Οι πραγματικές ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης



«Έτσι και το όνομα «Νέα Ακρόπολη»: Άκρο-πόλη, «Υψηλή Πόλη». Όλοι έχουμε μέσα μας χαμηλές πόλεις και υψηλότερες πόλεις. Έτσι κάθε άνθρωπος πρέπει να προσπαθήσει να ανέβει στα εσωτερικά του ύψη. Και αν μία ομάδα ανθρώπων κάνει το ίδιο, μπορούν να κάνουν πολύ καλό στον κόσμο, έναν κόσμο που είναι μπερδεμένος, που δεν έχει καθαρότητα στις ιδέες του. Έτσι γεννήθηκε η Νέα Ακρόπολη». Χόρχε Άνχελ Λιβράγκα Ρίτζι του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Ποίησης της Αργεντινής το 1951, για το βιβλίο του "Λωτοί".
Μετάφραση του παραπάνω λογοτεχνικού κειμένου από την γλώσσα της πλάνης στην γλώσσα της ωμής αλήθειας: «Έτσι και το όνομα «Νεκρόπολη»: Νεκρή-πόλη, «Αξιοθρήνητη Πόλη». Όλοι έχουμε μέσα μας χαμηλές πόλεις και χαμηλότερες πόλεις. Έτσι κάθε άνθρωπος πρέπει να προσπαθήσει να ανέβει στα εσωτερικά του ύψη πέφτοντας όμως στην παγίδα που του ετοιμάζουν οι πλάνοι μας. Και αν μία ομάδα ανθρώπων πέσει στην παγίδα της οργάνωσης μας, μπορούν να κάνουν πολύ καλό στην οργάνωση. Τα θηράματα της οργάνωσης προέρχονται από έναν κόσμο που είναι μπερδεμένος, που δεν έχει καθαρότητα στις ιδέες του. Έτσι γεννήθηκε η αράχνη της Νεκρόπολης.» 
Σου έχει τύχει ποτέ να δίνεις τα πάντα για μια οργάνωση  και να την βοηθάς με εθελοντικές δράσεις - χρηματικές δωρεές και συνέχεια  να ακολουθείς τα  ιδεώδη με τα οποία σε παραμύθιασαν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης αυτής (οι πλάνοι) και τελικά «οι πλάνοι» να σου ξεπληρώνουν την όλη προσφορά σου με αχαριστία; Αν όχι τότε δεν έχεις μπλέξει με την Νέα Ακρόπολη! Οι πλάνοι της ΝΑ ψάχνουν για νέους για να εντάξουν στην οργάνωση τους. Όταν όμως σου φάνε τα νιάτα, τον χρόνο και τα χρήματα σου μετά επιδιώκουν να σε απομακρύνουν αποκαλύπτοντας τον πραγματικό εαυτό τους. Οποίος μπλέξει με την ΝΑ, κάποια στιγμή θα ακούσει την φωνή της συνείδησης του, να του λέει ότι τα έργα της είναι γεμάτα μίσος. Μόνο σε όποιον ακούσει την φωνή αυτή και φύγει από την ΝΑ, θα του αποκαλυφθεί η όλη αλήθεια και η όλη Πλάνη! Και όταν καταφέρεις να ξεμπλέξεις από την πλάνη της ΝΑ, σύντομα, δεν θα θυμάσαι πως τα κατάφερες ή πως επιβίωσες. Μπορεί να μην είσαι σίγουρος ότι έχεις απαλλαγεί από όλες τις δαιμονικές επιρροές της. Για ένα μόνο πράγμα θα είσαι σίγουρος: ότι δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν μπλέξεις με αυτούς. Ο εγωισμός σου θα σε δυσκολέψει να δεχτείς ότι οι πλάνοι της ΝΑ σου έκαναν  μεγάλο κακό. Ίσως συμβιβαστείς με το ρητό: «Οτιδήποτε δεν με σπάει με κάνει δυνατότερο». Λίγοι είναι αυτοί που αφού ξεφύγουν από την πλάνη της ΝΑ, έχουν το θάρρος να την καταγγείλουν επώνυμα.


Αν και η ΝΑ περιγράφει τις ιδρυτικές αρχές της σαν κάτι αγνό και ευεργετικό για όποιον γίνει μέλος, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες παλιών μελών που αποδεικνύουν το αντίθετο. Το κείμενο που ακολουθεί είναι εύκολο να το βρει κάποιος στο διαδύκτιο και αφορά την εμπειρία κάποιου Χιλιανού πρώην ακροπολιτανού:

Δημοσίευση της ομάδας "Κατά Νεοφασιστών και Παραστρατιωτικών". Καταγγελία για τις αιρέσεις προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μαρτυρία υπό έρευνα. Κείμενο προσαρμοσμένο για καλύτερη κατανόηση.
Χιλή, 02/03/2008 : 3:00:58
"Πέρασα 9 χρόνια από τη ζωή μου στη Nueva Ακρόπολη, και φυσικά είναι αίρεση. Όπως λέει ο Π., στην αρχή όλα είναι πολύ ωραία, σου διδάσκουν αξίες και σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τα θεμελιώδη στοιχεία του «Ακροπολιτικού Ιδανικού» αλλά τα προβλήματα έρχονται αργότερα. Στο τέλος του εισαγωγικού μαθήματος (διαρκεί περίπου 4 μήνες) σου δίνουν την επιλογή να συνεχίσεις ως μέλος ή όχι. Δυστυχώς επέλεξα να συνεχίσω. Αφού ενταχτείς στην σχολή φιλοσοφίας της ΝΑ ακολουθεί μια ατέρμονη πορεία «φιλοσοφίας», η οποία δεν είναι δίκαιη, καθώς είναι αντίθετη με το αυτοπροσδιοριζόμενο όραμα του JAL για συγκριτική μελέτη και έρευνα  όλων των φιλοσοφικών ρευμάτων και δεν υπάρχει ποτέ δικαίωμα ένστασης ή αμφισβήτησης, ούτε υπάρχει καμία διάθεση να μελετηθούν οι πηγές αυτών που διδάσκουν. Επιπλέον, μελετούν μόνο φιλόσοφους που ταιριάζουν στο δικό τους «ιδεαλιστικό» μοτίβο  -όχι ελεύθεροι στοχαστές. Αν ήταν αληθινή φιλοσοφική σχολή -όπως ισχυρίζονται- δεν θα έπρεπε να μελετήσουν όλους τους φιλοσόφους (συμπεριλαμβανομένων υπαρξιστών και αναρχικών) και όχι μόνο αυτούς που είναι κατάλληλοι για «πλύση εγκεφάλου»;
Προφανώς, δεν είναι όλα άσχημα σε μια αίρεση, αφού δημιουργούνται πολύ ιδιαίτεροι δεσμοί με τους άλλους σεχταριστές όμως είναι σαν ένα κλαμπ που βασίζεται στη βία και την εξουσία. Και ναι, ο στόχος της Νέας Ακρόπολης δεν είναι η φιλοσοφία όπως λένε, αλλά η επέκταση και η ανάπτυξη της, το να έχει περισσότερα μέλη η σχολή. Ο JAL είπε «φέρτε μέλη» και αυτό φάνηκε στα «συμβούλια», που είναι εβδομαδιαίες συνελεύσεις της Διοίκησης με τους γραμματείς (μεσαίους διευθυντές), στους οποίους υπήρχε πραγματική αγωνία για στρατολόγηση μελών, είτε ήταν ενήλικες, είτε έφηβοι, είτε ακόμα και παιδιά.
Παράλληλα με την κατήχηση όπου διδάσκεται να περιφρονείς τον κόσμο, τον υλισμό και οτιδήποτε "μη Ακροπολιτανικό" υπάρχει ο «εθελοντισμός», όπου πρέπει να κάνεις κάθε είδους αγγαρεία (απλήρωτα φυσικά) για «το ιδεώδες». Αυτές οι δουλειές κυμαίνονται από καθαριότητα, τήρηση βιβλίων, να βγεις στους δρόμους κολλώντας αφίσες ή πουλώντας περιοδικά και είναι όλο και πιο απαιτητικές όσον αφορά την αφοσίωση στη «σχολή». Επίσης σε πιέζουν συνέχεια να κάνεις δωρεές γιατί λένε ότι η σχολή δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους.
Οι υλικές απολαύσεις απαγορεύονται όπως και ο ευδαιμονισμός, ενώ συνέχεια επιδιώκεται ο εθελοντισμός, οι  χρηματικές και υλικές δωρεές και η προσφορά στην σχολή (ΝΑ). 
 Μία από τις φράσεις του JAL ήταν: «… οι φίλοι, τα παιδιά, η οικογένεια και η δουλειά πρέπει να θεωρούνται αδυναμίες με τις οποίες μπορεί κανείς να ζήσει και να ξεπεράσει». Το πρόβλημα είναι ότι αν κάποιος είναι πεπεισμένος και πιστεύει αληθινά σε αυτό που διδάσκεται, προσκολλάται όλο και περισσότερο στην ομάδα μέχρι να παγιδευτεί.
Την εποχή που ήμουν εκεί, οι δοκιμασίες που μου όρισε ο αρχηγός των ΖΔ- γραμμένες σε ένα κομμάτι χαρτί ήταν να σηκώνομαι πολύ νωρίς κάθε μέρα, να τακτοποιώ το δωμάτιο και να πετάω ό,τι δεν είναι χρήσιμο, να μην βγαίνω ποτέ από το σπίτι αν δεν είμαι ντυμένος με κουστούμι και γραβάτα και να φτιάξω στο σπίτι μου το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης, που τότε ήταν ένας αετός που κρατά ένα τσεκούρι μια δάδα και ένα φτερό (η Ντέλια αργότερα διέταξε να το αποκρύψουν το σύμβολο αυτό προς το κοινό γιατί ήταν προφανώς ναζιστικό).
Μετά λοιπόν από την κατήχηση, την εθελοντική προσφορά και την οικονομική αφαίμαξη μου δόθηκε η επιλογή να συνεχίσω στις ΖΔ. Τότε με ενδιέφερε πολύ η «Μύηση» και για αυτό στην συνέχεια διδάχτηκα μαθήματα σχετικά με την ύπαρξη των ΖΔ (Ζωντανών Δυνάμεων) FFVV ή Fuerzas Vivas, που περιλαμβάνουν τους τρεις Λόγους της Θεοσοφίας: 1. τις Δυνάμεις Ασφαλείας ή Σώμα Σιγουριάς SS, 2. τις  γυναικείες ταξιαρχίες (BF) ή Γυναικείο Σώμα (ΓΣ) και 3. τις αντρικές ταξιαρχίες εργασίας (BM) ή Αντρικό Σώμα Εργασίας (ΑΣΕ), και σου λένε ότι αν δουλέψεις σκληρά και περάσεις τις προβλεπόμενες δοκιμασίες, μια μέρα ο αρχηγός και η Εθνική Διοίκηση θα σε δεχτεί ως μέλος σε αυτές. Υπάρχουν "τελετουργικοί όρκοι" και «δοκιμασίες» που αποτελούν το ύψος της «πλύσης εγκεφάλου», μέσω της οποίας χειραγωγείται η προσωπικότητα του μαθητή με το πρόσχημα της «μύησης» του. Γίνεται πολύς λόγος για τον «υπεράνθρωπο και τον υπάνθρωπο» και αν ενταχθείς στις ΖΔ ξεκινά ο δρόμος προς τον υπεράνθρωπο. Αφού περάσεις τις δοκιμασίες και δώσεις τους καθιερωμένους όρκους, σου δίνεται το δικαίωμα να μπείς στους ναούς που κάθε παράρτημα κρύβει στις εγκαταστάσεις του και να συμμετέχεις στις τελετές του σώματος που εντάχτηκες. Έτσι άρχισα να συμμετέχω σε τελετές όπου υπάρχουν ειδικές στολές, λάβαρα και μάσκες. Αν κάποιος ήθελε να φύγει από τις ΖΔ, τον πίεζαν με κάθε δυνατό τρόπο για να μην το κάνει και θυμάμαι ότι αν κάποιος έφευγε απότομα ή «ατιμωτικά», τότε γινόταν τελετή με τις φωτογραφίες και τα αντικείμενα του ατόμου με τον πέλεκυ και καίγονταν, για να πέσει πάνω του η «Ακροπολίτικη κατάρα», που είναι μύθος σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι λιποτάκτες της Νέας Ακρόπολης θα διώκονταν από τον Αιγύπτιο θεό Tutu- 'ενας θεός προστάτης που κρατά τους εχθρούς σε απόσταση και σχετιζόταν με την μαύρη μαγεία ενώ απεικονίζεται ως ένα λιοντάρι που περπατάει με κεφάλι ανθρώπου, μεγάλα φτερά και ένα φίδι για ουρά.
Επιπλέον, η δομή της Νέας Ακρόπολης είναι πυραμιδική και μετά τις ΖΔ -που είναι σαν την εσωτερική ομάδα για τους χρήσιμους ηλίθιους- υπάρχουν βαθύτερα εσωτερικοί κύκλοι που είναι όλο και πιο απαιτητικοί και φανατικοί, όπως οι άξονες, οι διπλοί πέλεκυς και αλυσίδες, το τάγμα του πύρινου σπαθιού και δεν ξέρω τι άλλο, γιατί έφτασα μόνο στο επίπεδο του πελεκυφόρου και με έκαναν ξεκάθαρα να ορκιστώ πίστη και τυφλή υπακοή στη «σχολή».
Σου λένε επίσης πώς να μιλάς, πώς να κινείσαι και πώς να ντύνεσαι. Ο JAL ήταν εξαιρετικά αντίθετος στα τζιν, ειδικά αυτά με σκισίματα, και οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν παντελόνια. Όπως είπε: «οι ιππότες με κουστούμι και γραβάτες, οι ντάμες με φούστες».
Και τέλος, μια μέρα που περίμενα για να μπω στο ναό ΖΔ για τις καθιερωμένες τελετές (σε κάθε παράρτημα υπάρχουν μυστικοί ναοί για τα μέλη των ΖΔ) ένας πολύ υψηλόβαθμος ηγέτης που εργαζόταν στο «Ινστιτούτο Μίδας» μου είπε: «Ο Χίτλερ έκανε λάθος, εξαπέλυσε την επίθεση πολύ γρήγορα και δεν ήξερε να καλυφθεί καλά, για αυτό και ηττήθηκε, αντίθετα πάμε βήμα βήμα και ξέρουμε να περιμένουμε».
Αυτή η δομή (Νέα Ακρόπολη) τρέφεται με ανθρώπους που μεταγγίζουν την ζωή τους στο μεγάλο σώμα του ιδεώδους, στη μεγάλη της Ψυχή, για να τους μετατρέψει σε κάποιο βαθμό σε υπεράνθρωπους. Η προσωπικότητα πρέπει να μείνει πίσω. Αυτός είναι ο επώδυνος Νόμος. Πιστεύουν ότι την προσωπικότητα πρέπει να την απαρνηθούμε γιατί θα την μαζέψει μια μέρα κάποια δομή ύαινας που τρέφεται με πτώματα».


Στην Ελλάδα η Ν.Α. ίδρυσε παράρτημα το 1980 από τον Γεώργιο Αλβαράδο Πλάνα με έδρα την Αθηνά και έχει την μορφή ως αναγνωρισμένο Σωματείο από το Πρωτοδικείο Αθηνών (10670/82 της 28ης Νοεμβρίου 1981). Σήμερα, έχει δεκατρία παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα έχει εφτά στην Αθηνά, δυο στην Θεσσαλονίκη, τρία στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα. Στη χώρα μας ἡ οργάνωση αυτή στοχεύει σε νέα μέλη τα οποία «αλιεύει» με πυκνή εβδομαδιαία αφισοκόλληση κυρίως στην περιοχή των Πανεπιστημιακών Σχολών. Ακόμη δεν φείδεται να αλλάζει συνεχώς προσωπεία, κάτι που εφαρμόζει με συνέπεια και στα διαδίκτυο. Έχει γίνει φανερό ότι η Νέα Ακρόπολη δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την ανερχόμενη δύναμη των social media, με πολλές ιστοσελίδες-παγίδες. Πέρα από το επίσημο προφίλ της στο Facebook που αριθμεί γύρω στα 16.000 likes, επί πληρωμή για διαφήμιση στο Facebook η οργάνωση διαχειρίζεται και άλλα προφίλ σε αυτήν την πλατφόρμα χωρίς να επισημαίνει την επωνυμία στα προφίλ, ενώ δημοσιεύσει συνήθως κλεμμένα γνωμικά. Μερικές από τις καμουφλαρισμένες σελίδες της είναι: «Η φιλοσοφία επιστρέφει» (265 χιλ. likes), «Φιλοσοφία σήμερα» (228χιλ. likes) «Φιλοσοφική Λίθος» (139 χιλ. likes), «Φιλοσόφησε το» (33 χιλ. likes). Η νέα πρόθεση της είναι να αποκρύπτει εκτός από το πραγματικό της σύμβολο και το πραγματικό της όνομα, έτσι συχνά δεν εμφανίζει τον πραγματικό τίτλο: «Νέα Ακρόπολη». Στην Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί τον τίτλο «Νέο Θεμέλιο», στα Χανιά έχουν ένα κρυφό προφίλ με το όνομα Polyhoros Hania και με το αντίστοιχο όνομα σελίδα στο facebook (με 1.687 άτομα ακολουθούν), στο Αιγάλεω η ΝΑ καλύπτεται πίσω από τον τίτλο «Πολυχῶρος Aventura», στις Σέρρες, ως «Οι 7 μάσκες», ένας πολιτιστικός, θεατρικός και φιλοσοφικός σύλλογος που μάλλον δεν τελεσφόρησε,· στην Πάτρα ως Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Κίνηση «Εννέα Μούσες»• στην Αθήνα, ως «Athens Workshops», πού κι αυτό δεν τελεσφόρησε. Στην οργάνωση αυτή ανήκει και το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας "Σέραπις" και το Κέντρο Ανθρωπολογικών Ερευνών "Πυθαγόρας".



Αν κάποιος προσπαθήσει να τους αποδείξει πως όσα κάνουν είναι βλακείες, τότε γίνεται θανάσιμος εχθρός τους και θέλοντας να δικαιολογήσουν τα συναισθήματα τους και τις πράξεις τους, φτάνουν να υποστηρίξουν τα λόγια του παγκόσμιου αρχηγού τους: "ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες" ή το "είναι περισσότερο εγκληματίας αυτός που σκοτώνει ένα μερμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει άλλον άνθρωπο με ένα λόγο ή ιδανικό που να δικαιολογεί την πράξη του". Αποσπάσματα από το βιβλίο του Λιβράγκα Σπόροι φωτός, έκδοση του 1989.



