Λευκή Αδελφότητα











Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα (Ascended master) "mahatma"

Η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα (απαντάται στα ελληνικά και ως Λευκή Αδελφότητα), σχετίζεται με συστήματα πεποιθήσεων της Νέας Εποχής, λέγεται ότι είναι υπερφυσικά όντα με μεγάλη δύναμη τα οποία μετάδωσαν πνευματικά διδάγματα μέσω επιλεγμένων ανθρώπων[1]. Τα μέλη της Αδελφότητας μπορεί να είναι γνωστά ως Διδάσκαλοι της Αρχαίας Σοφίας ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι της Σοφίας (Ascended Masters)[1]. Το πρώτο άτομο που μίλησε για την λευκής αδελφότητα στη Δύση ήταν ο Karl von Eckartshausen,(1752-1803),  τον ακολούθησες η Έλενα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891) η οποία μέσω της Theossoficul Society που δημιούργησε,  συνετέλεσε στην ευρεία διάδοση της ύπαρξης της Λευκής Αδελφότητας με συνέπεια μετά από αυτήν πολλά άτομα να ισχυριστούν ότι δέχτηκαν μηνύματα από την λευκή αδελφότητα. Γνωστά άτομα που δήλωσαν γνώστες του θέματος είναι  μεταξύ άλλων οι:  Άλιστερ Κρόουλι, Άλις Μπέιλι, Γκάι Μπάλαρντ, Τζεραλντίν Ινοσέντε, Ελίζαμπεθ Κλερ Πρόφετ και Μπέντζαμιν Κρεμ[1]

Στο ευρύτερο πλαίσιο του εσωτερισμού και του αποκρυφισμού, ο όρος Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα  υποδηλώνει  ομάδα πεφωτισμένων ατόμων, γήινων /ή εκτός της γήινης σφαίρας, τα οποία μεταδίδουν γνώση και σοφία σε επιλεγμένους μυημένους, προς όφελος της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπινου γένους.

Το κίνημα αυτό, της πίστης στην Λευκή Αδελφότητα, παρουσιάζεται ως ανοιχτό ιδεολογικά αφού δέχεται μόνο αυτούς που ακολουθούν θεούς που δέχονται την ύπαρξη και άλλων θεών. Στο  στρατόπεδο αυτό αυτοαποκαλούνται "νέα κουλτούρα της νέας εποχής" και απορρίπτουν την δυνατότητα προσωπικής σχέσης με τον Θεό. Κηρύττουν την κατευθυντήρια γραμμή που ορίζουν στον άνθρωπο οι πιο κοντινοί εξελικτικά σύνδεσμοι του με το ανώτερο και αυτοί σχετίζονται με την Λευκή Αδελφότητα. Η νέα αυτή θρησκεία έχει γεννηθεί στους κόλπους των πυκνότερων σκιών, δημιουργήματα σκοτεινών κέντρων εξουσίας, είναι άνθρωποι μιας νοοτροπίας που γνωρίζονται χωρίς ποτέ να έχουν ιδωθεί, καταλαβαίνονται χωρίς επεξηγήσεις, πειθαρχούν στους ανωτέρους τους χωρίς να κρίνουν, συνεργάζονται χωρίς να είναι φίλοι. Υιοθετούν δογματικά τον μυστικισμό, τις δοκιμασίες των τεκτόνων και τις παγανιστικές τελετές. Κατηγορούν τον Χριστιανισμό ότι επιδιώκει την μοναδική αυθεντική πιστοποίηση του Θεού αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι δημιουργούν ένα κλειστό φονταμενταλιστικό δόγμα που δεν μπορεί να συνυπάρξει με άλλα συστήματα πεποιθήσεων, καθώς οι ηγέτες τους απορρίπτουν τη διαφορετικότητα και απαιτούν να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για να επιβάλλουν το τέλειο σύστημα τους. Γι` αυτούς, ο κόσμος όπως είναι πρέπει να ισοπεδωθεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το ανόθευτο επινόημα τους. Έτσι λοιπόν θα τους δείτε να προετοιμάζουν το έδαφος μιλώντας για ένα νέο μεσαίωνα, για τους κύκλους της ιστορίας, για καταστροφές από την μεταπτωτική κίνηση του άξονα της γης, για κατακλυσμούς, για πυρκαγιές και τόσα άλλα καταστροφικά φαινόμενα και αυτό γιατί το μόνο που έχουν στο μυαλό και τις καρδιές τους είναι η λαχτάρα για μια νέα εποχή, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω κάποιου τέτοιου είδους καταστροφής. Τέτοιες λογικές είναι που δίνουν τις δικαιολογίες για να προετοιμαστούν οι οπαδοί τους για την αναπόφευκτη βία που θα επακολουθήσει και δίνουν άλλοθι στην συνείδηση τους για την αναγκαιότητα να προσεύχονται στον θεό του πολέμου. Η πίστη στην Λευκή Αδελφότητα μετατρέπεται σε πολεμική θρησκεία και φυλετική ιδεολογία που απαιτεί να αφανίσει ολόκληρους λαούς και πολιτισμούς προκειμένου να εκπληρωθούν τα εξαγνισμένα οράματα τους για τον κόσμο. Αρχικά  παρουσιάζονται με όποιο απαλό προσωπείο κρίνουν πως θα βρουν ανταπόκριση από τον πολύ κόσμο αλλά τελικά καταλήγουν στη βία.



Σχέση της Μεγάλης Λευκής Αδερφότητας με τους Extraterrestrials και με τον Διάβολο.

Οι χριστιανοί όλων των εποχών ξέρουν ότι, εκτός από το Θεό και τους αγγέλους Του, υπάρχουν και άλλα όντα, σκοτεινοί άγγελοι, που μισούν το Θεό και τους ανθρώπους που Τον αγαπούν. Οι σκοτεινοί αυτοί άγγελοι, που είναι ψεύτες και πονηροί, μπορούν να εμφανιστούν στους ανθρώπους ως άγγελοι του Φωτός, για να τους παραπλανήσουν, ώστε να τους αποδώσουν λατρεία. Ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός όπως προειδοποιούσε ο Απόστολος Παύλος:

Στην Επιστολή ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄‬ ‭11‬:‭12‬-‭15‬‬

Αυτό το κάνω, και θα συνεχίσω να το κάνω, για να αφαιρέσω την αφορμή από εκείνους που γυρεύουν αφορμή για να δείξουν ότι το έργο τους για το οποίο καυχιούνται είναι σαν το δικό μας. Αυτοί στην πραγματικότητα είναι ψευτοαπόστολοι, απατεώνες, άνθρωποι που μεταμφιέζονται σε αποστόλους του Χριστού. Και μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί κι ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός. Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο πράγμα όταν και οι υπηρέτες του σατανά μεταμφιέζονται σε υπηρέτες της δικαιοσύνης. Το τέλος τους θα είναι ανάλογο με τα έργα τους.

