινό "ήρωα" πρόθυμο να υπηρετήσει την οργάνωση ως αυτοσκοπό, θα θεωρήσει κατ` ανάγκη και τους άλλους ως μέσα για τους δικούς του σκοπούς σε μια διαδικασία ενός τοξικού αλτρουισμού που το "πρόσκαιρο όφελος" το καρπώνεται μόνο η οργάνωση, ενώ η κοινωνία και το κατευθυνόμενο μέλος θυσιάζονται για ένα μελλοντικό "όραμα", καπηλευμένο από την οργάνωση.

Το θύμα που εξαπατήθηκε από την κατήχηση σεχταριστών προσφερθεί τον εθελοντισμό του χωρίς να γνωρίζει ότι είναι θύμα. Για αυτόν οι τοίχοι της φυλακής του είναι αόρατοι και πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι ο εκλεκτός που κατάφερε να βγει από την σπηλιά του Πλάτωνα. Το κατευθυνόμενο μέλος, όσο πιο συνειδητά θα εφαρμόζει αυτόν τον τοξικό αλτρουισμό, τόσο περισσότερο θα έχει την τάση να μηχανεύεται σχήματα "για το καλό της ανθρωπότητας". Όμως αυτό το όραμα, που αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή του κατευθυνόμενου μέλους, έχει ταυτιστεί, στην σκέψη του με το καλό της ανθρωπότητας, το οποίο είναι ταυτόσημο, με το καλό της οργάνωσης και δεν περιλαμβάνει, το τωρινό καλό της κοινωνίας και των ίδιων των κατευθυνόμενων μελών που έπεσαν σε αυτή την πολύπλευρη πλάνη. Οι εξωτερικές δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης είναι η υλοποίηση του προσηλυτισμού και των αποτελεσμάτων που προέρχονται από την επίτευξη του σκοπού αυτού του όρκου, ο οποίος κυριαρχεί στα κατευθυνόμενα μέλη λόγω "ευαίσθητων θεμάτων" για τους πιστούς, όπως είναι η ψυχή και το πεπρωμένο. Δεν έχει ορκιστεί ως πρόσωπο, αλλά ως μια ψυχή  και άρα το αθάνατο ον δεσμεύεται ότι αν αποτύχει στα καθήκοντά του για τη Νέα Ακρόπολη, θα υποστεί τις συνέπειες που υπόκεινται στην ποινή της μοίρας και της Νέας Ακρόπολης. Αυτός ο όρκος όμως αποτελεί κατάχρηση εξουσίας, καθώς συνήθως γίνεται εκμετάλλευση από τα αφεντικά των περισσότερων περιπτώσεων που οι μεθοδεύσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν από κάποιες μυστικές οργανώσεις.

Κάθε μέλος της Νέας Ακρόπολης θεωρείται ως μέρος μιας απολυταρχικής και κατευθυνόμενης οργάνωσης που πρέπει να υπακούει στις εσωτερικές οδηγίες της ΝΑ και  να αποκόβεται από το περιβάλλον του έξω κόσμου.  Η δύναμη του όρκου των  Ζου Δου "Ζωντανών Δυνάμεων" δεν πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Μετά την πάροδο της αμείλικτης κατήχησης, ο όρκος έρχεται για να δελεάσει την απόλυτη υποταγή, , και τυπικές μορφές ζωής  που έχουν τις ρίζες τους στην ψυχολογία εκμετάλλευσης και τους τρόπους δράσης που  μπορεί να οδηγήσει στο έγκλημα, όπως έχουν συμβεί σοβαρά γεγονότα που αναφέρθηκαν ή όχι στα μέσα ενημέρωσης και σχετίζονται με τη Νέα Ακρόπολη.  Ο λόγος που συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά, βρίσκεται στον λεγόμενο ηρωικό τρόπο ζωής και στη στρατιωτική εκπαίδευση. Είναι πράξεις που διαπράττονται από τις Ζωντανές Δυνάμεις που πιστεύουν ότι εξυπηρετούν το Ιδανικό τους. Η μαχητικότητα και ο ηρωικός τρόπος ζωής στην υπηρεσία ενός συγκεκριμένου «Ακροπολιτικού Ιδανικού», που προβάλλεται μέσα από το συγγραφικό  έργο του JAL, είναι μια προτροπή προς μια στάση ζωής που μπορεί να οδηγήσει στην τρέλα ή στο έγκλημα. Είναι σαφές από το ρητό του, που μάλιστα το έχει συμπεριλάβει και στο βιβλίο του Σπόροι Φωτός, ότι "είναι περισσότερο ένοχος αυτός που σκοτώνει ένα μυρμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει ένα άτομο για την υπεράσπιση ενός σκοπού". Στο ίδιο βιβλίο έχει δημοσιεύσει την πεποίθηση  του ότι κάτω από ένα συγκεκριμένο «Ακροπολιτικό Ιδανικό», "το να  σκοτώσει κάποιος έναν εκτροχιασμένο αδελφό μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης". Στο βιβλίο του Πολιτικό Ιδεώδες δηλώνει ο JAL: "Η έννοια του εγκλήματος έχει νόημα μόνο όταν υπάρχει παραβίαση των νόμων της φύσης".