Τα τρία σύμβολα που περιγράφονται μέσα στον τροχό του συμβόλου της Ν.Α. σχετίζονται με τις τρεις αρχές της ΝΑ:

1. Ο διπλός πέλεκυς που συμβολίζει τον φασισμό.

 Ο όρος φασισμός (ιταλικά Fascismo), προέρχεται από την λατινική λέξη fascio που σημαίνει «δέσμη». Με ετυμολογική ρίζα την λατινική «fascis / fasces/ fascio.   Η Ιταλική λέξη fascio «δέσμη» προέρχεται από την ελληνική λέξη "φασκιώνω" που στα λατινικά μετονομάστηκε ως fasciare. Η λέξη αυτή σήμερα είναι συνδεφεμένη με το βασικό σύμβολο του φασισμού, τον διπλό πέλεκυ που στην βάση του περιλαμβάνει δέσμη ράβδων που είναι φασκιωμένες  μαζί σε έναν άξονα (Axis).  Οι δυνάμεις του Άξονα (Axis powers), ιταλικά: Potenze dell'Asse, ήταν τα έθνη που πολέμησαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στις Συμμαχικές δυνάμεις.  Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την ισχύ δια της ενώσεως. Η φιγούρα του τσεκουριού βασίζεται στο έμβλημα του Εθνικού Φασιστικό Κόμματος του Μουσολίνι. Οι φασίστες της δεκαετίας του 1920, οι πρώτες γνωστές ομάδες φασιστών στην Ιταλία, ονομάστηκαν fascio di combattimento δηλαδή "δέσμες μάχης".

 Τα ανώτεροι ιεραρχικά μέλη τησ οργανωσης Ν.Α. αποκαλούνται πελεκυφόροι και φέρουν σαν διακριτικό γνώρισμα ένα σήμα με τη μορφή διπλού πέλεκυ με άξονες σε μέγεθος  κονκάρδας που κλείνει με κούμπωμα στο πέτο. Στη Ν.Α  Hachados (πελεκυφόροι) είναι τιμητικός τίτλος που χρησιμοποιείται για τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΑ. Το σύμβολο του  διπλού πέλεκυ  της ΝΑ στη κεντρική ράβδο του έχει δεμένες άλλες ράβδους όπως ακριβώς είναι και το σύμβολο του φασισμού. Το σύμβολο του διπλού πέλεκυ σχετίζεται με το μυστικό δόγμα της Blavatsky που περιλαμβάνει τους παρακάτω δύο συμβολισμούς: α) Ο πέλεκυς είναι διπλός για να αναπαραστήσει το εσωτερικό και εξωτερικό πελέκημα του πελεκυφόρου και β) Η κεντρική ράβδος του έχει δεμένες επάνω της άλλες ράβδους για να  συμβολίζει τις πλανητικές αλυσίδες που αντιπροσωπεύουν την ένωση γύρω από τον ήλιο- ηγέτη.  Σχετικό είναι το παγκόσμια γνωστό παράδειγμα της μεμονωμένης ράβδου που σπάει εύκολα, ενώ πολλές μαζί ενωμένες σε δέσμη , δεν σπάνε, «ισχύν εν τη ενώσει». Από τους συμβολισμούς αυτούς που κρατούνται μυστικοί προκύπτει η κοινή καταγωγή του φασισμού και της Ν.Α.

2. Ο πυρσός σύμβολο του Προμηθέα – Εωσφόρου, σχετίζεται με την δεύτερη αρχή της ΝΑ. Στην Ελληνική μυθολογία ο Προμηθέας αποφασίζει αυθαίρετα να χαρίσει στους ανθρώπους τη φωτιά. Έτσι, επισκεπτόμενος το εργαστήρι του θεού Ήφαιστου, τοποθετεί τη φωτιά σε ένα κούφιο βλαστό -νάρθηκα και τη δίνει κρυφά στους ανθρώπους. Ως τόπος παράδοσης της φωτιάς αναφέρεται η πόλη Σικυώνα της Πελοποννήσου. Ο Προμηθέας έμαθε στους ανθρώπους  τις Επιστήμες (που έκλεψε από την θεά Αθηνά) και τις λατρευτικές τελετές και τις προσφορές θυσιών.  Αυτό εξόργισε τον Δία ο οποίος έδεσε τον Προμηθέα σε βράχια, στο όρος Καύκασο, και έβαλε έναν αετό να του τρώει το συκώτι κάθε πρωί. Επειδή ο Προμηθέας ήταν αθάνατος, κάθε βράδυ τα σπλάχνα του γιατρεύονταν. Στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, μαθαίνουμε για την τελική απελευθέρωση του όταν ο ο Ηρακλής περνώντας από τον Καύκασο, με κατεύθυνση τη Χώρα των Εσπερίδων, σκοτώνει τον αετό και σπάει τις αλυσίδες. 

Το όνομα  Προμηθέας παράγεται από την πρόθεση «προ» και το ουσιαστικό «μῆτις» (=σκέψη) δηλαδή αυτός που προϋπήρχε πριν την σκέψη του ανθρώπου. Ενώ στον Χριστιανισμό ο εωσφόρος ταυτίζεται με τον διάβολο και περιγράφεται ως «ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην» Αποκάλυψη Ιωάννου 12:9. Είναι ο πεπτωκώς αρχάγγελος για τον οποίο γράφει ο Ησαΐας: «Πως έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, τέκνο της αυγής». Πριν από την πτώση του ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ουράνια πνεύματα και για τον λόγο αυτό ονομάστηκε Εωσφόρος “αυτός που μεταφέρει το φως” κατέχοντας θέση στο ύψιστο σημείο των Ασωμάτων Δυνάμεων και της πνευματικής τελειότητας. Υπέπεσε όμως στο αμάρτημα της  αλαζονείας έτσι ώστε να κάνει ακόμη και των προφήτη Ησαΐα (κεφ. 14, στίχοι 12-15) να αναρωτιέται αλλά και να μας περιγράφει: “Πως έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, τέκνο της αυγής! Πάνω στην γη συντρίφτηκες, εσύ που υπέταξες λαούς. Έλεγες μέσα σου: “Στον ουρανό θ’ ανέβω, τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού. Θα πάρω θέση πάνω στο βουνό, στο μακρινό βορρά που οι Θεοί συνάζονται. Θ’ ανέβω πάνω από τα σύννεφα και με τον ύψιστο θα είμαι ίσος.” Μα έπεσες μέσα στον Άδη, στης αβύσσου το βυθό”. Ο Εωσφόρος μετά την πτώση του μετατράπηκε σε αρχηγό των δυνάμεων του κακού και εχθρός του ανθρώπου που ξεγέλασε τους πρωτόπλαστους -μέσω της πλάνης του “όφι”, υπέπεσαν στο “προπατορικό αμάρτημα”  πράξη που περιγράφεται στο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης «Γένεση».

 3. Ράβδος-καλάμι με φτερό. Πρόκειται για το σύμβολο της τοξικότητας και της πλάνης που υπάρχουν στην οργάνωση. Το φτερό της Ν.Α προκύπτει από το Κηρύκειο του Ερμή ως μεταλλαγμένο σύμβολο,  αφού στην μεταλλαγμένη του μορφή  που υπάρχει στο σύμβολο της ΝΑ, εμφανίζεται το μισό σύμβολο δηλαδή ένα φτερό που καλύπτει κάτω από αυτό ένα φίδι. Το πρωτότυπο σύμβολο (το Κηρύκειο του Ερμή) πριν μεταλλαχτεί ήταν το σύμβολο με τη φτερωτή ράβδο (με τα φτερά ανοιχτά) γύρω από την οποία τυλίγονται δύο φίδια.  Το καλάμι ή ράβδος συμβολίζει τον άξονα του κόσμου, μεταξύ Ουρανού και της Γης, όπου  ο θεός όφις ως αγγελιοφόρος κινείται, επομένως αυτή η ράβδος στην κλασική της μορφή θεωρείται σύμβολο διαμεσολάβησης, συγκατάθεσης, εμπορίου και είχε δημιουργηθεί στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό πριν την έλευση του Ιησού Χριστού όπου ακόμα ο Θεός προετοίμαζε το έδαφος για την έλευση του Υιού Του και άρα τέτοιου είδους σύμβολα δεν είχαν τότε απαραίτητα κακιά ερμηνεία σε αντίθεση με το μεταλλαγμένο και ύπουλο σύμβολο που χρησιμοποίησε ο JAL τον 20ο αιώνα και σχετίζεται με την τρίτη αρχή της ΝΑ.

 



Οι πραγματικές ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης.  Αν και οι ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης που οι ίδιοι δημοσιεύουν αποτελούν την δικιά τους επίσημη περιγραφή, πολλά πρώην μέλη της οργάνωσης, τις περιγράφουν ως πλαστές, αφού στην πράξη η εμπειρία τους έδειξε ότι οι πραγματικές αρχές της ΝΑ είναι διαφορετικές από αυτές που επίσημα παρουσιάζουν στην κοινωνία. Οι πραγματικές αρχές της NA είναι οι παρακάτω: 1. Να προωθήσει ένα ιδεώδες παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στο γεγονός ότι η δομή, η οργάνωση και ο συμβολισμός της Ν.Α. είναι σαφώς επηρεασμένες από φασιστικά μοντέλα. 2. Να ενθαρρύνει την αγάπη για τις παγανιστικές τελετές και την εωσφορική θρησκεία, μέσα από τη συγκρητική μελέτη των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, με σκοπό να προωθήσει την ύπαρξη των «Ζωντανών Δυνάμεων»:  Αντρικό Σώμα Εργασίας (ΑΣΕ), Γυναικείο Σώμα (ΓΣ) και Σώμα Σιγουριάς.(ΣΣ) 3. Να απομυζήσει τα καλύτερα στοιχεία του ανθρώπου, προωθώντας την τοξικότητα της και μέσω της ψυχολογίας της εκμετάλλευσης να κρατάει τα μέλη της ως κατευθυνόμενα μέλη, δίνοντας τους την ψευδαίσθηση ότι προχωρούν εξελικτικά ως άτομα. Το κέρδος της οργάνωσης αποτελεί τον τελικό στόχο.

Αναλυτικά:

1. Στόχος πρώτος: Να προωθήσει ένα ιδεώδες παγκόσμιας συναδελφοσύνης, που βασίζεται στο γεγονός ότι η δομή, η οργάνωση και ο συμβολισμός της Ν.Α. είναι σαφώς επηρεασμένες από φασιστικά μοντέλα.

Εξήγηση: Η δομή του οργανισμού σύμφωνα με το "εγχειρίδιο του οδηγητή" χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Ο κανονισμός (Leader's Handbook) ορίζει ότι η δομή του οργανισμού χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος είναι εξωτερικός ενώ οι άλλοι δύο εσωτερικοί. Πρώτος κύκλος «Η κοινωνία» (Εξωτερικός κύκλος). Στον πρώτο κύκλο το πρόσωπο της ΝΑ που πρέπει να παρουσιάζεται προς τα έξω είναι πλαστό αλλά αναγκαίο να εμφανίζεται έτσι, στην κοινωνία, ώστε να υποκρύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της ΝΑ. Δεύτερος κύκλος: «Η σχολή φιλοσοφίας» (Εσωτερικός κύκλος). Για να ενταχθεί κάποιος στον δεύτερο κύκλο θα πρέπει να γίνει μέλος, Απαιτούνται τρεις μήνες παρακολούθησης εισαγωγικού σεμιναρίου και κάποιες τυπικές εξετάσεις. Στην συνέχεια το μέλος θα πρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματα δευτέρου επιπέδου «φιλοσοφία για την ζωή», ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρει, πέρα από την μηνιαία συνδρομή, εθελοντική εργασία σε κάποια γραμματεία (όπως προπαγάνδα- αφισοκόλληση, μπαρ, παραγωγή κλπ). Η παροχή εθελοντισμού γίνεται δωρεάν, χωρίς μισθό, όμως όλα αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στον Τρίτο κύκλο: Ζωντανές Δυνάμεις (Εσωτερικός κύκλος). Η ύπαρξη των «Ζωντανών Δυνάμεων» εμπεριέχει τρείς υποομάδες: 1.Σώμα Ασφαλείας (Σώμα Σιγουριάς). 2. Γυναίκες Ταξιαρχίες (Γυναικείο Σώμα) και 3. Αντρικές Ταξιαρχίες, Δημιουργίας -Καταστροφής (Αντρικό Σώμα Εργασίας). Στον πρώτο και δεύτερο κύκλο το μέλος είναι πολύ πιθανών να μην διαπιστώσει τίποτα περίεργο και να προσφέρει με αλτρουιστική διάθεση τον εθελοντισμό του για το καλό της κοινωνίας μας. Με την ένταξη του όμως στον τρίτο κύκλο αρχίζει να φανερώνεται η καταστροφική αίρεση της ΝΑ. Για να μπορέσει να παραμείνει το μέλος στην ΝΑ ενώ του αποκαλύπτουν το τι ακριβώς είναι οι ΖΔ, η ΝΑ διοργανώνει κάποιες εκδρομές που κάνουν το μέλος να μην αναλύει και πολύ αυτά που του λένε ενώ ταυτόχρονα του δημιουργούν και την ψευδαίσθηση ότι τάχα "την ζει την ζωή του". (ESTRUCTURA ORGANIZATIVA DE NUEVA ACRÓPOLIS).

Η μέθοδος που ακολουθεί η Νέα Ακρόπολη παγκοσμίως είναι: αυτός που θέλει να γίνει μέλος πρέπει πρώτα να παρακολουθήσει ένα "εισαγωγικό σεμινάριο", όπως το ονομάζουν και αφού δώσει κάποιες τυπικές εξετάσεις για να αποδείξει ότι τα κατάλαβε αυτά που του δίδαξαν, μετά γίνεται μέλος.

Η επίσημη διδασκαλία της ΝΑ δεν στηρίζεται σε βιβλιογραφία σύμφωνα και με την άποψη του πρώην διευθυντή της ΝΑ Θεσσαλονίκης ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων: "Η λέξη «βιβλιογραφία» τους είναι άγνωστη. Όταν παρακολουθεί κάποιος το εισαγωγικό σεμινάριο, το οποίο κρατάει περίπου τρεις μήνες, θα πάρει ένα μεγάλο όγκο σημειώσεων με πάρα πολλές γνώσεις αλλά με καμία παρουσίαση βιβλιογραφίας που να αποδεικνύει το αληθές των γνώσεων. Έτσι, όσοι τους πλησιάσουν και είναι λίγο ψαγμένοι θα διαπιστώσουν την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών μυθοπλασιών, οι οποίες όπως είναι φυσικό οδηγούν και σε λάθος συμπεράσματα, ή καλύτερα σε ψευτοαποδείξεις αυτών που διδάσκουν."
Στο εισαγωγικό σεμινάριο χρησιμοποιούν πληροφορίες από τη φιλοσοφία της Ανατολής και της Δύσης, όπου όλες οδηγούν σε μια κοινή αλήθεια, στην δικαίωση του δόγματος της Νέας Ακρόπολης.

Διδασκαλεία εισαγωγικού σεμιναρίου:

• Για αυτούς ο φιλόσοφος ταυτίζεται με τον Ακροπολιτανό. Η Αλήθεια έχει ένα κανάλι που βρίσκεται στην Νέα Ακρόπολη. Υπάρχει η Νέα Ακρόπολη και ο έξω κόσμος. Στον έξω κόσμο εξελίσσεται κάποιος μέσω της εμπειρίας και στη Νέα Ακρόπολη μέσω του μονοπατιού της μαθητείας που εμπεριέχει την γνώση και την βιωματική εμπειρία. Ο μαθητής έχει καθήκον προς τους δασκάλους του και την ανθρωπότητα, να γίνει μια μέρα και αυτός δάσκαλος και να διδάξει την Αλήθεια όπως του την δίδαξαν οι δάσκαλοι του. Μπροστά στο Ακροπολιτανικό καθήκον, ο κόσμος και το προσωπικό συμφέρον παραιτούνται, γιατί είναι εγωιστικά. Για όλη του την ζωή πρέπει να αφιερωθεί ο φιλόσοφος στη Νέα Ακρόπολη με την παραίτηση από την οικογένεια και τους φίλους. Αυτές οι δογματικές απόψεις δικαιολογούνται με τον επιφανειακό λόγο «γιατί η φιλοσοφία είναι στάση ζωής».

• Επταπλή σύνθεση του ανθρώπου: Τα ορυκτά τείνουν να γίνουν φυτά, τα φυτά να γίνουν ζώα, τα ζώα να γίνουν άνθρωποι, οι άνθρωποι να γίνουν διαλογικοί θεοί. Υπάρχει μια ολόκληρη διδασκαλία κατά την οποία εξηγεί η Μπλαβάτσκι το πώς γίνεται αυτή η διαδικασία και την έχει ονομάσει Κοσμογένεση. Παράλληλη θεωρία με αυτή είναι και η Ανθρωπογένεση. Ο άνθρωπος ως μέρος αυτής της θεότητας αποτελείται από τα τέσσερα στοιχεία τα οποία προηγούνται αυτού, έχει σώμα όπως έχουν τα ορυκτά, ενέργεια όπως έχουν τα φυτά, συναισθήματα όπως έχουν τα ζώα και έχει και νόηση, μια εγωιστική νόηση, πάνω από αυτή υπάρχει μια Θεία τριάδα στην οποία όλοι τείνουμε.

• Κάρμα - Δάρμα: Τα τέσσερα κατώτερα στοιχεία που απαρτίζουν την προσωπικότητα μας δεν είναι κάτι το σπουδαίο είναι απλά εργαλεία που χρησιμοποιεί η θεότητα για να εξελιχθεί. Το σώμα μας, είναι κάτι φθαρτό που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε τις εμπειρίες μας και να εξελιχθούμε μέσα από την μετενσάρκωση μέχρι να φτάσουμε στην Νιρβάνα που σύμφωνα με τον βουδισμό είναι η ηρεμία ή η γαλήνη. Για να επιταχύνουνε την πορεία αυτή θα πρέπει να μην δημιουργούμε κάρμα αρνητικό. Το κάρμα είναι ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης. Όποιος παρεκκλίνει από τον ορθό δρόμο χτυπάει στα τοιχώματα του «Δάρμα» και υπάρχει σύγκρουση και πόνος. Αυτός ο πόνος σε επαναφέρει στον ορθό δρόμο. Ο Ορθός Δρόμος όμως είναι κάτι που ταυτίζεται με την προσφορά στην ΝΑ.