Και στην Επιστολή ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄
Αδερφοί, σχετικά με την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με τη σύναξή μας κοντά του, σας παρακαλούμε: 2Μην αφήνετε να σας σαλεύουν τόσο γρήγορα το μυαλό, ούτε να σας αναστατώνουν όσοι ισχυρίζονται ότι τάχα φτάνει όπου να ’ναι η ημέρα του Κυρίου. Μην τους πιστεύετε όταν επικαλούνται είτε αποκάλυψη του Πνεύματος είτε λόγια ή επιστολή που προέρχονται δήθεν από μας. 3Κανείς μη σας εξαπατήσει με κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα εκείνη, αν πρώτα δεν γίνει η αποστασία και δε φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, αυτός που είναι προορισμένος για την απώλεια. 4Αυτός θα εναντιωθεί και θα σηκώσει κεφάλι μπροστά σε καθετί που λέγεται θεός ή είναι αντικείμενο λατρείας. Θα το κάνει αυτό, για να στήσει ο ίδιος το θρόνο του στο ναό του Θεού, προσπαθώντας να αποδείξει πως είναι Θεός. 5Δε θυμάστε ότι αυτά σας τα έλεγα όταν ακόμη ήμουν μαζί σας; 6Και τώρα ξέρετε τι είναι εκείνο που τον εμποδίζει, ώστε να φανερωθεί όταν έρθει ο καιρός του. 7Η μυστική δύναμη της ανομίας είναι ήδη επί το έργον. Αυτό όμως θα γίνεται μόνο ωσότου φύγει από τη μέση αυτός που τώρα είναι το εμπόδιο. 8Τότε θα φανερωθεί ο άνομος, που ο Κύριος θα τον εξολοθρεύσει με την πνοή του στόματός του και θα τον αφανίσει, όταν θα εμφανισθεί κατά την παρουσία του. 9Αυτός ο άνομος θα έρθει με την ενέργεια του σατανά. Θα κάνει κάθε είδους θαυματουργικές δυνάμεις με απατηλά σημεία και τέρατα. 10Με κάθε είδους άνομα κι απατηλά μέσα θα παρασύρει όσους βαδίζουν προς την καταστροφή, επειδή δεν αγάπησαν την αλήθεια για να σωθούν. 11Γι’ αυτό και ο Θεός θα επιτρέψει να ενεργήσει σ’ αυτούς η πλάνη, για να πιστέψουν σ’ αυτό το ψέμα. 12Έτσι, θα τιμωρηθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια και δέχθηκαν ολόψυχα την αδικία.




Ιστορία Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας 

Η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή Λευκή Αδελφότητα ξεκίνησε από έναν ανατολικό μύθο που αναφέρει πως στη Γη υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονται «Τέλειοι», οι οποίοι έχουν υπερδυνάμεις και ένα συνειδησιακό επίπεδο αρκετά ανεπτυγμένο. Συγκεκριμένα, αυτά τα όντα κατέχουν την «Υπέρτατη Γνώση» την οποία κατά καιρούς την μεταδίδουν δια μέσου εκπροσώπων της επιλογής τους, με σκοπό να προσφέρουν την πνευματική πρόοδο στο ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα κατοικεί σε διασκορπισμένα μέρη στον πλανήτη όπως στο Θιβέτ, στα βουνά της Αμερικής, Τετόν και Σάστα κτλ και αποκαλείται με το όνομα «Απόκρυφη Ιεραρχία ή Μεγάλη Λευκή Στοά ή Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή Ιεραρχία».
Στα τέλη του 18ου ρίχτηκαν τα θεμέλια του μύθου της ύπαρξης της λευκής αδελφότητας. από τον Karl von Eckartshausen(1752-1803)  Γερμανός μυστικιστής και συγγραφέας που εντάχθηκε αργότερα στην τάξη των Illuminati (που ίδρυσε ο Adam Weishaupt) αλλά απέσυρε την ιδιότητά του αμέσως μετά την ανακάλυψη ότι αυτή η τάξη αναγνώρισε μόνο τη φώτιση μέσω του ανθρώπινου λόγου και χωρίς την μεσολάβηση της λευκής αδελφότητας. Ο Karl von Eckartshausen υπήρξε επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου The Cloud on the Sanctuary (de: Die Wolke über dem Heiligtum), ένα έργο μυστικισμού και αποκρυφισμού, όπου αναφέρει την ύπαρξη της λευκής αδελφότητας, παράλληλα ονομάζει Συμβούλιο του Φωτός[2][3].το σύνολο της μυστικιστής ιεραρχίας, -όπου οι μύστες
παρέμειναν ενεργοί μετά το φυσικό τους θάνατο στη γη-.  Το βιβλίο έλαβε υψηλή θέση στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα από τον Arthur Edward Waite. Η ύπαρξη της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας προσέλκυσε και τον Άγγλο συγγραφέα και ιδρυτή του ThelemaAleister Crowley,  Η ύπαρξη αυτού του μύθου, ολοκληρώθηκε με την Έλενα Μπλαβάτσκυ, ιδρύοντας την Θεοσοφική Εταιρία το έτος 1875. Μάλιστα απέδιδε την διδασκαλία της ότι προερχόταν από αυτά τα όντα, τα οποία και αποκαλούσε «Διδασκάλους της Μυστικής Αδελφότητας ή Μαχάτμα». 

Η έκδοση των Επιστολές των Μαχάτμα στον Πίνετ άρχισε το 1881 με πληροφορίες που υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκαν από τον "Κουτ Χουμί" στον Άλφρεντ Πίνετ, και είχαν επιρροή στην πρώιμη ανάπτυξη της παράδοσης της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. Ο Κουτ Χουμί, μέσω του Σίνετ, αποκάλυψε ότι υψηλόβαθμα μέλη μυστικών οργανισμών στην Ινδία και το Θιβέτ μπορούσαν να έχουν τηλεπαθητική επαφή ο ένας με τον άλλο, και έτσι μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους, και επίσης με τον Σίνετ, χωρίς γραπτή ή προφορική επικοινωνία, και με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν τα μέντιουμ με τα πνεύματα των νεκρών. Οι επιστολές δημοσιεύτηκαν από τον Σίνετ, και οι οποίες πρότειναν το αμφιλεγόμενο δόγμα της μετενσάρκωσης, λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν μέσω αυτού του τηλεπαθητικού τρόπου[5].