Η Νέα Ακρόπολη είναι ένα σύστημα κυριαρχίας και αποξένωσης στο οποίο οι οπαδοί της εισάγονται στη ψευδαίσθηση μιας τάχα μαγικής συνείδησης και σκέψης όπου αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως ανώτερους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αλήθειες που τους μετατρέπεται σε  καθημερνους "ήρωες" πρόθυμους να υπηρετήσουν την οργάνωση ως αυτοσκοπό.  Πιστεύουν ότι ο δρόμος που ακολουθούν είναι μια πνευματική οδός και βάση αυτής εξηγούν τις καθημερινές τους εμπειρίες. Βιώνουν μια τάχα συμβολική μεταμόρφωση που τους προβάλλει σε μια τάχα μαγική φαντασία στην οποία αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως "μαθητές μεγάλων οδηγών"  όπου η ταυτότητά του κατευθυνόμενου μέλους ως μαθητή, βασίζεται στη σιωπή, την ακρόαση, την υπακοή, τη μείωση του ύπνου, την κακή διατροφή, την αναφορά  προς τον Εθνικό Αρχηγό για την προσωπική του ζωή, την ομοιομορφία στην εμφάνιση και την παραίτηση από τον κόσμο. Στους οικογενειακούς κύκλους στους οποίους ανήκουν οι οπαδοί, οι αλλαγές γίνονται αντιληπτές με αλλαγές στη συναισθηματικότητα, μικρότερο χρόνο σχέσης, αόριστη συμπεριφορά και αλλαγή ομιλίας. Το κατευθυνόμενο μέλος μέσα σε μια τοξική "ακροπολιτανική" σχέση,  απομονώνεται από το περιβάλλον του  και εισάγεται στο περιβάλλον της οργάνωσης όπου εξαναγκάζεται να δώσει δικαιώματα και να πάρει στερήσεις, χάνει την αντίληψη για τον βιωματικό του χρόνο και την ικανότητά "να σταθεί στα πόδια του" χωρίς την καθοδήγηση της οργάνωσης, στερείται του δικαιώματος να ασκεί κριτική,  χωρίς να συνειδητοποιεί την συναισθηματική κακοποίηση και την οικονομική  εκμετάλλευση.  Μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια, που το κατευθυνόμενο μέλος δεν αντιλαμβάνεται τον συγκεκριμένο αριθμό, γιατί έχει χαθεί στο παραμύθιασμα που έχει υποστεί και στη θάλασσα των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Αντί επίλογου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Στην Καινή Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 22,29) είναι γραμμένο (Πρωτότυπο κείμενο): "Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού." Μετάφραση[Πλανάστε, διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε την δύναμη του Θεού.]


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:15-20 FPB Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Kάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Eπομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.

Στον Χριστιανισμό δεν υπάρχει τοξικότητα

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ -ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ- ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 11:28-30 FPB

25 Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια.

26 Ναι, ω Πατέρα, επειδή έτσι έγινε αρεστό μπροστά σου.

27 Όλα παραδόθηκαν από τον Πατέρα σε μένα· και κανένας δεν γνωρίζει τον Υιό, παρά μονάχα ο Πατέρας· ούτε τον Πατέρα γνωρίζει κάποιος, παρά μονάχα ο Υιός, και σε όποιον ο Υιός θέλει να τον αποκαλύψει.

28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.

29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.

30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.

Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5: 6 Ταπεινώθητε οὖν ὑπὸ τὴν κραταιὰν χεῖρα τοῦ Θεοῦ, ἵνα ὑμᾶς ὑψώσῃ ἐν καιρῷ. 7 πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ’ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, 8 νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ.

Μετάφραση Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5:8 Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο αντίδικος σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι πραγματικές ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης

THEOSSOFICUL SOCIETY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Νέα Ακρόπολη

Νίκος Καζαντζάκης, ο ταλαντούχος εωσφοριστής (Θεόσοφος και Τέκτονας)