• Ινδουισμός - Ο Arjuna ακολουθεί τις εντολές του θεού Krishna, ο οποίος είναι ο Ανώτερος Εαυτός και άρα ο φιλόσοφος της Νέας Ακρόπολης ζει την φιλοσοφία και υπακούει στον Ανώτερο Εαυτό του» οι εντολές του Ανώτερου Εαυτού του είναι αυτές της Νέας Ακρόπολης. Η υπακοή σε εντολές της ΝΑ ταυτίζεται με τον δρόμο Αρτζούνα που το όνομα του σημαίνει λευκός, καθαρός ή Άριος, ηγέτης των Πάνταβα δίστασε αρχικά να ξεκινήσει μια μάχη σκοτώνοντας αδέλφια, φίλους, συγγενείς και δασκάλους, τελικά όμως παίρνει την σκληρή απόφαση αφού πρώτα του την έχει υποδείξει ο δάσκαλος του ο Κρίσνα.

• Σπήλαιο του Πλάτωνα - Ο κόσμος είναι απατηλός και ο φιλόσοφος χρειάζεται "τα φώτα" της οργάνωσης για να δραπετεύσει από την ψευδαίσθηση του κόσμου και να φτάσει στην αλήθεια.

• Βούδας - Ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση των αισθήσεων και ο φιλόσοφος πρέπει να ¨"σπάσει" την ψευδαίσθηση. Το μέλος της ΝΑ "σπάει" την ψευδαίσθηση του κόσμου με την παραίτησή του από αυτόν. Να παραιτείται κάποιος από τον κόσμο σημαίνει να αφιερώνεται αποκλειστικά στη Νέα Ακρόπολη.

• Ο μεσαίωνας συμβολίζει ένα τρόπος ζωής όπου κάποιος μέσα από δυσκολίες αγωνίζεται για ένα Ιδανικό - Το μέλος της Νέας Ακρόπολης είναι πολεμιστής του πνεύματος που πρέπει μέσα σε αυτόν τον μεσαίωνα που ζούμε σήμερα, να υπακούει και να αγωνίζεται για το "Ακροπολιτανικό Ιδεώδες". Επίσης συμβολίζει και την ανάγκη, η γνώση να παραμείνει μυστική κάτω από την απειλή της Ιεράς Εξέτασης. Αυτό είναι μια εισαγωγή για να ξεκινήσει 1) η υποβάθμιση του Χριστιανισμού ο οποίος δεν διδάσκεται στην ΝΑ, 2) η διπλοπροσωπία του μέλους που πρέπει άλλα να πιστεύει και άλλα να λέει στον κόσμο.

• Καντ - Η μεγαλύτερη άσκηση της ελευθερίας είναι να αποφασίσει κάποιος ελεύθερα να υπακούσει σε μια "αιτία" και η Νέα Ακρόπολη είναι η καλύτερη αιτία του κόσμου όπου υπάρχουν πνευματικοί οδηγοί στους οποίους πρέπει να υπακούει γιατί αυτή είναι η σωστή σχέση δασκάλου-μαθητή, όπως ίσχυε από την αρχή της ιστορίας. Όταν αναφέρονται σε δασκάλους εννοούν δασκάλους της ΝΑ.

•Η διδασκαλεία της ηθικής μετατρέπεται για αυτούς σε ηθική φιλοσοφία του καθήκοντος, η οποία μετατρέπεται με την σειρά της στο καθήκον του «Ακρόπολιτανού» προς την ανθρωπότητα, η οποία συνεπάγεται την υποχρέωση του μέλους να παραιτηθεί από οτιδήποτε άλλο για να προσφέρει στην οργάνωση.

•Όλα είναι Ένα, δηλαδή, σύμφωνα με αυτή την αντίληψη ο Θεός είναι σε όλα τα πράγματα όχι σαν ενέργεια αλλά σαν ουσία, δηλαδή και το πιο ευτελές αντικείμενο έχει την ουσία του θεού μέσα του. Όλα είναι Θεός οπότε όλα αγωνίζονται προς την εξέλιξη, να ανεβούν επίπεδο, να γίνουν περισσότερη ενέργεια, να γίνουν θεοί, να ενωθούν, να γίνουν θεός. Η εξέλιξη του ανθρώπου επισπεύδεται με την βοήθεια της ΝΑ.

•Διδάσκουν και την συνείδηση του ανθρώπου που δεν αναγκάζει κανέναν, αλλά προτρέπει τον άνθρωπο να ακολουθήσει ή να υπακούσει στον Ανώτερο Εαυτό του (Θεία τριάδα). Η έννοια όμως του Ανώτερου Εαυτού έχει καπηλευτεί πάλι από αυτούς, αφού αυτοί είναι αρμόδιοι να καθοδηγήσουν το μέλος για να βρει τον Ανώτερο Εαυτό του. Αργότερα σκοπεύουν να ταυτίσουν αυτή την Θεία τριάδα με τους τρεις ναούς ΖΔ που κρύβουν στις εγκαταστάσεις τους.

Οι ιδέες μεταδίδονται στο μάθημα και παρόλο που τις περιγράφουμε γρήγορα, ξεκινούν ασκώντας καθοδήγηση επειδή υπάρχει επανάληψη των ιδεών αυτών και των σχετικών υποσυνείδητων μηνυμάτων που συνεχώς προπαγανδίζονται. Όλες οι διδασκαλίες τους, οδηγούν κάποιον να πιστέψει ότι η Νέα Ακρόπολη είναι η κορυφή αυτών των σκέψεων και είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση ενός νέου και καλύτερου κόσμου στη εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας.
Το εισαγωγικό μάθημα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καθοδήγησης, που ενισχύεται στην συνέχεια στην επόμενη σειρά μαθημάτων που απευθύνεται στα μέλη της ΝΑ. Τα μαθήματα του εισαγωγικού σεμιναρίου αλλά και αυτά για μέλη γίνονται από άλλα μέλη της ΝΑ που έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο διδασκάλων που παραδόθηκε από οδηγητές ή πελεκυφόρους. Με παραπλήσιο τρόπο οι ομιλίες ή διαλέξεις (που σχετίζονται με αυτοτελείς θέματα) γίνονται από παλιά μέλη που έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο για ρήτορες.

Αφού λοιπόν γίνει κάποιος μέλος ξεκινάει το παιχνίδι της διπροσωπίας κατά το οποίο το μέλος πρέπει να δέχεται συνέχεια ότι οι δάσκαλοι του δεν του τα λένε όλα για την ΝΑ αλλά μόνο όσα πρέπει να του πουν ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ναζιστικός χαιρετισμός που όταν πρωτοεπισκεφθεί κάποιος την ΝΑ και τους ρωτήσει αν χαιρετιούνται μεταξύ τους ναζιστικά, αυτοί θα το αρνηθούν ενώ αργότερα θα ομολογήσουν ότι αληθεύει -θα του τον αποκαλύψουν μόνο όταν γίνει μέλος (μετά από τρεις μήνες). Επίσης αφού του αποκαλύψουν τον ναζιστικό χαιρετισμό, θα του ζητήσουν να τον κρατήσει μυστικό από αυτούς που δεν είναι μέλη και θα του αφήσουν ταυτόχρονα το υπονοούμενο ότι αυτή η ιστορία της διπροσωπίας θα συνεχίζεται για πάντα όσο είναι μέλος της ΝΑ. Πράγματι στο μέλλον του επιφυλάσσουν και άλλες εκπλήξεις όπως ότι διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους σκοτεινούς ναούς με λάβαρα παραπλήσια των SS τα οποία θα πρέπει να χαιρετάει ναζιστικά, κατά την διάρκεια "τελετών", ντυμένος με μαύρη στολή και φορώντας στο αριστερό μπράτσο κόκκινο περιβραχιόνιο όπου επάνω είναι κεντημένα ένα φίδι και ένας κεραυνός στα πρότυπα των SS.
 

Στη ΝΑ ακολουθούν την THEOSOPHICAL SOCIETY η οποία με την σειρά της ακολούθησε τους Μασόνους για να εξηγήσουν την μύηση. Μύηση είναι για αυτούς το να καταφέρουν να σε πείσουν για κάτι ότι ισχύει και ταυτόχρονα ότι αυτό δεν πρέπει να το λες στους άλλους. Έχει δηλαδή η μύηση δύο χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε δύο σύμβολα: στο Αιγυπτιακό σύμβολο Ανκχ (της γέννησης) και στο σύμβολο του μυστικισμού (των τριών πιθήκων που δεν ακούν, δεν μιλούν και δεν βλέπουν). Συγκεκριμένα στην Νεκρόπολη σκοπός τους είναι να σε πείσουν ότι προχωράς σε μια μυητική εξέλιξη και αρχίζεις να κατανοείς πράγματα μέσα από μια διαδικασία γέννησης αλλά αυτά που εσύ κατανοείς πρέπει να παραμείνουν μυστικά. Ένα από τα μεγάλα μυστήρια που εσύ ο εκλεκτός κατάφερες να κατανοήσεις (αυτοί κατάφεραν να σε παραμυθιάσουν) είναι ότι η εποχή του Χίτλερ ήταν το 5ο πείραμα εργαστηρίου που έκανε η "λευκή αδελφότητα" με σκοπό ο αετός που συμβολίζει τα "Μεγάλα Μυστήρια" να προσεδαφιστεί στην γη καθιερώνοντας "μυητικά κέντρα" επίσημα και φανερά -όχι κρυφά όπως, τάχα, ισχύει σήμερα. Για το 5ο αυτό "πείραμα εργαστηρίου", όπως το ονομάζουν, η λευκή αδελφότητα συνεργάστηκε με την THEOSOPHICAL SOCIETY και τον ναζισμό του Χίτλερ αλλά το πείραμα απέτυχε. Η Νέα Ακρόπολη αποτελεί το 6ο "πείραμα της λευκής αδελφότητας" που αυτή την φορά γίνεται χωρίς την χρήση βίας και πολέμων. Αφού στηριχτούν στον εγωισμό του οπαδού τους και τον πείσουν ότι αυτές είναι εμπιστευτικές πληροφορίες που επειδή προχώρησε σε ανώτερα μυητικά στάδια τον έκριναν άξιο να τις μάθει, καταφέρνουν να τον πείσουν ότι για να παραμείνουν αυτά μυστικά πρέπει: άλλα να πιστεύει και άλλα να λέει σε αυτούς που δεν έχουν φτάσει στο δικό του επίπεδο. Στους άλλους το μυημένο πιόνι τους, λέει ότι "εμείς είμαστε φιλόσοφοι και κάνουμε συγκριτική μελέτη όλων των θρησκειών", πολιτικών, επιστημονικών και φιλοσοφικών ρευμάτων και απόψεων και δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό του Χίτλερ. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπουν τους οπαδούς τους σε διπρόσωπα πιόνια. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες τους η ΝΑ αποτελεί το 6ο "πείραμα της λευκής αδελφότητας" Το 5ο ήταν με την THEOSOPHICAL SOCIETY & τον Χίτλερ. Το 4ο ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 3ο ήταν με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το 2ο ήταν στην Αρχαία Ελλάδα και το 1ο ήταν στην Αρχαία Αίγυπτο.

Η ύπαρξη μιας κεντρικής δομής μέσα στην Νέα Ακρόπολη που ονομάζεται "Ζωντανές Δυνάμεις" παραμένει μυστική. Οι ΖΔ θεωρούνται από τους ίδιους ως το έμβρυο ενός ολοκληρωτικού κράτους που στο μέλλον θα απορρίψει αυτόν τον κόσμο που σήμερα υποκρίνονται ότι νοιάζονται για το καλό του. Ο στόχος της ΝΑ είναι να γίνει μια πολιτική δύναμη για να αντικαταστήσει την δημοκρατία και να κυριαρχήσει στις μάζες. Οι ανθρωπιστικές και πολιτιστικές πτυχές παρουσιάζονται ως εξωτερική πρόσοψη που κρύβουν την πραγματικότητα των εσωτερικών δομών της οργάνωσης που είναι οι Ζωντανές Δυνάμεις και οι Άξονες, καθώς και οι διαταγές που λαμβάνει το κατευθυνόμενο μέλος τους. Ένα ολοκληρωτικό δόγμα είναι η πραγματικότητα της ομάδας αυτής, που βλάπτει τους οπαδούς της και έρχεται σε αντίθεση με τις τάχα ανθρωπιστικές δραστηριότητες της. 









Κάθε παράρτημα πραγματοποιεί «συμβούλια», που είναι εβδομαδιαίες συνελεύσεις της Διοίκησης με τους γραμματείς (μεσαίους διευθυντές), όπου συζητούνται οργανωτικά θέματα και θέματα επέκτασης της οργάνωσης. Έχει καθιερωθεί από την οργάνωση πάντα να υπάρχει κρασί για όλους τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις αυτές, όπως και σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, τελετές και εκδρομές. Επίσης ο ναζιστικός χαιρετισμός με την επιφώνηση AVE (ιερό), η επίσημη ενδυμασία, η τάξη και η πειθαρχία έχουν σαν σκοπό να κάνουν τον νέο ιδεαλιστή να πιστέψει ότι είναι δημιουργός ενός ενδόξου πεπρωμένου για την ανθρωπότητα.
Η καθιέρωση μιας διπλής προσωπικότητας όπου το μέλος πρέπει άλλα να  πιστεύει και άλλα να λέει σε αυτούς που δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο μύησης με αυτόν ισχύει σε κάθε στιγμή της ζωής του του Ακροπολιτανού: Ο " Αρχηγός παραρτήματος" της Νέας Ακρόπολης (εσωτερική ονομασία) σε μια πόλη αναλαμβάνει αρμοδιότητες ως "διευθυντής ή προϊστάμενος του υποκαταστήματος ή παραρτήματος" (εξωτερική ονομασία) και μπορεί να φτάσει στον τίτλο αυτό ως ιδρυτής ή ως αντικαταστάτης ενός άλλου επικεφαλής του υποκαταστήματος. Ονομάζεται "Εθνικός Αρχηγός" 'η "Εθνικός Διοικητής" (εσωτερικές ονομασίας) όταν αναλάβει την εξουσία να κατευθύνει μια χώρα ως ιδρυτής ή αντικαταστάτης. Κάθε "Εθνική Διοίκηση" αναφέρει στην "Παγκόσμια Διοίκηση" όλες τις δραστηριότητες της ΝΑ που πραγματοποιούνται στην χώρα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Διεθνής Συνάντηση στην οποία συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΑ. Οι Εθνικές Διοικήσεις κατέχουν ένα κεντρικό τραπέζι υπό την προεδρία της Παγκόσμιας Διοίκησης, όπου αναφέρουν δραστηριότητες, λαμβάνουν παραγγελίες και υποσχέσεις ανάπτυξης για το επόμενο έτος.

Η οργάνωση της Νέας Ακρόπολης είναι πυραμιδική επειδή υπάρχει μια ιεραρχία όπου όλη η επικοινωνία βασίζεται σε εντολές από τον ανώτερο προς τον κατώτερο.  Επιδιώκεται οι εντολές, η γνώση και η μύηση στα ιδεώδη της οργάνωσης να μεταδίδεται από τον δάσκαλο στον μαθητή για να μην υπάρξουν παραποιήσεις και νοθεύσεις. Για αυτό υπάρχει η τάση τα κατευθυνόμενα μέλη της Νέας Ακρόπολης να μην επικοινωνούν μεταξύ χωρών, καθώς και εντός χώρας και εντός υποκαταστήματος, για ιδεολογικά θέματα. Τα ιδεολογικά και οργανωτικά θέματα της οργάνωσης δεν πρέπει να συζητούνται μεταξύ μελών στο ίδιο επίπεδο, αλλά πάντα με τον ανώτερο. Η υπακοή είναι η βάση της ολοκληρωτικής δομής της Ν.Α. 

Το κατευθυνόμενο μέλος δεν έχει φωνή ή ψήφο, αλλά υπακοή στην ιεραρχία που δεν αμφισβητείται ποτέ. Όλες οι συζητήσεις γίνονται ως θεσμική δράση με τον προϊστάμενο σε θέματα δόγματος (κάθετη και όχι οριζόντια επικοινωνία). Δεν μπορούν να μιλήσουν οριζόντια για την προσωπική τους κατάσταση ή να εκφράσουν γνώμη. Το Facebook και το Twitter αποτέλεσαν πρόβλημα για τη Νέα Ακρόπολη, καθώς υπήρξαν προσπάθειες από τους οπαδούς να επικοινωνήσουν με μέλη ή αφεντικά άλλων χωρών, για κάποιο λόγο ή για απλή συνομιλία, αλλά αυτές οι προσπάθειες προσπαθούν να αποκοπούν με μεγάλη ανησυχία από τα αφεντικά. Κάθε χώρα όπου υπάρχει η Νέα Ακρόπολη υπάρχει και μία λειτουργική δομή που χωρίζεται σε θυγατρικές, όλες χωρισμένες μεταξύ τους, έτσι ώστε κανείς να μην έχει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχουν εγκριθεί από το φίλτρο των αφεντικών τους, οι οποίες περιορίζονται σε αυτά που πρέπει να κάνουν και πρέπει να πληρώσουν. Υπάρχει μια στρατιωτικού τύπου ιεραρχία στον οργανισμό αυτό. Υπάρχουν όμως και τα εξωτερικά μέλη ή «Φίλοι της Νέας Ακρόπολης»  που δεν γνωρίζουν τη δομή. Αυτοί είναι: χορηγοί, φιλοζωικές ή οικολογικές οργανώσεις ή προσωπικότητες και ιδρύματα που βοηθούν (UNICEF, UNESCO κ.α). 