Οι ιδέες για αυτό το μυστικό συμβούλιο σοφών, με διαφορετικά ονόματα, ήταν ευρέως διαδεδομένο χαρακτηριστικό του εσωτερισμού του τέλους του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα.

 Ο Άρθρουρ Γουέιτ (Arthur Edward Waite) στο βιβλίο του, 1898, Book of Black Magic and of Pacts, υπονόησε την ύπαρξη μιας μυστικής ομάδας μυημένων οι οποίοι διασπείρουν αλήθεια και σοφία σε αυτούς που είναι άξιοι[9]. Νέος ο Άλιστερ Κρόουλι (Aleister Crowley) διαβάζοντας το παραπάνω, έγραψε στο βιβλίο του "Goetia" ότι, κατευθύνθηκε από αυτήν να διαβάσει το βιβλίο του Karl von Eckartshausen.. Η αναζήτηση του Κρόουλι για αυτή τη μυστική γνώση τελικά τον οδήγησε να μυηθεί στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγήςμέσω του οποίου έθετε τον εαυτό του σε αυτό ως μέλος του ορατού και γήινου  τάγματος της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. [10]. Μέσα στο  Τάγμα της Χρυσής Αυγής, οι διδασκαλίες της υποτίθεται ότι προέρχονταν από το ίδιο σώμα μυημένων οι οποίοι στα πλαίσια αυτής της παράδοσης ονομάζονται Μυστικοί Αρχηγοί[11].

Η ακριβής φράση "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" χρησιμοποιούταν εκτενώς στο βιβλίο του 1925 του Λιντμπίτερ Οι Διδάσκαλοι και η Ατραπός (The Masters and the Path)[12]. Η Άλις Μπέιλι επίσης ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πολλές αποκαλύψεις από τη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα μεταξύ του 1920 και 1949, τις οποίες συνέλεξε στα βιβλία της. Από την εισαγωγή της φράσης, ο όρος "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" σε κάποιους κύκλους χρησιμοποιείται ως γενικός όρος αναφορικά με κάθε έννοια μιας πεφωτισμένης κοινότητας μυστών, στη γη ή στη μετά θάνατον ζωή, με αγαθούς σκοπούς προς την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους, και χωρίς αυστηρούς συσχετισμούς με τους όρους που χρησιμοποιούνται στη γενική παράδοση[13]. Η Ντίον Φόρτσιουν υιοθετεί το όνομα για να αναφερθεί στην κοινωνία των ζωντανών και νεκρών μυστών[14].

Οι μάγοι της τελετουργικής μαγείας της Δυτικής μυστικιστικής παράδοσης κάποιες φορές αναφέρονται στη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ως "Μεγάλη Λευκή Στοά", όνομα το οποίο φαίνεται να υποδηλώνει ότι φαντάζονται ότι αποτελείται από ιεραρχία μύησης παρόμοια με αυτή του Τεκτονισμού. Ο Γκάρεθ Νάιτ περιγράφει τα μέλη της ως "Διδασκάλους" ή "Inner Plane Adepti" (Μύστες Εσωτερικού Επιπέδου) [15].  Οι ιδέες του Eckartshausen επεκτάθηκαν στις διδασκαλίες της Μπλαβάτσκυ όπως αναπτύχτηκαν από τους Τσαρλς Γουέμπστερ ΛιντμπίτερΆλις Μπέιλι, και Ελένα Ρέριχ.. Ο Gareth Knight (Γκάρεθ Νάιτ) περιγράφει τα μέλη της ως "Διδασκάλους" ή "Inner Plane Adepti" (Μύστες Εσωτερικού Επιπέδου),

Αποδέκτες παρόμοιων «φωτισμένων» μηνυμάτων υπήρξαν οι Άλιστερ Κρόουλι, Άλις Μπέιλι, Γκάι Μπάλαρντ, Τζεραλντίν Ινοσέντε, Ελίζαμπεθ Κλερ Πρόφετ και Μπέντζαμιν Κρεμ. [16]

Η ύπαρξη της "Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας " υιοθετήθηκε  από τους Τέκτονες, τους Ροδόσταυρουςτην Theosophical Societyτην Εταιρεία της Θούλης,  το Τάγμα της Χρυσής Αυγήςτο Thelema  και την Νέα Ακρόπολη. Οι οργανώσεις αυτές έχουν ως πυλώνα τους «Δάσκαλους» (Ascended Masters), που είναι οι ανώτεροι ηγέτες και παρουσιάζονται ως πνευματικοί καθοδηγητές αυτού που αποκαλούν ιεραρχική αλυσίδα, που προέρχεται από την υποτιθέμενη "Αδελφότητα".  Τα μέλη της "Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας " ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι ταξινομούνται μέσα σε μια δομημένη πυραμίδική ιεραρχία στην οποία βασίζονται οι δύο αυτές οργανώσεις για να δικαιολογήσουν την πυραμιδική δομή τους. Ισχυρίζονται ότι ο εκάστοτε αρχηγός τους είναι ο σύνδεσμος στη Γη με αυτά τα υπερφυσικά όντα και έχει επαφή με αυτούς τους δασκάλους.  Η αλυσίδα συνεχίζεται με τους «μαθητές» του ιδρυτή, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι και αυτοί «Δάσκαλοι» σε άλλους, και ούτω καθεξής. Με τον τρόπο αυτό φτάνουν τα μηνύματα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας μέχρι και στο τελευταίο μέλος τους.

Οι ιδέες του Eckartshausen επεκτάθηκαν στις διδασκαλίες της Μπλαβάτσκι όπως αναπτύχτηκαν από τους Τσαρλς Γουέμπστερ Λιντμπίτερ, Άλις Μπέιλι, και Ελένα Ρέριχ. Η Μπλαβάτσκι ίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία, αποδίδοντας τις διδασκαλίες της ακριβώς σε τέτοιους είδους μύστες. Στο βιβλίο της του 1877 Ίσις Αποκαλυμμένη, αποκαλεί αυτούς που της αποκάλυψαν τις διδασκαλίες της "Διδασκάλους της Μυστικής Αδελφότητας" ή οι "Μαχάτμα". Η Μπλαβάτσκι ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε φυσική επαφή με αυτούς τους γήινους αντιπρόσωπους αυτών των μυστών στο Θιβέτ. Αλλά και επίσης, ότι συνέχιζε να λαμβάνει διδασκαλίες από αυτούς μέσω ψυχικά κανάλια, μέσω των ικανοτήτων της ως πνευματικό μέντιουμ[6].

 Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής υποτίθεται ότι καθοδηγούταν από την Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα και αποτελούσε τον εκλεκτό πυρήνα της Εταιρείας της Θούλης. Ιδρύθηκε μετά από επιδράσεις που δέχτηκε το τάγμα αυτό από την Theosophical Society και στο οποίο μυήθηκε ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ από όπου διδάχτηκε και ολόκληρη την ιδεολογία του. Η Εταιρεία της Θούλης και το Τάγμα της Χρυσής Αυγής υπήρξαν ο πυρήνας του Τρίτου Ράιχ. Τα μέλη της εταιρείας Άντον Ντρέξλερ και Καρλ Χάρερ ίδρυσαν τον Ιανουάριο του 1919 το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP, το κατοπινό NSDAP). Μέσω του νέου αυτού κόμματος η εταιρεία είχε σκοπό να βρει οπαδούς και μεταξύ των Γερμανών εργατών. Τον Σεπτέμβριο του 1919 ο Αδόλφος Χίτλερ πήγε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του μικρού ακόμη κόμματος, στο οποίο προσχώρησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Τον Ιούλιο του 1921 έγινε πρόεδρος του -στο μεταξύ μετονομασμένου σε NSDAP- κόμματος. Η ιδρυτική ιστορία του DAP και το γεγονός ότι προεξάρχοντα μέλη της Εταιρείας της Θούλης εμφανίστηκαν αργότερα και στο NSDAP δείχνει με ποιον τρόπο πέρασαν βασικά ιδεολογικά στοιχεία της Εταιρείας στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα. Τα μέλη αυτά ήταν μεταξύ άλλων οι Ντίτριχ ΈκαρτΡούντολφ ΕςΆλφρεντ ΡόζενμπεργκΓιούλιους Στράιχερ και Χανς Φρανκ. Επίσης, ο ιδρυτής του Κόμματος των Γερμανών Εργατών (DAP), Άντον Ντρέξλερ, ήταν αυτός που έπεισε τον Χίτλερ να χρησιμοποιήσει τον αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα) ως έμβλημα του NSDAP..[7]















Λευκή αδελφότητα και Theossoficul society

Η Ελένα Μπλαβάτσκυ ίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία, αποδίδοντας τις διδασκαλίες της, ως προερχόμενες από έναν μυστικό οργανισμό πεφωτισμένων μυστικιστών, οι οποίοι κατευθύνουν την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους. Στο βιβλίο της του 1877 Ίσις Αποκαλυμμένη, αποκαλεί "Διδασκάλους της Μυστικής Λευκής Αδελφότητας" ή "Μαχάτμα", αυτούς που της αποκάλυψαν τις διδασκαλίες της. Η Μπλαβάτσκυ ισχυρίστηκε ότι στο Θιβέτ είχε έρθει σε φυσική επαφή με αυτούς τους γήινους αντιπρόσωπους αυτών των μυστών. Αλλά και επίσης, ότι συνέχιζε να λαμβάνει διδασκαλίες από αυτούς μέσα από ψυχικά κανάλια και μέσω των ικανοτήτων της ως πνευματικό μέντιουμ. Η Μπλαβάτσκυ πριν ιδρύσει την Θ.Ε. αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με μεγάλους δασκάλους που κατοικούν στο Θιβετιανό οροπέδιο και είναι αδύνατον να επισκεφθεί άνθρωπος, ενώ σε άλλα ταξίδια της ήρθε σε επαφή με ηγετικά στελέχη των μασόνων. Συγκεκριμένα ήρθε σε επαφή με τον Άλμπερτ Πάικ, (1809 – 1891) Αμερικάνος, μασόνος 33ου βαθμού και Λουσιφεριανός, που είπε το “Ναι! Ο Λούσιφερ είναι Θεός”. Όταν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1873, έγινε φίλη του Χένρυ Στηλ Όλκοττ (Henry Steel Olcott). Αργότερα η ίδια βασισμένη στην τεράστια κληρονομιά που είχε καρπωθεί μετά τον θάνατο του συζύγου της, του στρατηγού Μπλαβάτσκι, ίδρυσε , μαζί με δεκαπέντε ακόμα άτομα, που έδωσαν τα ονόματά τους ως ιδρυτικά μέλη, την Θεοσοφική (Θεός όφις) (Theos ophic) -(Theosophical Society). Το σύμβολο που επιλέχθηκε ήταν ένα φίδι που ξεκινούσε από μια σβάστικα και διαγράφοντας μια κυκλική πορεία κατέληγε πάλι σε αυτήν. Ενώ στο σύμβολο προστέθηκαν και άλλα σύμβολα: (εκτός από αυτά τα δύο σύμβολα, τον αριστερόστροφο αγκυλωτό σταυρό και τον ουροβόρο όφι), προστέθηκαν το Ινδουιστικό Ομ (Aum), η πεντάλφα και το αρχαίο Αιγυπτιακό Ankh. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια η ΘΕ πρόσθεσε στο σύμβολο το ρητό: «Δεν υπάρχει θρησκεία ανώτερη από την αλήθεια». Όμως ακόμα και στην περίπτωση που ακολουθήσει κάποιος την ανάγνωση της ονομασίας τους ως Θεοσοφία τότε από την ανάλυση της λέξης, Θεός Σοφία (Theos Sofia) προκύπτει το διπλό S. Το σημείο αυτό μάλιστα αποτέλεσε αργότερα έμπνευση στην δημιουργία των Ες Ες SS του Χίμλερ (Heinrich Himmler) και το Σώμα Σιγουριάς της εσωτερικής σχολής της Θεοσοφικής και της Νέας Ακρόπολης. Αξίζει να υπογραμμιστούν τρία πράγματα: 1. Το γράμμα S σκιαγραφεί ένα φίδι. 2. Η Eλληνική ονομασία Theosophical δεν μεταφράστηκε στα Αγγλικά. 3. Η λέξη THOSSOFICAL αν διαβαστεί ανάποδα δημιουργεί τη λέξη LACIF που εύκολα παραπέμπει στο LUCIF(er).