Το εγχειρίδιο του Οδηγητή της Νέας Ακρόπολης https://nekropoliplani.blogspot.com/2021/02/manual-del-dirigente-leaders-handbook.html

Στα μαθήματα που κάνουν για μέλη της ΝΑ διδάσκουν την ρατσιστική θεωρία της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ που σχετίζεται με την εξελικτική διαδικασία της ανθρωπότητας  Σύμφωνα με τις διδασκαλίες αυτές ισχύει το "πρότυπο της σκάλας" στην εξελικτική διαδικασία γιατί η εξέλιξη περνάει από σκαλοπάτια. Έτσι η δεύτερη υποφυλή της πρώτης φυλής γέννησε την δεύτερη φυλή, η τρίτη υποφυλή της δεύτερης φυλής δημιούργησε την τρίτη φυλή και ούτω καθεξής. Αυτό συνεπάγεται ότι ο "υπεράνθρωπος" ή "ο νέος άνθρωπος" της έκτης φυλής, θα δημιουργηθεί από την έκτη υποφυλή της πέμπτης φυλής.  Οι θεωρίες αυτές αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο του ιδεολογικού υπόβαθρου των θεωριών των φυλετικών διακρίσεων που άρχισαν να "ζυμώνονται"  στα μέσα του !9ου αιώνα και επηρέασαν εκτός από την Theosophical Society και πολλές άλλες μυστικιστικές οργανώσεις της εποχής εκείνης, αφού υιοθετήθηκαν αργότερα από το Τάγμα της Θούλης και από το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία της Θούλης υπήρξε και ο πυρήνας του Τρίτου Ράιχ.

Στο ιστολόγιο Escépticos δημοσιεύτικε δημοσίως η αλήθια ότι η ΝΑ πιστεύει ότι η λευκή φυλή χωρίζεται σε επτά υποκείμενα που έχουν επίσης ιεραρχηθεί όπου οι Γερμανοί είναι οι πιο ανυψωμένοι και οι Εβραίοι λιγότερο. Από μια μαρτυρία που δημοσιεύτηκε στο FAMIGLIA CRISTIANA  ο Μιγκέλ Μαρτινέζ (πρώην ηγέτης της ΝΑ), αποκαλύπτει ότι: "Η NA είναι μια ομάδα παραστρατιωτικού, νεοναζιστικού τύπου με έντονα ρατσιστική ιδεολογία. Πίσω από τη μάσκα της πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και εκπαιδευτικής προσπάθειας, κρύβεται η πραγματικότητα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Ο ρατσισμός είναι ένα σημαντικό ιδεολογικό στοιχείο για την NA." Ο Martinez τονίζει: "Για τα αφεντικά της οργάνωσης αυτής, η ανθρωπότητα χωρίζεται σε επτά φυλές που πηγαίνουν σε σειρά εξελικτικής κατάταξης από το κάτω -μαύρο, στο λευκό -ανώτερο, το οποίο στη NA γενικά ορίζεται ως «Aryan» φυλή. Οι Acropolitans πιστεύουν στο Μετενσάρκωση μέσω της οποίας, από ζωή στη ζωή, οι άνθρωποι περνούν σε ανώτερες φυλές. Κάθε φυλή μπορεί να χωριστεί σε υπο-φυλές. Οι Εβραίοι είναι το χαμηλότερο επίπεδο της Aryan φυλής, ενώ το ανώτερο ή το λιγότερο ακάθαρτο είναι το αγγλο-γερμανικό. Σήμερα κατά τα πιστεύω τους η NA δεν αποτελείται από μια επιλεγμένη φυλή αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την νέα φυλή που πρέπει να έρθει. Αυτή θα δημιουργηθεί από την  «έκτη υπο-φυλή της πέμπτης φυλής», ο νέος άνθρωπος που Θα ξέρει πώς να κυβερνά τον κόσμο με σοφία. Οι σημερινοί Ακροπολίτανοί θα χρησιμεύσουν μόνο στην προετοιμασία της διαδρομής για την άφιξη του υπεράνθρωπου. ("Skeptic List \" La Corrala \ " < σκεπτικιστές στο ccdis.dis.ulpgc.es >Θέμα: [σκεπτικιστές] Νέα ακρόπολη: εσωτερικοί νεοναζί Από : "Pedro Luis Gomez Barrondo".

Η Ν.Α. κυβερνιέται από ένα «ελέω θεού αυτοκράτορα», δηλαδή από ένα απόλυτο ηγεμόνα που όπως όλοι του είδους του, χρειάζεται αυλικούς και υπηρέτες, ψυχοσυνθέσεις τέτοιες που να τους συμφέρει μια απόλυτη εξουσία, διότι επιτρέπει και σ αυτούς με την σειρά τους  να μεταχειρίζονται τους από κάτω τους με τους ίδιους εξουσιαστικούς νόμους. 

Σώμα Ασφαλείας” ή "Σώμα Σιγουριάς" SS, είναι ένας ναζιστικού τύπου στρατός. Τάχα ο λόγος ύπαρξης του είναι μόνο για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια  της οργάνωσης. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που καλούνται να γνωρίζουν και να λένε, (σε περίπτωση που θα ακουγόταν παράφωνη η άρνηση ύπαρξης του), τα μέλη που συμμετέχουν σε ναζιστικού τύπου τελετές, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας ένα κόκκινο περιβραχιόνιο όπου επάνω είναι κεντημένα ένα φίδι και ένας κεραυνός σε μορφή SS. Δηλαδή σε περίπτωση που οι καταστάσεις, τους πιέσουν και δεν μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη του Σώματος Σιγουριάς τότε θα αποκαλύψουν μόνο την εξωτερική αρμοδιότητα του "Σώματος" αυτού και όχι την εσωτερική (που είναι και η πιο καταστροφική και επικίνδυνη). Η εσωτερική λειτουργία του Σώματος Σιγουριάς είναι οι τελετές, οι προσευχές στον θεό του  πολέμου, η σκληρή εκπαίδευση, ο ηρωικός τρόπος ζωής και οι όρκοι υπακοής και αφοσίωσης στους αρχηγούς τους που  μετατρέπουν τα κατευθυνόμενα μέλη της ΝΑ σε μια πολεμοχαρή παραστρατιωτική ομάδα με θρησκευτικούς φανατισμούς, στρατιωτική πειθαρχία και τυφλή αφοσίωση στους ηγέτες  τους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα άλλα δυο σώματα που πλαισιώνουν τις Ζωντανές Δυνάμεις. “Είμαστε το έμβρυο”, λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: “Το Σώμα Σιγουριάς θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη”. Στη συνέχεια του θέματος βλέπουμε πως ο ναζισμός ή εθνικοσοσιαλισμός στοχεύει στην αντικατάσταση του δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς απολυταρχικό, με επικεφαλής τον Φύρερ (ηγέτη). Οι καθαρόαιμοι Γερμανοί ανήκουν στην Άρια φυλή, η οποία είναι ανώτερη όλων των υπόλοιπων φυλών. Ο ιστορικός φασισμός  είναι στην πραγματικότητα μια ριζοσπαστική και αυταρχική ιδεολογία που έχει σαν στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτιστικών ή και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Η θυσία του ανθρώπου για το καλό της φυλής αποτελεί τον τελικό στόχο της ιδεολογίας αυτής.  Οι Ναζί πέτυχαν την απόλυτη κατάληψη της εξουσίας με τον ”εξουσιοδοτικό νόμο”, ο οποίος παραχώρησε όλη τη νομοθετική εξουσία στην κυβέρνηση. Είχαμε δηλ. ενοποίηση της εκτελεστικής με την νομοθετική εξουσία. Έτσι ξεκίνησε το Γ Ράιχ. Στην Ν.Α. πιστεύουν το ίδιο δηλαδή σε ένα πυραμιδικό σύστημα με απόλυτη ταύτιση της νομοθετικής, με την δικαστική και την εκτελεστική εξουσία (όποιος είναι πιο εξελιγμένος πνευματικά, αυτός έχει και το δικαίωμα να είναι ταυτόχρονα και ανώτατος ιερέας και απόλυτος άρχων ελέω θεού και ανώτατος δικαστής και ανώτατος νομοθέτης). Το “ιδιαίτερο έργο” του Λιβράγκα (όπως οι ίδιοι το έχουν χαρακτηρίσει στην ιστοσελίδα τους), «Οι μύθοι του 20ου αιώνα» δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε βιβλίο αλλά σε συνέχειες στα αρχικά τεύχη του περιοδικού ΝΑ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, ένας από τους μύθους του 20ου αιώνα είναι και ο ναζισμός του Χίτλερ. Το άρθρο του αυτό ξεκινάει με ένα ανέκδοτο που υποστηρίζει ότι κυκλοφορούσε, στο στρατόπεδο των SS την εποχή του Χίτλερ (όσοι το διάβασαν γνωρίζουν ότι το ανέκδοτο αυτό δυστυχώς είναι ρατσιστικό κατά των Εβραίων). Έχει όμως σημασία το υπονοούμενο που προκύπτει από τις γνώσεις του σε λεπτομέρειες που συνέβαιναν στο στρατόπεδο των SS. Πρόκειται για υποτιθέμενες αναμνήσεις προηγούμενων ζωών που τις έχουν ονομάσει ¨"θυμιάματα". Τα περισσότερα από τα ηγετικά στελέχη της ΝΑ πιστεύουν ότι στην προηγουμένη ζωή τους ήταν εκεί στον πόλεμο αυτό –στο πλευρό των δυνάμεων του άξονα (στο προηγούμενι πείραμα εργαστηριού της Λευκής Αδελγότητας). Σύμφωνα με το εγχειρίδιο Manual del Dirigente του (Leader's Handbook). τα ναζιστικά τους σύμβολα «θα πρέπει να κρατούνται μυστικά όπως άλλα πολιτικά κινήματα τα έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κηλιδώνοντας την εικόνα τους». Όμως πολλά από τα ηγετικά στελέχη τους πιστεύουν ότι ήταν εκεί στην προηγούμενη ζωή τους και άρα αυτοί οι ίδιοι, έμμεσα ή άμεσα, αμαύρωσαν τα ναζιστικά σύμβολα. THEOSSOFICUL SOCIETY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Νέα Ακρόπολη https://nekropoliplani.blogspot.com/.../6-5-theossofical...


2. Στόχος δεύτερος: Να ενθαρρύνει την αγάπη για Α) τις παγανιστικές τελετές και Β) την εωσφορική θρησκεία, μέσα από τη συγκρητική μελέτη των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών, με σκοπό να προωθήσει Γ) την ύπαρξη των «Ζωντανών Δυνάμεων»:  Αντρικό Σώμα Εργασίας (ΑΣΕ), Γυναικείο Σώμα (ΓΣ) και Σώμα Σιγουριάς.(ΣΣ). 

Εξήγηση: 


 Α) Σχετικά με την προσπάθεια της ΝΑ, να ενθαρρύνει την αγάπη για τις παγανιστικές τελετές μέσα από τη συγκριτική μελέτη των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών: Για διάφορες αποκρυφιστικές κινήσεις και κοσμοθεωρίες, τα ηλιοστάσια δεν είναι μόνο φυσικά αστρονομικά φαινόμενα. Εμπερικλείουν και ενσωματώνουν ιδιαίτερους συμβολισμούς και εσωτεριστικού τύπου νοημαδοτήσεις και ερμηνείες. Έτσι, εξηγείται λ.χ. γιατί εορτάζονται σήμερα το χειμερινό και το θερινό ηλιοστάσιο από την Νέα Ακρόπολη, τον Τεκτονισμό, την Θεοσοφική Εταιρεία και από την Χρυσή Αυγή και γιατί αποτελούν μαζί με τίς Ισημερίες, εορταστικές ημέρες για αυτούς. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες αξιωματικών των SS που γιόρταζαν τα ηλιοστάσια, προφανώς προσπαθώντας να αναπαραστήσουν ένα παγανιστικό τελετουργικό. Στο βιβλίο του “El Cuarto Lado del Triangulo” (Sudamericana 1995), ο καθηγητής Ρόναλντ Νιούτον περιγράφει πολλές περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκαν τελετές ηλιοστάσιου (Sonnenwendfeier), την εποχή του β` παγκοσμίου πολέμου, στην Αργεντινή. Όμως οι παγανιστικές τελετές αποτελούν αίρεση: σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία, όλη η κτιστή δημιουργία, των ουρανίων σωμάτων συμπεριλαμβανομένων, αποκαλύπτει την άκτιστη δόξα του Θεου (Ψαλμ. 8, 4. 148, 3. Ἰώβ 9, 7-10. Α’ Κορ. 15, 41), ενισχύουν την πίστη των ανθρώπων στην ύπαρξη του Ενός συνάμα και Τριαδικού Θεού ως Δημιουργού και Συντηρητού της κτίσεως (Γεν. 15, 5. Δευτερ. 1, 10) και μαρτυρούν την άπειρη σοφία και παντοδυναμία Του (Ψαλμ. 146, 4. Ἠσ. 40, 26). Την πραγματικότητα αυτή τη συνοψίζει άριστα μια κορυφαία πατερική προσωπικότητα, εκφράζοντας σύμπασα την εκκλησιαστική πατερική παράδοση, ο Άγιος Γρηγόριος, Άρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Παλαμάς: «Ἐγώ δέ οὐ μόνον ὅτι ἔστι δημιουργός κατανοῶ ἐκ τῶν δημιουργημάτων, ἀλλά καί ὅτι εἷς ἐστι καί νοῶ καί ἀποδείκνυμι• πάντα γάρ ὁρῶ μιᾶς καί τῆς αὐτῆς βουλήσεως καί σοφίας καί δυνάμεως δεόμενα γενέσθαι ἐκ μή ὄντων• μία δέ βούλησις ἅμα καί σοφία καί δύναμις μιᾶς φύσεως ἐστιν• εἷς ἄρα τῇ φύσει ὁ δημιουργός Θεός ἡμῶν» (Β’ Πρός Βαρλαάμ, 25. ΕΠΕ 1, 544). Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου Ἐπίκουρου Καθηγητοῦ Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Β) Σχετικά με την προσπάθεια της ΝΑ, να ενθαρρύνει την αγάπη για εωσφορική θρησκεία μέσα από τη συγκρητική μελέτη των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών: «Ελκόμαστε όχι μόνο από αυτά που μας αρέσουν αλλά και από αυτά που φοβόμαστε», απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμματα στην Δέλια και στον Φερνάντο» που έγραψε ο Λιβράγκα, αφιερωμένο στους δύο πιο άμεσους μαθητές. 

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες της ΝΑ, η ΕΠ Μπλαβάσκυ (ιδρύτρια της Theosophical Socity, από την οποία προήλθε η ΝΑ και μάλιστα με τις ίδιες ιδρυτικές αρχές), έφτασε στο ανώτερο εξελικτικό επίπεδο αφού λίγο πριν πεθάνει είπε τα λόγια: "Κρατήστε την ένωση για να μην πάει χαμένη η τελευταία μου ενσάρκωση". Φυσικό είναι λοιπόν να διδάσκουν επίσημα στα μαθήματα για προχωρημένα μέλη τον εωσφορισμό και τον σατανισμό όπως έχει διατυπωθεί από την ίδια η εξύμνηση στην Σατανιστική Δοξασία.
Ο εσωτερικός χριστιανισμός της THEOSSOFICUL SOCIETY
Η θρησκευτική προσέγγιση του Χριστιανισμού από την Μπλαβάτσκι ονομάστηκε εσωτερικός (εωσφορικός) χριστιανισμός & αποτελεί την πλήρη αντίθεση με το Χριστιανισμό ενώ παραπέμπει σε αντίχριστες διδασκαλίες. Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του έργου της Έλενας Μπλαβάτσκυ «Η μυστική διδασκαλία» (“The Secret Doctrine”) είναι τα παρακάτω: «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος για να πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητος [..] Και αυτός που πρώτος ψιθύρισε “εν η αν ημέρα φάγητε απ’ αυτού έσεσθε ως Ελοχίμ, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν” μπορεί να εκτιμηθεί μόνον υπό το φως ενός σωτήρα»....
Η Ε.Ρ. Blavatsky μπορεί να ονομαστεί "δικηγόρος του διαβόλου" με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Απορρίπτει την ύπαρξη δαιμόνων. Η ουσία της ιδέας που περιγράφεται στη διδασκαλία της έχει ως εξής: Υπάρχουν μερικά πνεύματα, όπως ο Dhyman-Kogani (άγγελοι), που θυσίασαν την πνευματική ευδαιμονία τους και αρνήθηκαν να ζήσουν στην πνευματική επουράνια ζωή, συμφώνησαν να ενσαρκωθούν στην ύλη για να δώσουν στην ανθρωπότητα βούληση, σοφία και γνώση. Στο «μυστικό δόγμα», το όνομα, Dhyan Kogan, αντιπροσωπεύει τον Manu, τον γιο της Φωτιάς, τον υψηλότερο άγγελο στο επίπεδο εξέλιξης που έχει και πολλά άλλα ονόματα... Οι "έκπτωτοι άγγελοι", σύμφωνα με τα πιστεύω της Ε.Ρ. Blavatsky, είναι ευεργέτες της ανθρωπότητας. Προτείνει να εξετάσουμε τον Σατανά, στο Βιβλίο της Γένεσης, ως ευεργέτη και αληθινό δημιουργό -πατέρα της πνευματικής ανθρωπότητας ο οποίος άνοιξε τα μάτια της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας. Από εδώ γεννήθηκε και το δόγμα του Σατανά σύμφωνα με το οποίο ο Σατανάς, όταν θα σταματήσει να εξετάζεται από το πνεύμα των εκκλησιών, που είναι στερημένο αληθινής φιλοσοφίας, με προκατάληψη και δογματισμό, τότε μόνο θα παρουσιαστεί στην μαγευτική του εικόνα ως γήινος - θείος Άνδρας, ο οποίος δίνει, καθ' όλη τη διάρκεια του μακρού κύκλου της Mahakala, το νόμο του πνεύματος της ζωής και το ελευθερώνει από την αμαρτία της άγνοιας. Ο Σατανάς, σύμφωνα με τη Θεοσοφία, είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας και η πηγή γνώσης και ελευθερίας: Όταν ένα άτομο δοθεί στη γνώση του Σατανά, γίνεται ελεύθερο. Η ελευθερία είναι η γνώση και αυτό είναι το σύνθημα ολόκληρης της αντίθεσης και αποκήρυξης του Χριστιανικού δόγματος. Η γνώση για τους θεοσοφιστές είναι συνώνυμη με την αλήθεια. Ως εκ τούτου, ο Σατανάς, ως πηγή γνώσης, είναι η πηγή της αλήθειας: Ο Σατανάς, Λούσιφερ, αντιπροσωπεύει μια ενεργή αρχή, την "φυγοκεντρική" ενέργεια του σύμπαντος (την κοσμική έννοια). Είναι το σύμβολο της αναμμένης δάδας, που μεταφράζεται σε πρόοδο, πολιτισμό, ελευθερία, ανεξαρτησία. Είναι και το σύμβολο του φιδιού που τυλιγμένο περιστροφικά γύρο από ένα δέντρο αντιπροσωπεύει την σπειροειδή εξέλιξη της ιστορίας. Ο Σατανάς είναι ο στόχος και η πηγή όλων των θεοσοφικών διδασκαλιών, η επαναστατική φλόγα, που αποσπά την ανθρωπότητα από τη δουλεία στον Θεό. Η αλυσίδα της συλλογιστικής "θεοσοφικής" ιδέας είναι: Ο δημιουργός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, δεν δημιούργησε τον άνθρωπο σκλάβο, αλλά ελεύθερο άτομο που να μπορεί να επιλέξει και να αποκομίσει τις συνέπειες της επιλογής του. Γι` αυτό ο δημιουργός δεν έπρεπε να αποτρέψει τον πειρασμό και άρα ο Σατανάς είναι ο μεταφορέας και η πηγή της ελευθερίας και της αλήθειας, κατά τη γνώμη τους.
Ο εσωτερικός Χριστιανισμός της Νέας Ακρόπολης δεν ξεκινάει με κατευθείαν αναφορές στον Εωσφόρο και στον Διάβολο (αυτά είναι μαθήματα για προχωρημένα μέλη). Ξεκινάει με μια δογματική και αλαζονική πεποίθηση σύμφωνα με την οποία ο Χριστός είχε χιλιάδες μαθητές αλλά μόνο 12 εσωτερικούς στους οποίος τάχα εμπιστεύθηκε περισσότερες διδασκαλίες, οι οποίες προοριζόταν μόνο για εκλεκτούς μαθητές του - και τις οποίες αυτοί γνωρίζουν. Στην συνέχεια κόβουν και ράβουν εδάφια της Αγίας Γραφής ενώ παράλληλα τα συσχετίζουν με άλλες θρησκείες βρίσκοντας τάχα την κοινή ρίζα όλων των θρησκειών. Η προσπάθεια τους είναι αρχικά να φανούν ανοιχτοί σε όλες τις θρησκείες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν για αυτούς τις διαφορετικές όψεις της μιας αλήθειας, και στην συνέχεια να πλασάρουν την δίκη τους θρησκεία που σχετίζεται με τις Ζωντανές Δυνάμεις και τον Εωσφορισμό.
Ο εσωτερικός Χριστιανισμός τρέφεται με αποκρυφισμό, μαγεία και αστρολογία και προσκυνά θεότητες από διάφορες θρησκείες που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν τον Χριστιανισμό. Πραγματοποιεί παγανιστικές τελετές που σχετίζονται με τις νέες εποχές του ζωδιακού κύκλου, η κάθε νέα Εποχή ξεκινά με την πρώτη καθαρή εμφάνιση του Ήλιου στον επόμενο αστερισμό, Εαρινή - Χειμερινή Ισημερία. Η μεγάλη Νέα Εποχή στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.000 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων που αντιπροσωπεύει την εποχή του Χριστιανισμού που σχετίζεται με το σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι χριστιανοί Ιησούς. Χριστός. Θεού. Υιός. Σωτήρας. (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ). Τώρα εισερχόμαστε -λένε- στη Νέα Εποχή, από την Εποχή των Ιχθύων, στην εποχή του Υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα που όμως θα ξεκινήσει με καταστροφές. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο "μεσσίας" ή Χριστός της Νέας Εποχής, δηλαδή, ο Αντίχριστος.
Όμως οι οπαδοί του εωσφορισμού -σατανισμού δεν συνειδητοποιούν ότι ο πνευματικός δρόμος για την κόλαση δεν έχει υλικές προειδοποιητικές πινακίδες και για αυτό ο καθένας μπορεί να πλανηθεί από τεχνάσματα και σοφίσματα όταν μάλιστα δεχθεί ότι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου σχετίζεται με τον εωσφόρο σαν πνεύμα ελευθερίας. Χρειάζεται πίστη στον μοναδικό αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, για να μπορέσει να διακρίνει κάποιος τις πνευματικές προειδοποιητικές πινακίδες στον δρόμο προς την κόλαση.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη που αποτυπώνεται και στην Βικιπαίδεια, με την ονομασία Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, ονομάζουμε τον αρχηγό των πονηρών πνευμάτων, του κόσμου της αμαρτίας και του κάτω κόσμου. Η μορφή του συνήθως εμφανίζεται στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, ως οντότητα που σκοπό έχει να προξενήσει κακό στους ανθρώπους. Ο Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, περιγράφεται ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής που ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού. Πρόκειται για ένα πνεύμα έξυπνο, τετραπέρατο, αλλά ταυτόχρονα κακόβουλο μοχθηρό και μισάνθρωπο που σκοπό έχει να πλανήσει, να εξαπατήσει και να ξεγελάσει τον άνθρωπο δημιουργώντας του δυστυχία σε αυτήν την ζωή. Τελικός στόχος του είναι να οδηγήσει τους ανθρώπους (όσους περισσότερους καταφέρει να θέσει υπό την κυριαρχία του) στην μεταθανάτια αιώνια απώλεια της κολάσεως.


(ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ (1831-1891) -Θεοσοφική Εταιρεία https://nekropoliplani.blogspot.com/.../02/1831-1891.html...).  

Η Ελένα Μπλαβάτσκυ ίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία, αποδίδοντας τις διδασκαλίες της, ως προερχόμενες από έναν μυστικό οργανισμό πεφωτισμένων μυστικιστών, οι οποίοι κατευθύνουν την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους. Λευκή Αδελφότητα https://nekropoliplani.blogspot.com/2021/03/milliyet.html...

Η Νέα Ακρόπολη ακολουθώντας τα πρότυπα της Θεοσοφική Εταιρεία έχει ως πυλώνα της, τους «Δάσκαλους», που είναι οι ανώτεροι ηγέτες και παρουσιάζονται ως πνευματικοί καθοδηγητές αυτού που αποκαλούν ιεραρχική αλυσίδα, που προέρχεται από την υποτιθέμενη "Αδελφότητα" της Μπλαβάτσκυ. Τα μέλη της "Αδελφότητας" μπορεί να είναι γνωστά ως Διδάσκαλοι της Αρχαίας Σοφίας ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι της Σοφίας (Ascended Masters) και ταξινομούνται μέσα σε μια δομημένη πυραμιδική ιεραρχία στην οποία βασίζεται η Νέα Ακρόπολη για να δικαιολογήσει την πυραμιδική δομή της. Ισχυρίζονται ότι ο εκάστοτε αρχηγός της Νέας Ακρόπολης είναι ο σύνδεσμος στη Γη με αυτά τα υπερφυσικά όντα και έχει επαφή με αυτούς τους δασκάλους.  Η αλυσίδα συνεχίζεται με τους «μαθητές» του ιδρυτή, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι και αυτοί «Δάσκαλοι» σε άλλους, και ούτω καθεξής. Με τον τρόπο αυτό φτάνει το μήνυμα της Λευκής αδελφότητας μέχρι και στο τελευταίο μέλος της Νέας Ακρόπολης. Ο πρώτος «Master» της οργάνωσης ήταν ο ιδρυτής Jorge Angel Livraga Rizzi †, ο οποίος είχε «Direct Disciples» άμεσους μαθητές: Delia Steinberg Guzmán, η οποία μετά τον θάνατο του έγινε World Command και τον Fernando Schwartz.

Επειδή γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται με εωσφορικά κινήματα ότι όλες αυτές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους έρχονται σε αντίθεση με την Χριστιανική πίστη, έχουν χαράξει παγκοσμίως μια κοινή στρατηγική που συνίσταται 1) στο να παραμένουν αυτές μυστικές, σύμφωνα με επίσημες οδηγίες που δίνονται στα κατευθυνόμενα μέλη τους και 2) σε δυσφήμιση του Χριστιανισμού κυρίως με συνεχόμενες αναφορές στην μεσαιωνική εποχή της ιεράς εξέτασης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το μυθιστόρημα του JAL με τίτλο Αλχημιστής και το βιβλίο εκδόσεων ΝΑ σχετικά με την ζωή του Τζορντάνο Μπρούνο. Αξίζει να τονιστεί η λεγόμενη "Επιχείρηση Giordano Bruno", η οποία με διάταγμα του JAL πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 1988,  και αποσκοπούσε στην ανάδειξή του έργου του Giordano Bruno ως ελεύθερος στοχαστής που ήρθε αντιμέτωπος με την τότε μεσαιωνική «ιερά εξέταση». Στόχος της επιχείρησης αυτής, που έγινε παγκοσμίως, ήταν να  υποτιμήσει τον Καθολικισμό και τον Χριστιανισμό μεταξύ των μελών του αλλά και στην κοινωνία. 

Γ) Σχετικά με την προσπάθεια της ΝΑ, να προωθήσει την ύπαρξη των .«Ζωντανών Δυνάμεων»:  Αντρικό Σώμα Εργασίας (ΑΣΕ), Γυναικείο Σώμα (ΓΣ) και Σώμα Σιγουριάς.(ΣΣ): Οι « FORCES VIVAS », “Ζωντανές Δυνάμεις” είναι μια κεντρική δομή της Νέας Ακρόπολης , κρυμμένη από το κοινό, η οποία χρησιμοποιεί  στολές, σύμβολα  και αυταρχικά Ναζιστικά –φασιστικά δόγματα. Μέσα από όρκους υπακοής και βαθμιαία ψυχολογική πίεση, το κατευθυνόμενο μέλος τους παραδίδει τη θέληση και τις αποφάσεις του στους λατρευτικούς ηγέτες του, από τους οποίους λαμβάνει εντολές που επηρεάζουν ολόκληρη την ζωή του κατευθυνόμενου μέλους τους.. (ESTRUCTURA ORGANIZATIVA DE NUEVA ACRÓPOLIS /“Tercer Círculo”: Las Fuerzas Vivas o FF.VV) https://redapoyo.victimasectas.com/nueva-acropolis/.

Αναλυτικά όλο το σχέδιο, σύμφωνα με το απόρρητο Τελετουργικό Εγχειρίδιο που γράφτηκε από τον JAL μόνο για αρχηγούς Ζ.Δ :

"Οι ΖΔ είναι ο σπόρος των Μικρών Μυστηρίων. Έχουν μια λειτουργικότητα ταυτόχρονα μυστικιστική και πρακτική. Πρόκειται να γεννήσουν τον Νέο Άνθρωπο (της 6ης φυλής). Για να το κάνουν αυτό πρέπει να περάσουν τις δυσκολίες ενός μεσαίωνα και να κατορθώσουν να φτιάξουν ένα χιλιόχρονο πολιτισμό. Ο νέος άνθρωπος μεταξύ άλλων διαφορών σε σχέση με τον παλιό παρουσιάζει το ουσιαστικό χαρακτηριστικό της Μαγικής Αντίληψης.

Οι ΖΔ είναι η ενσάρκωση στον παρόντα ιστορικό χρόνο όλων των στοιχείων που αποτέλεσαν τα Μυστήρια όταν οι Θεοί αναγκάστηκαν να δώσουν στους ανθρώπους φόρμουλες ζωής και θα αποτελέσουν τα Μυστήρια όταν οι σημερινοί άνθρωποι θα τελειώσουμε την εξέλιξη μας. Σήμερα τα Μικρά Μυστήρια προσπαθούν ξανά να αναδυθούν σε ένα κόσμο που έχει πέσει στο σκοτάδι του υλισμού. Αποτελούνται από ανθρώπους καλής θέλησης που είναι διατεθειμένοι να τείνουν ξανά τη γέφυρα της Ίριδας για να ανανεωθεί η παλιά συμφωνία μεταξύ των ανθρώπων και των Θεών.

Η ύπαρξη των τριών σωμάτων των ΖΔ.

1. Ο Ναός του Σώματος Ασφάλειας ή Σώμα Σιγουριάς

Το έμβλημα του ναού όπως και το περιβραχιόνιο που φορούν στο αριστερό χέρι τα μέλη του τάγματος αυτού αποτελείται από ένα κεραυνό που πέφτει επάνω σε δύο ακανόνιστες λωρίδες σχήματος Μ που αντιπροσωπεύουν τα νερά της ύλης που είναι ο κόσμος. Ο κεραυνός αντιπροσωπεύει την βούληση (Will-Law). Η πτώση του κεραυνού επάνω στα νερά της ύλης δημιουργεί τον σχηματισμό του φιδιού. Αυτός το φίδι ταυτίζεται με το γράμμα S (Sturmabteilung, Assault Troops). Το χρώμα του ναού είναι κόκκινο και μαύρο. Είναι αφιερωμένος στον θεό Άρη ή στον Ρωμαϊκό Θεό Μαρς, και περιέχει εκτός από το κεντρικό λάβαρο με το έμβλημα του ναού, διακόσμηση με σπαθιά, τσεκούρια και όπλα. Το σύνθημα που πρέπει να υπάρχει γραμμένο σε κάποιο πανό μες στον ναό αυτό: "Ω, Μεγάλε Πατέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να ζήσω με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (μαύρου χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Σώματος στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος Σιγουριάς κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του Σώματος βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής.

2. Ο Ναός των Γυναικών Ταξιαρχιών ή Γυναικείο Σώμα (Brigadas Femeninas)

Είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη, είναι βαμμένος μπλε και λευκό χρώμα. Το έμβλημα του ναού αυτού αποτελείται από είναι ένα πλοίο που ονομάζεται Barca de Isis. Το αστέρι με 5 άκρες είναι ο άνθρωπος, το σκάφος είναι ένα περιστέρι, το πανί έχει την εικόνα ενός σείστρου ή μιας κλήσης του πνεύματος. Σε κεντρικό σημείο του ναού αυτού υπάρχει το λάβαρο με το έμβλημα του σώματος αυτού. Κάτω και μπροστά από αυτό κάποια διακοσμητική κατασκευή που περιέχει νερό (μικρό σιντριβάνι) και κοχύλια καθώς και λευκά λουλούδια. Σε εμφανές σημείο πρέπει να υπάρχει και το ρητό: "Ω, Μεγάλη Μητέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να με αγαπηθώ με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (μπλε χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Γυναικείου Σώματος στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος αυτού κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής.

3. Ο Ναός των Ταξιαρχιών Εργασίας η Αντρικό Σώμα Εργασίας

Το έμβλημα του ναού αυτού αποτελείται από 4 ανθρώπινα χέρια σε σταυρό που συγκροτούν ένα γρανάζι. Τα χέρια υποτίθεται ότι είναι η προσωπική ενέργεια που δημιουργεί ένα χώρο εξουσίας για να αλλάξει τον κόσμο και που θα κυλήσει με τη δράση των χεριών ή τη δραστηριότητα του ατόμου (Το έμβλημα των Εργατικών Ταξιαρχιών είναι ακριβώς το έμβλημα των Ναζί Zahnenkranz που αντιπροσωπεύει την Υπηρεσία Εργασίας). Τα χρώματα του είναι πορτοκαλί επειδή θεωρείται "ηλιακό" και καφέ, χρώμα της γης. Ο ναός αυτός είναι αφιερωμένος στον Ήφαιστο, είναι βαμμένος πορτοκαλί και καφέ. Για διακόσμηση έχει εργαλεία. Το σύνθημα που είναι γραμμένο στον ναό των Εργατικών Ταξιαρχιών (Αντρικό Σώμα Εργασίας): "Ω, Ωρέε Πατέρα, ποτέ μην με αφήσεις να πέσω στον πειρασμό να θέλω να ξεκουραστώ με οποιοδήποτε τιμή".

Οι τελετές γίνονται με συμμετοχή των μελών που ανήκουν στο σώμα αυτό, ντυμένα με τις στολές (καφέ χρώματος) και το περιβραχιόνιο του Σώματος Εργασίας στο αριστερό μπράτσο και περιλαμβάνουν: χαιρετισμούς με το δεξί μπράτσο υψωμένο (ρωμαϊκός χαιρετισμός) και την επιφώνηση AVE! και λόγο -κήρυγμα του αρχηγού Σώματος αυτού κατά την διάρκεια όπου καίει κάποια φωτιά σε κάποιο τελετουργικό σκεύος ενώ τα μέλη του Σώματος βρίσκονται σε θέση στρατιωτικής προσοχής.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Κάθε παράρτημα οφείλει να διαθέτει για τους ναούς αυτούς κάποιο χώρο, μέσα στις εγκαταστάσεις του και κατά προτίμηση σε πάνω όροφο ο οποίος θα παραμένει μυστικός ακόμα και από τα μη κατευθυνόμενα μέλη, όπου είναι επίσης καλό να γίνονται και νυχτερινές βάρδιες φύλαξης. Στους ναούς αυτούς πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να γίνονται οι ανάλογες τελετές. Τα λάβαρα και τα "θυμιάματα" έχουν σαν σκοπό να κάνουν τον νέο ιδεαλιστή να πιστέψει ότι είναι δημιουργός ενός ένδοξου πεπρωμένου για την ανθρωπότητα.



Ρόλος και σκοπός των ΖΔ. Η ενσάρκωση των Μικρών Μυστηρίων περνάει μέσα από τέσσερις οδούς.

1. μορφική οδός. Διοχετεύεται μέσα από την υπηρεσία ( εργασία ) και αποτελείται από Ι χωρισμό σε ρόλους ( ανδρικούς – γυναικείους ) ΙΙ στολές – σύμβολα ΙΙΙ ναούς IV οργανωτικές δομές.

2. ψυχολογική οδός που διοχετεύεται μέσα από την αφοσίωση και αποτελείται από 1. δοκιμασίες 2. τελετές 3.αναζωογόνηση παλιών θεοτήτων κάτω από νέες μορφές. Αρχαίοι Θεοί που ¨ ίσως ¨ κοιμούνται από αιώνες θα αναστηθούν με νέες μορφές αλλά με την παλιά δύναμη τους για να ξαναγίνουν Μυστικιστικοί Κυβερνήτες μας. Σιγά – σιγά οι ιεροί χώροι θα φορτίζονται ξανά με την μαγική δύναμη της αφοσίωσης, αυτή τη δύναμη που μεταλλάζει, εξαγνίζει και ανυψώνει τον αστρικό ( συναισθηματικό ) μας κόσμο, για να μπορέσουμε μέσα από αυτόν να ξαναμπούμε σε επαφή με το θείο.

3. ιδεολογική οδός. Αποτελείται από έρευνα η οποία μας οδηγεί να καταλάβουμε 1. τον τριπλό ηλιακό Λόγο που βρίσκεται μέσα μας 2. τις τρεις ενέργειες που κυβερνούν το σύμπαν: Κουνταλίνι – Πράνα – Φοχάτ. 3. τα τρία κανάλια για την αντίληψη των ιδεών: Μάνας (ανώτερος νους) Μπούντι - Βούδι (διαισθητικός φορέας) Άτμα (βούληση).