Τον Σεπτέμβριο του 1887 εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού με την ονομασία Lucifer (Εωσφόρος). Η ίδια δηλώνει ότι σκοπός του περιοδικού είναι να φέρει στο φως τα κρυμμένα πράγματα του Σκότους. Επιπροσθέτως, δικαιολογεί ότι ο Εωσφόρος είναι το πρωινό αστέρι της αυγής που αντιστοιχεί στον Ελληνικό Φώσφορο και το Λούσιφερ δεν είναι ούτε ανίερος ούτε σατανικός τίτλος. Είναι ο λατινικός Luciferus. Το όνομα του αγνού κήρυκα του φωτός της ημέρας. Ο επηρεασμός της Μπλαβάτσκυ από τον εωσφοριστή μασόνο Άλμπερτ Πάικ αποτελεί μέρος του γενικού τοπίου που υπήρχε την εποχή εκείνη. Την εποχή εκείνη υπήρξε ένα εωσφορικό κίνημα μέσα στην Μασονία που αποδεικνύεται και από τον μάγιστρα του μυστικισμού Ελιφάς Λεβί που χάρισε στις σκοτεινές λατρείες τον τραγόμορφο Σατανά τους. Στον οποίο οφείλουν οι σατανιστές την αναπαράσταση του τραγόμορφου δαίμονα των Ναϊτών Ιπποτών, του Μπάφομετ, τον οποίο περιέγραψε και εικονογράφησε το 1854 ο Ελιφάς ως μια φτερωτή ανθρωπόμορφη αίγα με δυο στήθη και μια πεντάλφα στο μέτωπο, αποκαλώντας τη «Μενσήσιο Τράγο». Τον Μάιο του 1861 ο Ελιφάς επέστρεψε στο Λονδίνο και η νέα του αυτή παραμονή έμεινε θρυλική, καθώς βρήκε τη θέση της στη «Βασιλική Μασονική Εγκυκλοπαίδεια», το αποκρυφιστικό «Ευαγγέλιο» του ηγέτη των Ροδόσταυρων, Κένεθ Μακένζι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το διαβόητο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής που ιδρύθηκε λίγο αργότερα πάτησε πάνω στα κηρύγματα του Ελιφάς Λεβί και της Μπλαβάτσκυ. Όσο για τον Εωσφόρο, δεν είναι το πνεύμα του κακού στη σκέψη του Ελιφάς, αλλά το απόλυτο πνεύμα της ανταρσίας, το πνεύμα της υπερηφάνειας, που πολέμησε ενάντια στον Θεό.: "Ω Εωσφόρε, εξήλθες από τους κόλπους του Θεού, και ο Θεός σε κάλεσε κοντά του. Είσαι η πνοή του στόματος του και ο πόθος της καρδιάς του. Δεν άκουσες διότι κατάλαβες —και δεν υπάκουσες διότι αγάπησες. Δόξα σε σένα, πνεύμα της νοημοσύνης και της αγάπης, διότι όπως ο Χριστός υπέφερε το μαρτύριο του σταυρού, εσύ υπέφερες το μαρτύριο της κολάσεως. Ο κόσμος σε καταράστηκε, όπως τον καταράστηκες, κι όπως κι αυτός, συγκαταλέχτηκες στην τάξη των νεκρών. Ιδού όμως που ξεπροβάλλεις αθάνατος λυτρωτής αγγέλων. Κι ο Χριστός, ο οποίος μέσα στον ουρανό του βασιλεύει, εξακολουθεί να είναι στεφανωμένος μ’ αγκάθια, θα λάβει από τα χέρια σου ένα χρυσό στέμμα» («Η Βίβλος της Ελευθερίας»). 