4. μεταφυσική οδός εισόδου, που είναι ο δρόμος που αποκαλύπτει το ΕΙΝΑΙ των πραγμάτων και το ΕΝΑ στην πολλαπλότητα.

Αναλυτικότερα η 2. δεύτερη οδός (ψυχολογική οδός εισόδου)

Αυτή αποτελείται από το τελετουργικό στοιχείο και εμπεριέχει από δοκιμασίες μέχρι προσευχές και τελετές για να τελούνται στους ναούς των ΖΔ και στις συγκεντρώσεις. Στις τελετές ακολουθούνται τυπικά ειδικά και παραδοσιακά, αιώνια, κοσμικά, όπου συμμετέχουν σύμβολα, στολές, χαιρετισμοί, όρκοι, κραυγές, λάβαρα κλπ και που είναι παρμένα κυρίως από Ελληνο-αιγυπτιακές πηγές και στα πρότυπα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Για να μπει κάποιος στις ΖΔ περνάει από μια δοκιμαστική περίοδο τριών φάσεων που κρατάει γύρο στον ένα χρόνο. Για να έχει δικαίωμα να είναι κάποιος σε αυτές τις φάσεις θα πρέπει να είναι συνεπής ως προς τις τρεις υποχρεώσεις του μέλους.

Στη πρώτη φάση, που κρατά ένα μήνα, πληροφορείται από τον αρχηγό της δομής του τους σκοπούς των ΖΔ, τη χρήση στολών, λαβάρων, ιερών, τελετουργικών, στρατιωτικών κανονισμών και την ύπαρξη των τριών σωμάτων Ζ.Δ. Στο τέλος της πρώτης φάσης ο υποψήφιος αποφασίζει αν θα συνεχίσει στις Ζ.Δ.

Αν συνεχίσει, τότε περνάει στη δεύτερη φάση όπου ονομάζεται συνοδός και η οποία κρατάει ένα ή δύο μήνες και κατά την οποία δεν μπορεί να μπει ακόμα στους ναούς, αλλά μόνο στις στρατιωτικές συγκεντρώσεις του σώματος που διάλεξε.

Στη συνέχεια περνάει στη Τρίτη φάση αρχικά σαν ασπιδοφόρος κάποιου ιππότη ΖΔ (για τους άντρες) ή ντάμας Ζ.Δ. (για τις γυναίκες), από όπου θα διδαχθεί τις σχετικές λεπτομέρειες για την είσοδο του στον ναό. Ο υποψήφιος Ζ.Δ. θα μαθαίνει μόνο όσα αναλογούν κάθε φορά στο επίπεδο δοκιμασίας που βρίσκεται. Σε αυτή την φάση περνάει τέσσερις δοκιμασίες, Την αιθεροφυσική δοκιμασία, η οποία είναι το να προσφέρει κάτι τι υλικό που θα του ζητηθεί για το Σώμα. Την πρανική (ενεργειακή ) δοκιμασία που είναι το να φτιάξει κάτι ως δωρεά για τη Ν.Α. Την Αστρική (συναισθηματική) δοκιμασία, που αποτελείτε από το να προσφέρει στους συντρόφους του κάτι συναισθηματικό π.χ μια απαγγελία, ένα σκετς ή κάτι άλλο παρόμοιο. Τέλος η Νοητική δοκιμασία που είναι το να γράψει μια εργασία πάνω στις ιδιαιτερότητες του σώματος που έχει διαλέξει. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος πρέπει να ετοιμάσει όλα τα στοιχεία της στολής του και το περιβραχιόνιο του. Μετά την επιτυχία στις δοκιμασίες αυτές υπάρχει η τελετή εισόδου στο ναό. Του δένουν τα μάτια και αφού του δώσουν να κρατάει μια αλυσίδα τον τραβούν σε διάφορους χώρους ώστε να χάσει τον προσανατολισμό του. Συγχρόνως υπάρχει υποβλητική μουσική και τον βρέχουν, τον χτυπούνε, τον εμποδίζουν, τον περνούν από φωτιά, μέχρι που να φτάσει στην είσοδο του ναού του. Εκεί λύνει τα μάτια και μπαίνει στον ναό, όπου κάτω από επιβλητική μουσική αντικρίζει σύμβολα, λάβαρα, αναπαραστάσεις θεών και τους συντρόφους του που τους χαιρετά με το μπράτσο ψηλά.

Ύστερα από ένα μήνα, μέχρι να υποσχεθεί σαν μέλος του Σώματος και που τότε θα λέγεται ιππότης (αν είναι άνδρας) και Ντάμα (αν είναι γυναίκα), περνάει μια περίοδο μοναξιάς κάνοντας ετοιμασίες, διαλογισμούς και καθαρμούς για την ημέρα της υπόσχεσης σε επίσημη τελετουργία.

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ

Μονάχα μετά την τελετουργική υπόσχεση, που γίνεται σε ειδική τελετή μπροστά σε όλο το Σώμα της χώρας (επίσημη αναγνώριση του κουταβιού μπροστά στην αγέλη), θα αποτελεί κανείς πραγματικό μέλος της αδελφότητας των ΖΔ. Ο όρκος δίνεται μετά από εξετάσεις που ονομάζονται 1.φυσικής παρουσίας (αιθέρα-φυσικές), 2.αντίσταση (πρανικές), 3.συναισθήματα (αστρικά) και 4.διανοητικές (καμα-μανας), καθώς και πέρασμα του μαθήματος δοκιμαστικών δυνάμεων όπου οι ιδέες του καθήκοντος και της απόλυτης υπακοής, πραγματοποιείται μέσα από μια τελετή όπου γίνεται όρκος. Ο όρκος γίνεται σε μια σκοτεινή τελετή με αναμμένη φωτιά και τα λάβαρα των 3 κλάδων των Ζωντανών Δυνάμεων, παρουσία των ηγετών τους και της Εθνικής Διοίκησης. Μετά τον όρκο, ο Εθνικός Αρχηγός περνάει το περιβραχιόνιο του νέου μέλους ΖΔ, που έχει κεντημένο επάνω το σύμβολο του σώματος ΖΔ που ανήκει, μέσα από τη φωτιά τρεις φορές σχηματίζοντας με απότομες κινήσεις ένα νοητικό σχήμα πεντάλφας, σε κάθε πέρασμα. Θεωρείται ότι αυτό σημαίνει ιεροποίηση του περιβραχιόνιου και αποτελεί ένα προσωπικό φυλαχτό που φέρει το πνευματικό αποτύπωμα του φορέα του.

Η τελετή αρχίζει έξω από τον ναό του Σώματος με ερωτήσεις που κάνει ένα παλιό μέλος στον υποψήφιο. Αφού απαντήσει, ο υποψήφιος ντυμένος πλέον με τη στολή του, την οποία επαγρύπνησε συμβολικά λίγη ώρα πριν την τελετή, θα μπει στην αίθουσα του ναού όπου μπροστά στο λάβαρο και τα άλλα τελετουργικά στοιχεία, μπροστά στους αρχηγούς του και τα μέλη του σώματος, θα δώσει την υπόσχεση. Σε αυτή υπόσχεται πως όσο είναι μέλος του σώματος θα εκτελεί σωστά όλα όσα αντιστοιχούν στο σώμα. Η υπόσχεση που θα δώσει ένα υποψήφιο μέλος του (ΑΣΕ), (ΓΣ) ή (ΣΣ) είναι η παρακάτω: “Mπρος στο σύμβολο του (ηλιακού τροχού με τα τέσσερα μπράτσα), (Το σύμβολο του αστεριού και του σκάφους που ταξιδεύει στον οίστρο του πνεύματος), (το σύμβολο του κεραυνού που πέφτει στα νερά της ύλης για να ξυπνήσει το φίδι), την ιερή φωτιά, την ψυχή μου και των συντρόφων μου στο ψάξιμο της αλήθειας, εγώ γνωστός τώρα σαν (ονοματεπώνυμο) υπόσχομαι σαν (ιππότης) ή (ντάμα) του (ΑΣΕ), (ΓΣ) ή (ΣΣ). Μπρος στον αρχηγό μου και το λάβαρό μου, χαιρετώ (με το μπράτσο ψηλά) ΑVE!"

Τα μέλη των ΖΔ εκτός από τις εβδομαδιαίες τελετές που υπόσχονται να κάνουν στους θεούς που είναι αφιερωμένοι, υπόσχονται να κάνουν επίσης τελετές επετείων και εποχών και ακροπολιτανικά μνημόσυνα για τους νεκρούς ηγέτες της ΝΑ. Ένα μέλος των ΖΔ εκτός της εβδομαδιαίας συγκέντρωσης που έχει με τα άλλα μέλη του σώματος και στην οποία εκτός από το τελετουργικό μέρος υπάρχει και το οργανωτικό σε σχέση με τον καταμερισμό των εργασιών που θα γίνουν στις επόμενες 7 ημέρες και τον καθορισμό των δύο τουλάχιστον βαρδιών υπηρεσίας για το κάθε μέλος καθώς επίσης και το τμήμα μαθητείας κατά το οποίο διδάσκονται δημόσιες σχέσεις, κατασκευές, πυρόσβεση, πολεμικές τέχνες και άλλα.

ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ

Από τη στιγμή που κάποιος είναι μέλος στις ΖΔ και ταυτόχρονα Γραμματέας, έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να μπει σε ένα επίλεκτο πυρήνα των ΖΔ τον αποκαλούμενο Τάγμα του Πύρινου Σπαθιού (ΠΣ). Για να γίνει μέλος αυτού του τάγματος ο υποψήφιος πρέπει αφού μπει στη διαδικασία των Σκαλοπατιών κατά την οποία κάθε 15 ημέρες στέλνει αναφορά στον Εθνικό Αρχηγό του για όλα όσα αφορούν την προσωπική του ζωή, θα πρέπει να περάσει τέσσερις δοκιμασίες σε σχέση με τα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά και τα οποία αντιστοιχούν στην ύλη, την ενέργεια, τα συναισθήματα και τη νόηση. Οι δοκιμασίες έχουν μαγικό-συμβολικό χαρακτήρα και επιτρέπουν να δοκιμάσει ο υποψήφιος μια μυθική εμπειρία, καθώς και να δοκιμαστεί ο ίδιος ψυχολογικά.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (Όλες οι δοκιμασίες τελούνται στη φύση.)

Πρώτη είναι η δοκιμασία της γης. Ο υποψήφιος, στη δοκιμασία της γης, διασχίζει ένα δάσος μέσα στη νύχτα κρατώντας ένα αναμμένο δαδί , το οποίο έφτιαξε μόνος του. Αφού διασχίσει το δάσος βρίσκει ένα δρόμο που θα τον οδηγήσει σε ένα ιερό χώρο όπου τον περιμένει μια μικρή φωτιά και ο αρχηγός του, τον οποίο θα χαιρετήσει τελετουργικά. Σε όλη τη διαδρομή, θα του βάζουν εμπόδια και θα του επιτίθενται ώστε να τον κάνουν να βγάλει από μέσα του όλη την δύναμή του και να δημιουργήσει τις δικές του ηρωικέ αναμνήσεις που θα τον τρέφουν και θα τον συντροφεύουν στο μέλλον.

Δεύτερη είναι η δοκιμασία νερού. Σε αυτή ο υποψήφιος διασχίζει, μέσα στη νύχτα, κολυμπώντας ντυμένος με τη στολή εκστρατείας του, κάποια υδάτινη έκταση. Αφού φτάσει στο άλλο σημείο θα μαζέψει ένα ιερό σύμβολο που θα βρει εκεί και ύστερα θα επιστρέψει κολυμπώντας για να δείξει το σήμα της νίκης του στον Εθνικό Αρχηγό του. Σε όλη τη διαδρομή οι παλαιότεροι του δημιουργούν προβλήματα έτσι ώστε να χρειαστεί να ξεπεράσει τις ψυχικές και σωματικές αντοχές του για να μη πνιγεί.

Τρίτη είναι η δοκιμασία του αέρα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να ανέβει ,με δεμένα μάτια, και να κατέβει μια δύσκολη πλαγιά, πηδώντας ή και περνώντας ανάμεσα από βράχια, τάφρους, και γέφυρες από κορμούς δένδρων. Αφού φτάσει σε ένα σημείο θα πάρει ένα ιερό σύμβολο και θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο στον Εθνικό Αρχηγό του, ο οποίος θα του ζητήσει να πηδήξει στο κενό, ενώ από κάτω του κάποιοι είναι έτοιμοι να τον πιάσουν.

Τέταρτη είναι η δοκιμασία της φωτιάς. Αυτή αποτελείται από δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση ο υποψήφιος θα μαζέψει ξύλα και όταν θα δοθεί το σύνθημα θα ανάψει τη δική του φωτιά από την οποία θα μεταφέρει φωτιά σε μια κεντρική εστία. Κάποια στιγμή ο αρχηγός δίνει το σύνθημα και οι παλαιότεροι προσπαθούν να σβήσουν την κεντρική εστία. Γίνεται συμπλοκή και αν σβήσει η φωτιά μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει ορίσει ο αρχηγός, επαναλαμβάνεται το ίδιο άλλες δυο φορές. Η επιτυχημένη έκβαση της δοκιμασίας αυτής αναγνωρίζεται με ένα τελετουργικό που αποτελεί ταυτόχρονα την δεύτερη φάση της δοκιμασίας αυτής κατά την οποία ο υποψήφιος θα δεχθεί ως τελική δοκιμασία που καλείται να ξεπεράσει, το χάραγμα στο μέτωπο με ένα πυρωμένο σπαθί.”

Το χάραγμα της Νεκρόπολης https://nekropoliplani.blogspot.com/2021/03/blog-post_2.html

Ο JAL (ΧΑΛ) έχει προετοιμάσει για αυτό πολύ πριν, τα κατευθυνόμενα μέλη της ΝΑ με ένα άρθρο του που έχει διατάξει τους οδηγητές να διαβάζουν στα κατευθυνόμενα μέλη και έχει τίτλο: “Μπορείτε να πάτε όπου θέλετε, να κάνετε ό,τι θέλετε, τώρα είστε χαραγμένοι.

Κάτι βασικό που αφορά τις ΖΔ και όπως είναι φυσικό δεν έχει καταγραφεί στα επίσημα έγγραφα τους είναι ότι αν κάποιο μέλος ΖΔ θέλει να φύγει από τις ΖΔ και την ΝΑ, τον πίεζαν με κάθε δυνατό τρόπο για να μην το κάνει και αν κάποιος φύγει χωρίς να διατηρήσει καλές σχέσεις με την ΝΑ, τότε γίνεται μια τελετή με τις φωτογραφίες και τα αντικείμενα του ατόμου ή και με τον πέλεκυ αν είναι πελεκυφόρος και καίγονταν, για να πέσει πάνω του η «Ακροπολίτικη κατάρα», που είναι μύθος σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι λιποτάκτες της Νέας Ακρόπολης θα διώκονταν από τον Αιγύπτιο θεό Tutu- 'ενας θεός προστάτης που κρατά τους εχθρούς σε απόσταση και σχετιζόταν με την μαύρη μαγεία ενώ απεικονίζεται ως ένα λιοντάρι που περπατάει με κεφάλι ανθρώπου, μεγάλα φτερά και ένα φίδι για ουρά.

3. Στόχος τρίτος: Να απομυζήσει τα καλύτερα στοιχεία του ανθρώπου, προωθώντας την τοξικότητα της και μέσω της ψυχολογίας της εκμετάλλευσης να κρατάει τα μέλη της ως κατευθυνόμενα μέλη, δίνοντας τους την ψευδαίσθηση ότι προχωρούν εξελικτικά ως άτομα. Το κέρδος της οργάνωσης αποτελεί τον τελικό στόχο

Εξήγηση: 


ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Μέσα από τα μαθήματα που παρακολουθεί το μέλος της ΝΑ, την ένταξη του στις ΖΔ και την καθοδήγηση του κατά την διάρκεια μαθημάτων που γίνονται στις εγκαταστάσεις της ΝΑ ή σε κατασκηνώσεις στην φύση, η Νέα Ακρόπολη επιδιώκει να πρυτανεύσει στην ζωή των οπαδών της. Με αδιάκοπες δραστηριότητες  διατηρούν πάντα το μυαλό τους απασχολημένο, αποσπώντας τους από το καθημερινό περιβάλλον τους, ενώ μέσω της προώθησης του ηρωικού τρόπου ζωής σπάνε κάθε μορφή υγιούς άμυνας της ανθρώπινης ψυχολογίας για να μπορούν με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα μέλη τους. Αφού πετύχουν, με την βοήθεια των παραπάνω μεθοδεύσεων, να μετατρέψουν το κατευθυνόμενο μέλος τους, σε εύκολο θύμα τους, τότε έχουν έτοιμους τους τρόπους για να τον εκμεταλλευτούν:  Το κατευθυνόμενο μέλος τους απομονώνεται από το περιβάλλον του γιατί όλος ο "ελεύθερος" χρόνος καταλαμβάνεται από τις υποχρεωτικές δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της οργάνωσης.  Μέσω των διαφόρων μορφών προσφοράς και εθελοντισμού σε μια γραμματεία και μέσω των μηνιαίων χρηματικών εισφορών ξεκινάν να απομυζούν χρόνο και χρήμα από τα κατευθυνόμενα μέλη τους. Η Νέα Ακρόπολη απαιτεί όχι μόνο μηνιαία τέλη, αλλά και έκτακτες πληρωμές και συνεχόμενα υψηλά οικονομικά έξοδα, ως προαιρετικές δωρεές που με τις μεθοδεύσεις τους καταφέρνουν συνήθως να αποσπούν. Όλα αυτά καταλήγουν να επηρεάζουν όχι μόνο τον ελεύθερο χρόνο των οπαδών τους αλλά καταστρέφουν και την οικονομική τους κατάσταση. Το ταλαίπωρο κατευθυνόμενο μέλος τους καλείται να προσφέρει συνεχόμενες δωρεές σε χρόνο εργασίας και εθελοντισμού ενώ παράλληλα του ζητάν να προσφέρει και συνεχόμενες χρηματικές δωρεές, συνήθως, χωρίς καν να του δίνουν αναφορά για τον προορισμό των χρημάτων που τους δίνει.
Η πλάνη με την οποία απομυζούν χρήματα και ενέργεια από όποιον μπλέξει μαζυ τους σχετίζεται με την προώθηση της ιδέας ότι η ΝΑ είναι η κωρονίδα του κινήματος της Νέας Εποχής:
1) Η πίστη ότι η ανθρωπότητα καθοδηγείται από ανώτερες οντότητες που ονομάζονται δάσκαλοι σοφίας και αποτελούν το μυστικό τάγμα της Λευκής Αδελφότητας. Ο σύνδεσμος της Λευκής Αδελφότητας με την ανθρωπότητα γίνεται μέσω των εκλεκτών που τα πνεύματα αυτά επιλέγουν για να επικοινωνήσουν μαζί τους και αυτοί είναι οι Ελέω θεού (Dei Gratia) ηγέτες, ή Αυτοκράτορες, ή Γκουρού, ή καθοδηγητές Φύρερ.
2) Τα στοιχεία της ιδεολογίας που σχετίζονται με την πίστη σε απρόσωπο θεό, στο "νόμο" του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, και στη δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ' ουσία θεό με τις δικές του δυνάμεις και με τη βοήθεια μιας πανθεϊστικής θρησκείας ("Εν το παν" της θεοσοφίας - "ολιστικό μοντέλο"). Προσελκύουν μέλη με την υπόσχεση ανάπτυξης "απόκρυφων δυνάμεων" που συχνά σχετίζονται με την γιόγκα και τον διαλογισμό. Διδάσκουν ελκυστικές θεωρίες όπως ότι η Γη είναι εμψυχωμένη ("Γαία") και ότι η εξέλιξη όλων των όντων περνάει από εξελικτικά σκαλοπάτια μέσω της μετενσάρκωσης και του κάρμα. Όλα αυτά είναι επιδράσεις των ανατολικών θρησκειών (βουδισμού - ινδουισμού) μέσω της Μασονίας και της Θεοσοφίας. Το μήνυμα τους συνοψίζεται στο μεγάλο εωσφορικό ψέμα, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός και δεν χρειάζεται τον Θεό για να σωθεί. Η σχέση του ανθρώπου με το ανώτερο περιλαμβάνει μόνο βοήθεια από την Λευκή Αδελφότητα και διάφορες Θεότητες με σκοπό την εξελικτική πορεία.
3) Η ενσάρκωση της ιδεολογίας τους σχετίζεται με ολοκληρωτικού χαρακτήρα ομάδες, που αποκρύπτουν τους πραγματικούς τους σκοπούς και δρουν πίσω από ένα παραπλανητικό προσωπείο αφού πιστεύουν ότι οι ιδέες τους πρέπει να παραμένουν κρυφές γιατί η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη για να τις δεχτεί.
4) Τρέφονται με αποκρυφισμό, μαγεία και αστρολογία και προσκυνάνε θεότητες από διάφορες θρησκείες που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν τον Χριστιανισμό. Πραγματοποιούν παγανιστικές τελετές που σχετίζονται με τις νέες εποχές του ζωδιακού κύκλου, η κάθε νέα Εποχή ξεκινά με την πρώτη καθαρή εμφάνιση του Ήλιου στον επόμενο αστερισμό, Εαρινή - Χειμερινή Ισημερία. Η μεγάλη Νέα Εποχή στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.000 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων , η εποχή του Χριστιανισμού που σχετίζεται με το σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι χριστιανοί: "Ιησούς. Χριστός. Θεού. Υιός. Σωτήρας." (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ). Τώρα εισερχόμαστε -λένε- στη Νέα Εποχή, από την Εποχή των Ιχθύων , στην εποχή του Υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο "μεσσίας" ή Χριστός της Νέας Εποχής, δηλαδή, ο Αντίχριστος. Συνεπώς η Νέα Εποχή είναι αντίθετη και ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό και σχετίζεται με τον Αντίχριστο.

Ο ιδρυτής της ΝΑ, JAL, σαν γνήσιος Αυτοκράτορας και Θεός -Βασιλιάς όπως αναγνωρίζεται από την οργάνωση του, έχει φροντίσει, δημιουργώντας μια προσωπολατρική οργάνωση, για την μεταφυσική έννοια που συνδέεται με το όνομα του και τα διατάγματα του -που τα υπέγραφε ως "ελέω θεού αυτοκράτορας". Έχει φροντίσει και για τις τιμές που οφείλουν να δίνουν παγκοσμίως όλοι οι ακροπολιτανοί, σε αυτή την φοβερή ενσάρκωση που ο κόσμος την γνώρισε μέσα στον 20ο αιώνα ως JAL. Οι Ακροπολιτανικές τελετές που γίνονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του βοηθάν τάχα την ψυχή του που έχει μεταβεί σε ένα άλλο κόσμο, "αρχέγονο και μυστικιστικό". Όμως όπως είναι συνηθισμένο στην ΝΑ να πλανούν τα μέλη τους έτσι και αυτή η άποψη τους, είναι αντιφατική με τον νόμο του κάρμα που διδάσκουν και με το ρητό του ίδιου του Λιγράγκα: "κάθε άνθρωπος σφυρηλατεί την δικιά του μοίρα". Στην πραγματικότητα το παραμύθιασμα σχετικά με έναν "μεταθανάτιο κόσμο αρχέγονο και μυστικιστικό που έχει ανάγκη από μνημόσυνα" αποσκοπεί σε ψυχολογικά τεχνάσματα που στοχεύουν στο καλό της οργάνωσης. Συγκεκραμένα το παραμυθιασμένο μέλος τους που κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του ΧΑΛ ξοδεύει τον χρόνο του για να συμμετέχει σε μνημόσυνα προς τιμή της φοβερής αυτής οντότητας που κάποτε ονομαζόταν ΧΑΛ, αδυνατεί να δεχτεί ότι έχει πέσει σε ένα τόσο μεγάλο λάθος επί τόσα χρόνια που συμμετέχει σε αυτά τα επαναλαμβανόμενα τελετουργικά μνημόσυνα προς τιμή του. Είναι πολύ πιο εύκολο να πνίξει μέσα του κάθε φωνή λογικής που του λέει ότι πρόκειται για ένα ακόμα μάταιο παραμύθιασμα της ΝΑ γιατί ο πόνος που θα δημιουργούσε η συνειδητοποίηση ενός τόσο χοντρού και μεγάλου λάθους, θα ήταν τεράστιος. Το δυστυχισμένο παραμυθιασμένο μέλος τους θα εναντιωθεί με τον ίδιο τρόπο σε όποιον πει ή γράψει κάτι βλάσφημο για τον Αυτοκράτορα JAL. Ο ίδιος μέσα σε μια κρίση ειλικρίνειας έχει παραδεχτεί ότι γνωρίζει για τον ψυχολογικό νόμο αυτό και τον έχει ονομάσει "νόμο της αδράνειας". Συνειδητοποίησε την ύπαρξη και την σπουδαιότητα του νόμου αυτό όταν σαν φοιτητής ανέλαβε να κάνει μια εργασία για την χαμένη ήπειρο της Ατλαντίδας, προς το πανεπιστήμιο που φοιτούσε. Κατά την διαδικασία παράδοσης της εργασίας ο καθηγητής του την διάβασε, παρόλο που έμεινε κατάπληκτος από τις γνώσεις του, τον ρώτησε: "Και τι θα κάνουμε όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα σχετικά με το θέμα αυτό;". Σχετική είναι και η αγαπημένη τους παραβολή σχετικά με τις πεταλούδες που έλκονται από την μαγεία και την θερμότητα που εκπέμπει μια φωτιά και πολλές φορές η έλξη που νιώθουν είναι τόσο δυνατή που τις κάνει να καούν από αυτήν.  J.A.L- ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (NUEVA ACROPOLIS) ΝΑ https://www.blogger.com/.../896940003.../7554229640383461909

Στο βιβλίο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΗΣ Ε. Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ εκδόσεων Νέας Ακρόπολης υπάρχει η κοινή τους τοποθέτηση ότι: “Πρέπει να πληρώσει κάποιος για να εκτιμήσει μια διδασκαλία που του δίνεις". Στην πράξη όμως  ζητάν ανταλλάγματα σε χρήμα και εργατοώρες για άχρηστες διδασκαλίες που δίιδάσκουν και τελικά καταλήγουν να ποντάρουν στο ότι επειδή πληρώνει το μέλος, για αυτό δεν θέλει να δεχτεί το λάθος του και να να συνειδητοποιήσει ότι οι διδασκαλίες που του δίνουν είναι άχρηστες και επιζήμιες. Αυτό είναι κάτι κακό αλλά ταυτόχρονα αποτελεί χρήσιμη πληροφορία γιατί  αποδεικνύει ότι κάποιοι ασχολήθηκαν με την ψυχολογία εκμετάλλευσης πριν δημιουργήσουν την τοξικότητα.  Ένα από τα οφέλη που αποκομίζει η Ν.Α. από τον εθελοντισμό των μελών της είναι: όσα περισσότερα προσφέρουν για το καλό της οργάνωσης τόσο δυσκολεύονται να δεχτούν το λάθος τους. Η χειραγώγηση του εγωισμού των μελών της ΝΑ μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια στα ίδια τα κατευθυνόμενα μέλη της οργάνωσης, κάτω από τις γνώσεις της ψυχολογίας εκμετάλλευσης των ηγετικών στελεχών της. Ακολουθώντας την προσπάθεια να δώσουν ιδεολογικό υπόβαθρο στον τοξικό εθελοντισμό τους, παραποίησαν το ρητό του Μάρκου Αυρήλιου "το μη συμφέρον για το Σμήνος ούτε και την Μέλισσα συμφέρει". Γράφει ο Λιβράγκα στο βιβλίο του «Γράμματα στην Δέλια και στον Φενάντο»: «Λέμε και εμείς μαζί με τους Στωικούς ότι το καλό της μέλισσας είναι πάντα το καλό της κυψέλης αλλά το καλό της κυψέλης δεν είναι πάντα το καλό της μέλισσας». Ενώ στο βιβλίο του «Σπόροι φωτός» γράφει: «Η ορθή δράση κάνει τα κόκαλα να τρίζουν αλλά την ψυχή να λάμπει». Σε άλλο σημείο γράφει: «Το καλάμι που δεν έχει την ικανότητα να λυγίσει, σπάει από τον δυνατό άνεμο». ‘Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί στην ΝΑ καθιέρωσαν τον όρο «αυτός έσπασε» που χρησιμοποιείται από τα κατευθυνόμενα μέλη της οργάνωσης όταν κάποιο άλλο κατευθυνόμενο μέλος τους φεύγει από την τοξική Νεκρόπολη. Και το σοφό ρητό που είχε πει ο πρώην διευθυντής της ΝΑ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γαραντζιώτης όταν ό ίδιος “έσπασε”: «Στην ΝΑ σου παίρνουν ό,τι μπορούν να σου πάρουν και μετά λένε, “αυτός έσπασε”».  Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη καλύπτει προς τα έξω τις αληθινές της προθέσεις. Στο απόρρητο βιβλίο “Εγχειρίδιο του Οδηγητού”, που θεωρείται το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livraga αναφέρει: “Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως τα μέλη της οργάνωσης καλούνται ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο” (Manuel du Dirigant). Η τοξικότητα της ΝΑ δεν είναι κάτι καινούριο αλλά εμπνέεται από φασιστικά μοντέλα.  Φασισμός κατά τον β` παγκόσμιο πόλεμο  ήταν ένα σύστημα που απαιτούσε τη θυσία της προσωπικότητας του ανθρώπου για το καλό της φυλής. Το κύριο σύνθημα των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι ήταν: ”vivere pericolosamente” (ζην επικινδύνως!). Οι στρατιώτες του Τάγματος των Ες-Ες περνούσαν δοκιμασίες για να ενταχθούν σε αυτό και έδιναν τον όρκο: «Ορκίζομαι σε σένα, Αδόλφε Χίτλερ, τον αρχηγό. Ορκίζομαι υπακοή μέχρι θανάτου, σε εκείνους που θα ορίσεις αρχηγούς. Είθε να γίνει αυτό με τη βοήθεια του Θεού». Οι Ναζί ήθελαν να φτιάξουν ένα άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο υπερόπλο της εποχής, που δεν θα είχε ηθικούς φραγμούς. Για τους νέους της Γερμανίας, η συμμετοχή στο σώμα ήταν μεγάλη επιτυχία.  Οι βασικές αρχές ήταν η ιδεολογική καθοδήγηση, με χιτλερικά ιδεώδη, καθήκον, πίστη, τιμή, πατρίδα, συναδελφικότητα.  Το σύνθημά τους ήταν «να σκορπάς τον θάνατο και να δέχεσαι τον θάνατο». Στη Γαλλία μπήκαν σε εκκλησίες και βεβήλωσαν τα θρησκευτικά σύμβολα, για αυτούς ο Χριστός ήταν «ο γιος μια Ιουδαίας πόρνης».  Όταν άρχισαν οι νίκες των συμμαχικών δυνάμεων χιλιάδες μέλη των Ες-Ες έπεσαν νεκροί σε μάχες. Στη μάχη των Φιλιππίνων, στις 20 Οκτωβρίου 1944, εμφανίζονται και οι πρώτοι πιλότοι αυτοκτονίας «καμικάζι», οι οποίοι θυσιάστηκαν πιστοί στις εντολές των ανωτέρων τους,  οδηγώντας τα αεροπλάνα τους, γεμάτα εκρηκτικές ύλες, να καταπέσουν επί των εχθρικών πλοίων.


Στην Ν.Α. διδάσκουν και ενσταλάζουν στα μέλη τους ιδεώδη που σχετίζονται με τα οφέλη του εθελοντισμού ως αναπόσπαστο τμήμα του ηρωικού τρόπου ζωής στα πρότυπα της "Ασκητικής" του Καζαντζάκη. Ο εθελοντισμός ως μέρος του ηρωικού τρόπου ζωής αποτελεί μια αρετή όσο είμαστε γενναίοι με την έννοια ότι έχουμε γενναία στάση ζωής και μια τάση προσφοράς στον "πλησίον" μας. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν κάποιες σέχτες θέλουν να ορίσουν αυτές ποιος είναι ο "πλησίον" στον οποίο πρέπει να προσφέρει το κατευθυνόμενο μέλος τους. Αφού καπηλευτούν προς όφελος της οργάνωσης την έννοια του πλησίον εμβαθύνουν περισσότερο στην έννοια του ήρωα η οποία εμπεριέχει και την έννοια της καθημερινής θυσίας, να δίνει κάποιος και την ζωή του ακόμα για κάτι, και την χρησιμοποιούν και αυτή προς όφελος της οργάνωσης. Για τον λόγο αυτό το θέμα του εθελοντισμού και του ηρωικού τρόπου ζωής θέλει προσοχή αφού το εκμεταλλεύονται κάποιες σέχτες μασονικού τύπου: (ΝΑ, Ρόταρυ, Λάιονς κ.α.) για να διαφημίσουν τις αγνές τους προθέσεις στις πλάτες του ιδεαλισμού και της καλής διάθεσης κάποιων νέων. Η Νέα Ακρόπολη κάνοντας κατάχρηση στο έπακρο τον ιδεαλισμό του Καζαντζάκη δημιουργεί το πρότυπο του ηρωικού τρόπου ζωής με την έννοια τη αυτοθυσίας σε ακραία μορφή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξάπλωση της οργάνωσης και την τρέλα του πλανεμένου μέλους της. Στην σέχτα αυτή προσηλυτίζουν τα μέλη τους με την κατήχηση της ιδέας του υπάνθρωπου και του υπεράνθρωπου. Έτσι ο υπεράνθρωπος που προτείνουν είναι συνδεδεμένος με τον ηρωικό τρόπος ζωής που προβάλεται στην "Ασκητική" του Καζαντζάκη και προϋποθέτει ιδέες μεγαλομανίας και ανωτερότητας κάτι που στην ψυχιατρική αποτελεί το πρώτο συστατικό της τρέλας. Το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι το να πηγαίνει κάποιος κόντρα στην προσωπικότητα του, (στις επιθυμίες του και στις βιοποριστικές του ανάγκες) ως αποτέλεσμα της απόφασης του να ζήσει στην πράξη την καθημερινή αυτοθυσία που εμπεριέχει ο ηρωικός τρόπος ζωής. Το τρίτο στοιχείο που ολοκληρώνει την σύνδεση του ηρωικού τρόπου ζωής με την τρέλα, το γνωρίζουν καλύτερα από τους ψυχιάτρους όσοι έμπλεξαν με την ΝΑ αφού όλα τα μέλη της οργάνωσης αυτής μετατρέπονται σε θύματα οικονομικής αφαίμαξης και εθελοντικής προσφοράς, μέσω του ίδιου τεχνάσματος. Με δύο λόγια το τέχνασμα αυτό είναι να στραφούν ενάντια στην προσωπικότητα του ανθρώπου ως μέρος μιας μυητικής και αλχημικής διαδικασίας που δημιουργεί τον υπεράνθρωπο ενώ παράλληλα κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μέλη τους για τις οικονομικές και υλικές ανάγκες της σχολής που παρουσιάζεται σαν κάτι ιερό και άξιο να θυσιαστεί κάποιος για αυτές. Το κρασί που συνοδεύει όλες τις επίσημες δραστηριότητες της οργάνωσης έχει σαν στόχο να κάνει τον νέο ιδεαλιστή να νιώσει δημιουργός ενός ένδοξου πεπρωμένου για την ανθρωπότητα.
Η έννοια της καθημερινής αυτοθυσίας είναι από την φύση της λανθασμένη γιατί αυτός που θυσιάζεται για το καλό κάποιον άλλων (συγγενικών, φιλικών ατόμων ή κάποιας ομάδας) μπορεί να δώσει μόνο ένα βραχυπρόθεσμο όφελος σε αυτούς -σε μια μακροπρόθεσμη θεώρηση του θέματος το άτομο το οποίο ακολουθεί τον ηρωικό τρόπο ζωής και καθημερινά θυσιάζεται θα αναπτύξει προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας και τελικά θα κάνει κακό σε όλους όσους συναναστρέφεται, μεταξύ των οποίων θα είναι και αυτοί για τους οποίους αποφάσισε κάποτε να ξεκινήσει την διαδικασία αυτοθυσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μητέρα που θυσιάζεται καθημερινά για μικροπράγματα στην ζωή του παιδιού της και τελικά οι στερήσεις που επιβάλλει στον εαυτό της, της δημιουργούν προβλήματα ψυχοσωματικής υγείας τα οποία την κάνουν δυστυχισμένη -όχι μόνο αυτή αλλά και το παιδί της που τώρα πια αδυνατεί να βοηθήσει ενώ αναπόφευκτα του μεταφέρει την δυστυχία της που προέκυψε από τις στερήσεις της για να το κάνει ευτυχισμένο. Και όλα αυτή η καταστροφή προέρχεται από μια ωραία ιδέα από την οποία κάποτε παραμυθιάστηκε ιδεολογικά - τον πολυδιαφημισμένο ηρωικό τρόπο ζωής. Στο παράδειγμα της μητέρας υπάρχει μια θλιβερή ιστορία όμως ακόμα χειρότερο από όλα είναι όταν κάποιες νεοφασιστικές οργανώσεις τύπου Νέας Ακρόπολης επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος την προώθηση του ηρωικού τρόπου ζωής στα μέλη τους. Το κατευθυνόμενο μέλος μιας μασονικού τύπου οργάνωσης, τύπου Ν.Α., που κάτω από τις προαναφερθείσες μεθοδεύσεις της οργάνωσης, μετατρέπεται σε έναν καθημερινό "ήρωα" πρόθυμο να υπηρετήσει την οργάνωση ως αυτοσκοπό, θα θεωρήσει κατ` ανάγκη και τους άλλους ως μέσα για τους δικούς του σκοπούς σε μια διαδικασία ενός τοξικού αλτρουισμού που το "πρόσκαιρο όφελος" το καρπώνεται μόνο η οργάνωση, ενώ η κοινωνία και το κατευθυνόμενο μέλος θυσιάζονται για ένα μελλοντικό "όραμα", καπηλευμένο από την οργάνωση.