Ο εσωτερικός χριστιανισμός της THEOSSOFICUL SOCIETY
Η θρησκευτική προσέγγιση του Χριστιανισμού από την Μπλαβάτσκι ονομάστηκε εσωτερικός (εωσφορικός) χριστιανισμός & αποτελεί την πλήρη αντίθεση με το Χριστιανισμό ενώ παραπέμπει σε αντίχριστες διδασκαλίες. Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του έργου της Έλενας Μπλαβάτσκυ «Η μυστική διδασκαλία» (“The Secret Doctrine”) είναι τα παρακάτω: «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος για να πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητος [..] Και αυτός που πρώτος ψιθύρισε “εν η αν ημέρα φάγητε απ’ αυτού έσεσθε ως Ελοχίμ, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν” μπορεί να εκτιμηθεί μόνον υπό το φως ενός σωτήρα»....
Η Ε.Ρ. Blavatsky μπορεί να ονομαστεί "δικηγόρος του διαβόλου" με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Απορρίπτει την ύπαρξη δαιμόνων. Η ουσία της ιδέας που περιγράφεται στη διδασκαλία της έχει ως εξής: Υπάρχουν μερικά πνεύματα, όπως ο Dhyman-Kogani (άγγελοι), που θυσίασαν την πνευματική ευδαιμονία τους και αρνήθηκαν να ζήσουν στην πνευματική επουράνια ζωή, συμφώνησαν να ενσαρκωθούν στην ύλη για να δώσουν στην ανθρωπότητα βούληση, σοφία και γνώση. Στο «μυστικό δόγμα», το όνομα, Dhyan Kogan, αντιπροσωπεύει τον Manu, τον γιο της Φωτιάς, τον υψηλότερο άγγελο στο επίπεδο εξέλιξης που έχει και πολλά άλλα ονόματα... Οι "έκπτωτοι άγγελοι", σύμφωνα με τα πιστεύω της Ε.Ρ. Blavatsky, είναι ευεργέτες της ανθρωπότητας. Προτείνει να εξετάσουμε τον Σατανά, στο Βιβλίο της Γένεσης, ως ευεργέτη και αληθινό δημιουργό -πατέρα της πνευματικής ανθρωπότητας ο οποίος άνοιξε τα μάτια της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας. Από εδώ γεννήθηκε και το δόγμα του Σατανά σύμφωνα με το οποίο ο Σατανάς, όταν θα σταματήσει να εξετάζεται από το πνεύμα των εκκλησιών, που είναι στερημένο αληθινής φιλοσοφίας, με προκατάληψη και δογματισμό, τότε μόνο θα παρουσιαστεί στην μαγευτική του εικόνα ως γήινος - θείος Άνδρας, ο οποίος δίνει, καθ' όλη τη διάρκεια του μακρού κύκλου της Mahakala, το νόμο του πνεύματος της ζωής και το ελευθερώνει από την αμαρτία της άγνοιας. Ο Σατανάς, σύμφωνα με τη Θεοσοφία, είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας και η πηγή γνώσης και ελευθερίας: Όταν ένα άτομο δοθεί στη γνώση του Σατανά, γίνεται ελεύθερο. Η ελευθερία είναι η γνώση και αυτό είναι το σύνθημα ολόκληρης της αντίθεσης και αποκήρυξης του Χριστιανικού δόγματος. Η γνώση για τους θεοσοφιστές είναι συνώνυμη με την αλήθεια. Ως εκ τούτου, ο Σατανάς, ως πηγή γνώσης, είναι η πηγή της αλήθειας: Ο Σατανάς, Λούσιφερ, αντιπροσωπεύει μια ενεργή αρχή, την "φυγοκεντρική" ενέργεια του σύμπαντος (την κοσμική έννοια). Είναι το σύμβολο της αναμμένης δάδας, που μεταφράζεται σε πρόοδο, πολιτισμό, ελευθερία, ανεξαρτησία. Είναι και το σύμβολο του φιδιού που τυλιγμένο περιστροφικά γύρο από ένα δέντρο αντιπροσωπεύει την σπειροειδή εξέλιξη της ιστορίας. Ο Σατανάς είναι ο στόχος και η πηγή όλων των θεοσοφικών διδασκαλιών, η επαναστατική φλόγα, που αποσπά την ανθρωπότητα από τη δουλεία στον Θεό. Η αλυσίδα της συλλογιστικής "θεοσοφικής" ιδέας είναι: Ο δημιουργός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, δεν δημιούργησε τον άνθρωπο σκλάβο, αλλά ελεύθερο άτομο που να μπορεί να επιλέξει και να αποκομίσει τις συνέπειες της επιλογής του. Γι` αυτό ο δημιουργός δεν έπρεπε να αποτρέψει τον πειρασμό και άρα ο Σατανάς είναι ο μεταφορέας και η πηγή της ελευθερίας και της αλήθειας, κατά τη γνώμη τους.
Ο εσωτερικός Χριστιανισμός της Νέας Ακρόπολης δεν ξεκινάει με κατευθείαν αναφορές στον Εωσφόρο και στον Διάβολο (αυτά είναι μαθήματα για προχωρημένα μέλη). Ξεκινάει με μια δογματική και αλαζονική πεποίθηση σύμφωνα με την οποία ο Χριστός είχε χιλιάδες μαθητές αλλά μόνο 12 εσωτερικούς στους οποίος τάχα εμπιστεύθηκε περισσότερες διδασκαλίες, οι οποίες προοριζόταν μόνο για εκλεκτούς μαθητές του - και τις οποίες αυτοί γνωρίζουν. Στην συνέχεια κόβουν και ράβουν εδάφια της Αγίας Γραφής ενώ παράλληλα τα συσχετίζουν με άλλες θρησκείες βρίσκοντας τάχα την κοινή ρίζα όλων των θρησκειών. Η προσπάθεια τους είναι αρχικά να φανούν ανοιχτοί σε όλες τις θρησκείες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν για αυτούς τις διαφορετικές όψεις της μιας αλήθειας, και στην συνέχεια να πλασάρουν την δίκη τους θρησκεία που σχετίζεται με τις Ζωντανές Δυνάμεις και τον Εωσφορισμό.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη που αποτυπώνεται και στην Βικιπαίδεια, με την ονομασία Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, ονομάζουμε τον αρχηγό των πονηρών πνευμάτων, του κόσμου της αμαρτίας και του κάτω κόσμου. Η μορφή του συνήθως εμφανίζεται στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, ως οντότητα που σκοπό έχει να προξενήσει κακό στους ανθρώπους. Ο Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, περιγράφεται ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής που ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού. Πρόκειται για ένα πνεύμα έξυπνο, τετραπέρατο, αλλά ταυτόχρονα κακόβουλο μοχθηρό και μισάνθρωπο που σκοπό έχει να πλανήσει, να εξαπατήσει και να ξεγελάσει τον άνθρωπο δημιουργώντας του δυστυχία σε αυτήν την ζωή. Τελικός στόχος του είναι να οδηγήσει τους ανθρώπους (όσους περισσότερους καταφέρει να θέσει υπό την κυριαρχία του) στην μεταθανάτια αιώνια απώλεια της κολάσεως. Όμως οι οπαδοί του εωσφορισμού -σατανισμού δεν συνειδητοποιούν ότι ο πνευματικός δρόμος για την κόλαση δεν έχει υλικές προειδοποιητικές πινακίδες και για αυτό ο καθένας μπορεί να πλανηθεί από τεχνάσματα και σοφίσματα όταν μάλιστα δεχθεί ότι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου σχετίζεται με τον εωσφόρο σαν πνεύμα ελευθερίας. Χρειάζεται πίστη στον μοναδικό αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, για να μπορέσει να διακρίνει κάποιος τις πνευματικές προειδοποιητικές πινακίδες στον δρόμο προς την κόλαση.
Η αληθινή λατρεία εξυψώνει τον Δημιουργό, ενώ η ειδωλολατρία εξυψώνει τη φύση και τα δημιουργήματα του Θεού (είδωλα). Η αληθινή λατρεία αναγνωρίζει εμάς ως δημιούργημα και τον Θεό ως Δημιουργό ενώ η ειδωλολατρία μένει προσκολλημένη στο αρχαίο ψέμα που υποσχέθηκε το φίδι στην Εύα (αν φάνε από τον απαγορευμένο καρπό θα γίνουν σαν Θεοί). Δηλαδή η πλάνη των ειδώλων ξεκινάει με το αρχαίο ψέμα ότι δηλαδή ο άνθρωπος με τις δικές του δυνάμεις και διάφορες τεχνικές ανατολικών θρησκειών μπορεί να γίνει Θεός.


Λευκή Αδελφότητα και Άχρονος φασισμός

Ο Άχρονος Φασισμός αποτελεί μια μυστική ονομασία που οι ίδιοι οι μυημένοι οπαδοί της ιδεολογίας αυτής χρησιμοποιούν μεταξύ τους για να υπονοήσουν την πεποίθηση τους ότι ο φασισμός αποτελεί ένα αρχέτυπο που παραδόθηκε από την Λευκή Αδελφότητα στους ανθρώπους και την μεγάλη προϊστορία του φασισμού που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Οι μυημένοι οπαδοί της κοσμοθεωρίας αυτής που με την μορφή του ναζισμού, ηττήθηκε στον β` παγκόσμιο πόλεμο, πιστεύουν ότι ο φασισμός έχει τις ρίζες του στην αρχή της ιστορίας και  προέρχεται από την "λευκή αδελφότητα" με σκοπό ο αετός που συμβολίζει τα "Μεγάλα Μυστήρια" να προσεδαφιστεί στην γη καθιερώνοντας "μυητικά κέντρα".

Νέα Εποχή και Άχρονος Φασισμός

Πρόκειται για ένα κίνημα που προωθήθηκε τον 19ο αιώνα από την Μασονία και την Θεοσοφία και εξαπλώθηκε σ' όλο τον κόσμο. Εμπεριέχει "συγκριτική μελέτη" ανατολικών θρησκειών (Βουδισμό, Κομφουκιανισμό, Σιντοϊσμό, Ταοϊσμό) με Ινδουϊσμού θρησκείες. Για να παρουσιαστεί το κίνημα αυτό, ανοιχτό προς όλες τις θρησκείες δεν παραλείπουν καμία συνεχίζουν έτσι την συγκριτική τους μελέτη με Ζωροαστρισμό, θρησκεία των Ίνκας, αρχαίους Μάγια, Κέλτες, Σουμεριακή Θρησκεία, Αρχαία Αιγυπτιακή, Αρχαία Ελληνική, Ισλαμικό Σουφισμό και Ρωμαϊκή Θρησκεία. Τον Χριστιανισμό τον παραλείπουν αφού τον έχουν αντικαταστήσει με εσωτερικό ή εωσφορικό Χριστιανισμό. Πιστοί στην αντίχριστη γραμμή τους προωθούν παγανισμό, μαγεία, αστρολογία, υπνωτισμό, πνευματισμό, εναλλακτικές θεραπείες, πολεμικές τέχνες της Ανατολής, ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουιστικές, νεογνωστικές, ψυχολατρείες. Το κίνημα της Νέας Εποχής περιλαμβάνει και πολιτικές πεποιθήσεις σχετιζόμενες με την αριστοκρατία του Πλάτωνα και το πυραμιδικό ιεραρχικά σύστημα του φασισμού (άχρονος φασισμός). Το αρχικό μήνυμα που προκύπτει από αυτή την επιλεκτική συγκριτική μελέτη, συνοψίζεται στο μεγάλο εωσφορικό ψέμα, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός και δεν χρειάζεται τον Θεό για να σωθεί. Όσοι ασπαστούν την ιδεολογία αυτή στην συνέχεια οφείλουν να δεχτούν μια ολόκληρη ιδεολογία που συνθέτει το οικοδόμημα της ιδεολογίας της Νέας Εποχής και συνοψίζεται στα παρακάτω:
1. Στην πίστη ότι η ανθρωπότητα καθοδηγείται από ανώτερες οντότητες που ονομάζονται δάσκαλοι σοφίας και αποτελούν το μυστικό τάγμα της Λευκής Αδελφότητας. Ο σύνδεσμος της Λευκής Αδελφότητας με την ανθρωπότητα γίνεται μέσω των εκλεκτών που τα πνεύματα αυτά επιλέγουν για να επικοινωνήσουν μαζί τους και αυτοί είναι οι Ελέω θεού (Dei Gratia) ηγέτες, ή Αυτοκράτορες, ή Γκουρού, ή καθοδηγητές Φύρερ. Προσελκύουν μέλη με την υπόσχεση ανάπτυξης "απόκρυφων δυνάμεων" που συχνά σχετίζονται με την γιόγκα και τον διαλογισμό. Διδάσκουν ελκυστικές θεωρίες όπως ότι η Γη είναι εμψυχωμένη ("Γαία") και ότι η εξέλιξη όλων των όντων περνάει από εξελικτικά σκαλοπάτια μέσω της μετενσάρκωσης και του κάρμα.
2. Τρέφονται με αποκρυφισμό, μαγεία και αστρολογία και προσκυνάνε θεότητες από διάφορες θρησκείες που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν τον Χριστιανισμό. Πραγματοποιούν παγανιστικές τελετές που σχετίζονται με τις νέες εποχές του ζωδιακού κύκλου. Η κάθε νέα Εποχή ξεκινά με την πρώτη καθαρή εμφάνιση του Ήλιου στον επόμενο αστερισμό, Εαρινή - Χειμερινή Ισημερία. Η μεγάλη Νέα Εποχή στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.160 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων, που αντιπροσωπεύει την εποχή του Χριστιανισμού και που σχετίζεται με το σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι χριστιανοί: "Ιησούς. Χριστός. Θεού. Υιός. Σωτήρας." (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ). Τώρα εισερχόμαστε -λένε- στη Νέα Εποχή, από την Εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα που όμως θα ξεκινήσει με καταστροφές. Παραλληλίζουν τον 21ο αιώνα με ένα μεταβατικό στάδιο και λένε ότι στην συνέχεια θα έρθουν τα "ταραγμένα νερά" του πρώτου σταδίου της εποχής του Υδροχόου, τρομοκρατώντας με τον τρόπο αυτό τους οπαδούς τους. Υπόσχονται ότι μετά τις καταστροφές θα ακολουθήσει μια χρυσή εποχή όπου ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο "μεσσίας" της Νέας Εποχής, δηλαδή, ο Αντίχριστος. Συνεπώς η Νέα Εποχή είναι αντίθετη και ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό και σχετίζεται με τον εωσφορικό Χριστιανισμό. Δέχονται δηλαδή και τον Χριστιανισμό ως μια ακόμα θρησκεία που κήρυξε κάποιος μύστης ή αβατάρα (σανσκριτικά: अवतार, avatāra) αλλά εξυψώνουν τόσο πολύ την θέση του εωσφόρου που καταλύγουν να είναι με το μέρος του.
3. Η ιδεολογία τους σχετίζονται με πίστη στην Λευκή Αδελφότητα, σε πολλές θεότητες, στον εωσφόρο και σε έναν απρόσωπο Θεό, που τον αντιλαμβάνονται σαν τον "νόμο" του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, και σε ένα "ολιστικό μοντέλο" που εμπεριέχει την δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ' ουσία Θεό με τις δικές του δυνάμεις και με τη βοήθεια μιας πανθεϊστικής θρησκείας. Όλα αυτά βρίσκουν την καλύτερη έκφραση τους σύμφωνα με τους εμπνευστές του κινήματος αυτού στο ("Εν το παν" το εμβληματικό σύνθημα της Μασονίας και της Θεοσοφίας ). Η σχέση του ανθρώπου με το ανώτερο περιλαμβάνει μόνο βοήθεια από την Λευκή Αδελφότητα και διάφορες Θεότητες με σκοπό την εξελικτική πορεία. Απορρίπτουν την δυνατότητα επικοινωνίας του ανθρώπου με τον Ένα Θεό και περιορίζονται στην δυνατότητα επικοινωνίας του ανθρώπου με τον επόμενο εξελικτικά σύνδεσμο που είναι η Λευκή Αδελφότητα. Επίσης ορίζουν ότι το Θείο στην ανώτερη μορφή του δεν μπορεί να έχει πολλαπλότητα, αλλά ενότητα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό έναν ακόμα προσδιορισμό της έκφρασης τους "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ". Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ωραίο, ο τρόπος με τον οποίο αυτό το ρητό μεταφράζεται στην πράξη από όλα τα κινήματα της Νέας Εποχής παραπέμπει σε μια μηχανική λειτουργία απονομής δικαιοσύνης του Θεού -απορρίπτεται η μορφή του Θεού δημιουργού ολόκληρου του σύμπαντος ως Θεού Αγάπης με Πατρική στοργή ή ως Ζηλότυπος Θεός κ.τ.λ. όπως περιγράφεται στον Χριστιανισμό. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχουν αντικαταστήσει το χαρμόσυνο μήνυμα της άφεσης αμαρτιών με το δικό τους ρητό "Δεν υπάρχει συγχώρεση αλλά λύτρωση". Οι μασόνοι έχουν δώσει και όνομα στον Θεό της Νέας Εποχής και τον έχουν ονομάσει Μέγα Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος ή Μ.Α.Τ.Σ. (Great Architect of the Universe, GAOTU).

Λευκή Αδελφότητα και Νέα Ακρόπολη

Ιστορικό ίδρυσηςτηε Ν.Α.: Η έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έκανε την Μεγάλη λευκή αδελφότητα να αλλάξει τα σχέδια που είχε για την "αποστολή" του ΧΑΛ. Το 1950 σε συνάντησή του (JAL) Jorge Angel Livraga Rizzi. "Χόρχε Άνχελ Λιβράγκα Ρίτζι (ΧΑΛ)" με τον Nilakanta Sri Ram (τότε πρόεδρο της Θεοσοφικής Εταιρείας.) ο τελευταίος του είπε πως μετά την ήττα των Δυνάμεων του Άξονα, η εσωτερική σχολή της Theosophical Society είχε κλείσει και σύμφωνα με το νέο σχέδιο που του δόθηκε (από την Μεγάλη λευκή αδελφότητα) θα έκανε ένα πείραμα σε 8 μέρη του κόσμου και εκείνος που θα επιζούσε ή καλύτερα που θα προεξείχε θα ξαναέπαιρνε την πεσμένη σημαία με άλλο όνομα και με μεταλλαγμένα σύμβολα. Το 1957 συναντιέται ξανά με τον Σρι-Ραμ, ο οποίος του λέει πως από το πείραμα πέτυχε μόνο αυτός και του έδωσε κατευθυντήριες γραμμές γι` αυτό που αργότερα ονομάστηκε Νέα Ακρόπολη. Σύμφωνα με τα πιστεύω της νεοφασιστικής οργάνωσης ΝΑ , μετά την πτώση του τρίτου Ράιχ και την αποτυχημένη προσπάθεια της "λευκής αδελφότητας" μέσω της ΘΕ και του Χίτλερ, για να εγκαθιδρύσει τα "Μεγάλα Μυστήρια" στην Γη, «η σημαία» της ΘΕ «είχε πέσει» και ο J.A.L (Λιβράγκα) ήταν εκείνος τον οποίο επέλεξε η λευκή αδελφότητα για να συνεχίσει το έργο της. Η εποχή του Χίτλερ ήταν το 5ο πείραμα εργαστηρίου που έκανε η "λευκή αδελφότητα" με σκοπό ο αετός που συμβολίζει τα "Μεγάλα Μυστήρια" να προσεδαφιστεί στην γη καθιερώνοντας επίσημα "μυητικά κέντρα".  Η Νέα Ακρόπολη αποτελεί το 6ο "πείραμα της λευκής αδελφότητας" που αυτή την φορά γίνεται χωρίς την χρήση βίας και πολέμων.   Το 4ο ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το 3ο ήταν με τον Μέγα Αλέξανδρο, το 2ο ήταν στην Αρχαία Ελλάδα και το 1ο ήταν στην Αρχαία Αίγυπτο.

   Αποδεικτικό στοιχείο κρυφών διδασκαλιών της ΝΑ, από ανταλλαγή μηνυμάτων συνομιλίας του δημιουργού της σελίδας αυτής με την ιδρύτρια του παραρτήματος της ΝΑ στην Θεσσαλονίκη. Ανταλλαγή μηνυμάτων συνομιλίας του δημιουργού της σελίδας αυτής με την ιδρύτρια του παραρτήματος της ΝΑ στην Θεσσαλονίκη από τα οποία αποδεικνύεται κάτι που κρύβουν στα απλά μέλη, δηλαδή την θρησκευτική πίστη τους στην λευκή αδελφότητα. Στην ΝΑ με τις ύπουλες τεχνικές τους που κρατούν μυστικά τα πιστεύω τους, πράττουν έγκλημα πολύ βαρύτερο ποινικά και ηθικά από την δημοσιοποίηση των μηνυμάτων αυτών. Το πρόβλημα με τις κρυφές διδασκαλίες τους είναι ότι επίσημα αρνούνται ότι τις διδάσκουν.

Αντί επίλογου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Καινή Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 22,29) είναι γραμμένο (Πρωτότυπο κείμενο): "Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού." 
Μετάφραση[Πλανάστε, διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε την δύναμη του Θεού.]

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:15-20 FPB Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Kάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Eπομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.


Ο Ύμνος της Αγάπης, όπως είναι γραμμένος τσο τμήμα του 13ου Κεφαλαίου της Καινής Διαθήκης, Προς Κορινθίους Α' Επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς την παλαιοχριστιανική αδελφότητα της Αρχαίας Κορίνθου.
Ελληνιστική γλώσσα κατά την οποία γράφτηκε το πρωτότυπο κείμενο. (Η γλώσσα δηλαδή των ελληνιστικών χρόνων που αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής και της οποίας συνέχεια είναι η νέα ελληνική):
«Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντα μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι παύσονται, είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.»
Νεοελληνική
«Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.
Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.
Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει
Αν υπάρχουν ακόμα προφητείες, θα έλθει μέρα που και αυτές θα καταργηθούν αν υπάρχουν χαρίσματα γλωσσών και αυτά θα σταματήσουν αν υπάρχει γνώση και αυτή θα καταργηθεί. Γιατί τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία· όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν σε καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε το ένα πρόσωπο το άλλο πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη.»

Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5: 6 Ταπεινώθητε οὖν ὑπὸ τὴν κραταιὰν χεῖρα τοῦ Θεοῦ, ἵνα ὑμᾶς ὑψώσῃ ἐν καιρῷ. 7 πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ’ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, 8 νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ.

Μετάφραση Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5:8 Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο ἀντίδικος σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι πραγματικές ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης

THEOSSOFICUL SOCIETY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Νέα Ακρόπολη

Νίκος Καζαντζάκης, ο ταλαντούχος εωσφοριστής (Θεόσοφος και Τέκτονας)