Το θύμα που εξαπατήθηκε από την κατήχηση σεχταριστών προσφερθεί τον εθελοντισμό του χωρίς να γνωρίζει ότι είναι θύμα. Για τι θύμα της ΝΑ οι τοίχοι της φυλακής του είναι αόρατοι και πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι ο εκλεκτός που κατάφερε να βγει από την σπηλιά του Πλάτωνα. Το κατευθυνόμενο μέλος, όσο πιο συνειδητά θα εφαρμόζει αυτόν τον τοξικό αλτρουισμό, τόσο περισσότερο θα έχει την τάση να μηχανεύεται σχήματα "για το καλό της ανθρωπότητας". Όμως αυτό το όραμα, που αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή του κατευθυνόμενου μέλους, έχει ταυτιστεί, στην σκέψη του με το καλό της ανθρωπότητας, το οποίο είναι ταυτόσημο, με το καλό της οργάνωσης και δεν περιλαμβάνει, το τωρινό καλό της κοινωνίας και των ίδιων των κατευθυνόμενων μελών που έπεσαν σε αυτή την πολύπλευρη πλάνη.

Νίκος Καζαντζάκης :https://nekropoliplani.blogspot.com/2021/03/blog-post_4.html

Οι εξωτερικές δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης είναι η υλοποίηση του προσηλυτισμού και των αποτελεσμάτων που προέρχονται από την επίτευξη του σκοπού αυτού του όρκου, ο οποίος κυριαρχεί στα κατευθυνόμενα μέλη λόγω "ευαίσθητων θεμάτων" για τους πιστούς, όπως είναι η ψυχή και το πεπρωμένο. Δεν έχει ορκιστεί ως πρόσωπο, αλλά ως μια ψυχή  και άρα το αθάνατο όν δεσμεύεται ότι αν αποτύχει στα καθήκοντα του για τη Νέα Ακρόπολη, θα υποστεί τις συνέπειες που υπόκεινται στην ποινή της μοίρας και της Νέας Ακρόπολης. Αυτός ο όρκος όμως αποτελεί κατάχρηση εξουσίας,, καθώς συνήθως γίνεται εκμετάλλευση από τα αφεντικά των περισσότερων περιπτώσεων που οι μεθοδεύσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν από κάποιες μυστικές οργανώσεις. Κάθε μέλος της Νέας Ακρόπολης θεωρείται ως μέρος μιας μάζας που πρέπει  να υπακούει στις εσωτερικές οδηγίες της ΝΑ και  να αποκόβεται από το περιβάλλον του έξω κόσμου.  Η δύναμη του όρκου των Ζωντανών Δυνάμεων έναντι εκείνων που το παίρνουν δεν πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Δελεάζει απόλυτη υποταγή, μετά την πάροδο της αμείλικτης κατήχησης, τυπικές μορφές ζωής  που έχουν τις ρίζες τους στην ψυχολογία και τους τρόπους δράσης που στη συνέχεια είναι δύσκολο να είναι καθαρό και μπορεί επίσης να οδηγήσει στο έγκλημα , όπως η επαγγελματική εισβολή ή σοβαρά γεγονότα που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με τη Νέα Ακρόπολη. Ο λόγος που συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά, βρίσκεται στον λεγόμενο ηρωικό τρόπο ζωής και στη στρατιωτική εκπαίδευση. Είναι πράξεις που διαπράττονται από τις Ζωντανές Δυνάμεις που πιστεύουν ότι εξυπηρετούν το Ιδανικό τους. Η μαχητικότητα και ο ηρωικός τρόπος ζωής στην υπηρεσία ενός συγκεκριμένου «Ακροπολιτικού Ιδανικού», που προβάλλεται μέσα από το συγγραφικό  έργο του JAL, είναι μια προτροπή προς μια στάση ζωής που μπορεί να οδηγήσει στην τρέλα ή στο έγκλημα. Είναι σαφές από το ρητό του, που μάλιστα το έχει συμπεριλάβει και στο βιβλίο του Σπόροι Φωτός, ότι "είναι περισσότερο ένοχος αυτός που σκοτώνει ένα μυρμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει ένα άτομο για την υπεράσπιση ενός σκοπού". Στο ίδιο βιβλίο έχει δημοσιεύσει την πεποίθηση  του ότι κάτω από ένα συγκεκριμένο «Ακροπολιτικό Ιδανικό», "το να  σκοτώσει κάποιος έναν εκτροχιασμένο αδελφό μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης". Στο βιβλίο του Πολιτικό Ιδεώδες δηλώνει ο JAL: "Η έννοια του εγκλήματος έχει νόημα μόνο όταν υπάρχει παραβίαση των νόμων της φύσης".

 Η Νέα Ακρόπολη είναι ένα σύστημα κυριαρχίας και αποξένωσης στο οποίο οι οπαδοί της εισάγονται στη ψευδαίσθηση μιας τάχα μαγικής συνείδησης και σκέψης όπου αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως ανώτερους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αλήθειες που τους που τους μετατρέπεται σε  καθημερνούς "ήρωες" πρόθυμους να υπηρετήσουν την οργάνωση ως αυτοσκοπό και τους δίνουν ψυχολογική ασφάλεια και αίσθηση ότι ανήκουν σε κάτι "ανώτερο και υψηλό".  Πιστεύουν ότι είναι αποθέματα πνευματικής πραγματικότητας που υπερβαίνουν και εξηγούν την καθημερινή εμπειρία. Πιστεύουν ότι ο δρόμος που ακολουθούν είναι μια πνευματική οδός και βάση αυτής εξηγούν τις καθημερινές τους εμπειρίες. Βιώνουν μια συμβολική μεταμόρφωση που τους προβάλλει σε μια μαγική φαντασία στην οποία αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως οπαδούς (Μαθητές) μεγάλων οδηγών (Δάσκαλοι) όπου η ταυτότητά τους ως μαθητών βασίζεται στη σιωπή και την ακρόαση, την υπακοή, τη μείωση του ύπνου, την κακή διατροφή, την αναφορά της ζωής στους ανωτέρους, ομοιομορφία στην εμφάνιση και παραίτηση του κόσμου εκτός της Νέας Ακρόπολης. Στους οικογενειακούς κύκλους στους οποίους ανήκουν οι οπαδοί, οι αλλαγές γίνονται αντιληπτές με αλλαγές στη συναισθηματικότητα, μικρότερο χρόνο σχέσης, αόριστη συμπεριφορά και αλλαγή ομιλίας. Το κατευθυνόμενο μέλος μέσα σε μια τοξική "ακροπολιτανική" σχέση, χάνει την αντίληψη για τον βιωματικό του χρόνο και την ικανότητα του να ασκεί κριτική, όπου δεν καταλαβαίνει ότι εξαναγκάζεται να του δώσει δικαιώματα και απαγορεύσεις, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το εκμεταλλεύονται οικονομικά. Μπορεί να χάσει χρόνια μπλεγμένο με την ΝΑ, χωρίς να αντιλαμβάνεται τον συγκεκριμένο αριθμό τους γιατί έχει χαθεί στη θάλασσα των δραστηριοτήτων. 

Όταν ένα άτομο έχει σπάσει τους δεσμούς του με την κανονικότητα, όλοι αυτοί οι κανόνες της Νέας Ακρόπολης είναι τρόπος ζωής. Είναι η εκπλήρωση ενός όρκου που κάποτε έγινε χωρίς πολύ σκέψη και με τρόπο κακοποίησης. Εάν τα διατάξουν τα αφεντικά τους, πρέπει να ενεργήσουν αγνοώντας τους νόμους, τις αρχές και τα ατομικά δικαιώματα του χώρα όπου ζουν, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την απειλή, τον εκφοβισμό, τον τραυματισμό ή τη δολοφονία οποιουδήποτε θεωρείται εχθρός της Νέας Ακρόπολης και είναι ο λόγος για την ύπαρξη του Διεθνούς Σώματος Ασφαλείας που έχει την εκπαιδευτική του βάση στο Βέλγιο. Αυτός ο κλάδος έχει απειλήσει αντιφρονούντες σε όλο τον κόσμο και είναι έτοιμος να ταξιδέψει σε γρήγορη δράση. Εάν μια Ζωντανή Δύναμη που υπακούει σε ακραίες εντολές ανακαλύπτεται και αποστέλλεται από το νόμο, τα αφεντικά τους θα πουν ότι το μέλος ενήργησε μόνο του και ότι δεν είναι υποχρεωμένα να υποστούν τις συνέπειες του ποινικού τμήμα της υπόθεσης. Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται στη Νέα Ακρόπολη, αποφεύγοντας την καταστρατήγηση που έχουν πραγματοποιήσει στους οπαδούς τους. Η Νέα Ακρόπολη μπορεί να εγκαταλείψει η και να διώξει ένα κατευθυνόμενο μέλος που αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια τρέλας από την συνεχόμενη προσφορά σε αυτούς. Λόγω πλύσης εγκεφάλου, τα κατευθυνόμενα μέλη μπορεί να πιστεύουν ότι θυσιάζονται για τους «Δάσκαλους» και για το «Ιδανικό».  Τα παλιά μέλη της ΝΑ που έχουν περάσει από αυτήν τη διαδικασία, αν κάποια στιγμή αποχωρήσουν από την οργάνωση, χρειάζονται ψυχολογική συμβουλευτική, αφού έχουν βιώσει την καταστροφή της ελευθερίας, της ταυτότητας τους και της ικανότητας σκέψης. Δεν συμβαίνει μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε ανηλίκους (στην Ισπανία και σε κάποιες άλλες χώρες που η οργάνωση αυτή αριθμεί πολλά μέλη) στις χώρες αυτές υπάρχουν ομάδες κατήχησης ανηλίκων, την κατήχηση παιδιών την έχουν εντάξει σε μια ομάδα που έχουν ονομάσει Janos ενώ μέσω της ομάδας Tablitas γίνεται κατήχηση ακόμη και σε βρέφη του ομίλου Cadenita de Orol
Ο σεβασμός για τις πεποιθήσεις που κατοχυρώνονται στους διεθνείς νομικούς κώδικες οδηγεί σε ανακρίβεια όταν αναλύεται η Νέα Ακρόπολη. Ως πολιτιστικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες εμφανίζονται όλες οι δραστηριότητες της Νέας Ακρόπολης. Ωστόσο, η ουσιαστική αλήθεια είναι κρυμμένη. Η Νέα Ακρόπολη εκμεταλλεύεται το δικαίωμα που παρέχει η δημοκρατική κοινωνία μας, στην ελευθερία των λατρειών και των οργανώσεων για να κρύβει την πραγματικότητα της, καθώς και να εκμεταλλεύεται την έννοια της φιλοσοφίας. Εξαπατά τους ανθρώπους προσελκύοντας τους μέσω ενός  ανθρωπιστικού προσωπείου, που παρουσιάζει στην κοινωνία. Όμως όταν προχωρήσει κάποιος στις δομές της θα βρεθεί μπροστά σε μια διαφορετική πραγματικότητα όπου η ιεραρχική δομή της δεν σέβεται την ελευθερία της προσωπικής απόφασης. Αφού τα μέλη της  έχουν υποβληθεί σε κατήχηση μπλέκονται στα πλοκάμια της και τότε εμφανίζονται οι Ζωντανές Δυνάμεις που αποτελούν την η ουσία της Νέας Ακρόπολης. Προχωρώντας δηλαδή κάποιος από απλό μέλος σε κατευθυνόμενο κ.τ.λ. όλα όσα ήταν παραμύθιιασμα προπαγάνδας και δεν αποτελούσαν την πραγματική Νέα Ακρόπολη, εξαφανίζονται. Αν προσπαθήσει το μέλος να φύγει, σε αυτή την φάση που αρχίζει να νιώθει ότι το εξαπάτησαν, ενδέχεται να  υποστεί πίεση μέχρι και παρενόχληση, υπήρξαν τέτοιες καταγγελίες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. Όμως οι πραγματικές απειλές τους εστιάζονται στο να μην δημοσιοποιήσει κάποιος τα "ακροπολιτανικά μυστικά" τους.

Σχετικός είναι ο ορισμός του εμπειρογνώμονα André Dénaux ισχύει για τη Νέα Ακρόπολη: «Μια καταστροφική αίρεση, ψευδο-θρησκευτική, ψευδο-φιλοσοφική και ψευδο-πολιτιστική οργάνωση, με πυραμιδική δομή και ολοκληρωτική ιδεολογία, που επιδιώκει την προσέλκυση οπαδών για να τους εκμεταλλευτούν, μέσω ψεύτικων υποσχέσεων και τεχνικών ψυχολογικού εξαναγκασμού, πάντα προς το συμφέρον του πυραμιδικού συστήματος εξουσίας της και το κέρδος των ηγετών τους».

Σχετικός είναι ο ορισμός ο ορισμός του Δρ. José Rodríguez  που ισχύει για τη Νέα Ακρόπολη: «Θεωρούμε ως καταστροφικές αιρέσεις κάθε ομάδα που συμμορφώνεται με τα ακόλουθα σημεία: 1. Ομαδική συνεκτικότητα από ένα δημαγωγικό (θρησκευτικό ή κοινωνικο-θρησκευτικό) δόγμα και με επικεφαλής έναν χαρισματικό ηγέτη που είναι η ίδια η θεότητα ή κάποιος που επέλεξε, ή κάτοχος της «απόλυτης αλήθειας» σε οποιαδήποτε κοινωνική σφαίρα. 2. Θεοκρατική, κάθετη και ολοκληρωτική είναι η δομή της οργάνωσης, όπου οι διδασκαλίες των ηγετών είναι δόγμα της πίστης. Οι ηγέτες παρεμβαίνουν στα πιο οικεία και προσωπικά στοιχεία των οπαδών τους και απαιτούν την εκτέλεση των εντολών τους χωρίς την παραμικρή κριτική. 3. Απαιτούν απόλυτη προσήλωση στην ομάδα και αναγκάζουν τα κατευθυνόμενα μέλη τους (υπό ψυχολογική πίεση) να σπάσουν όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς δεσμούς με τον έξω κόσμο (γονείς, σύντροφοι, φίλοι, εργασία, σπουδές κ.λπ.) 4. Ζουν σε περιφραγμένες κοινότητες ή σε πλήρη εξάρτηση από την ομάδα. 5. Καταστέλλουν τις ατομικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. 6. Ελέγχουν τις πληροφορίες που φτάνουν στους οπαδούς τους, με σκοπό την εκμετάλλευση (η λέξη εκμετάλλευση είναι καλής σημασίας για αυτούς αφού την έχουν συνδέσει με την αλχημεία και με την μετάλλαξη των ορυκτών σε διαμάντια). Χρησιμοποιούν   τεχνικές - καλυμμένες υπό τον «διαλογισμό» ή την «πνευματική αναγέννηση» για να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν στα κατευθυνόμενα μέλη τους - μηνύματα που σχετίζονται με τον ηρωικό τρόπο ζωής, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά ψυχολογικά ή και ψυχιατρικά προβλήματα. 8. Υποστηρίζουν την απόλυτη απόρριψη της κοινωνίας και των θεσμών της. Εκτός της Νέας Ακρόπολης είναι όλοι εχθροί τους (πόλωση μεταξύ της καλής ΝΑ και της κακής κοινωνίας), η κοινωνία είναι σκουπίδια και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν ενδιαφέρονται μόνο στο βαθμό που μπορούν να εξυπηρετήσουν την ομάδα τους, Επίσημα διδάσκουν ότι δεν είναι κακό να κλέψεις την κοινωνία για να προσφέρεις τα χρήματα που έκλεψες στην ΝΑ. Και οι διδασκαλίες τους πάντα γίνονται πράξη.  9. Η κύρια  δραστηριότητα τους που τους τρώει τον περισσότερο χρόνο είναι ο προσηλυτισμός (συγκέντρωση νέων οπαδών) και η συλλογή χρημάτων (εράνους στους δρόμους και στα μαθήματα, εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες, ακόμη και σαφώς εγκληματικές).  Η ΝΑ είναι μια πολυεθνική  αίρεση  όπου έχουν καθιερωθεί τα "δέκατα" (το 10% των εισπράξεων των παραρτημάτων, αποστέλλονται σε στο κεντρικό παράρτημα της κάθε χώρας). 10. Υπό ψυχολογική πίεση, αποκτούν πρόσβαση στην περιουσία των κατευθυνόμενων μελών τους μέσω της "εθελοντικής" παράδοση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των  οπαδών στην αίρεση ή μεγάλων χρηματικών ποσών κάνοντας πράξη την έννοια των «καθοδηγούμενων μηνυμάτων μέσα από τα μαθήματα, τις διδασκαλίες τους και των τελετουργικών όρκων - υποσχέσεων». Οι οπαδοί της ΝΑ εργάζονται σε δικές τους δουλειές και δίνουν όλο ή μεγάλο μέρος του μισθού τους στην αίρεση. Και όταν εργάζονται εθελοντικά για την Νέα Ακρόπολη δεν λαμβάνουν μισθό (οι χρηματικές συναλλαγές από τις οποίες καρπώνεται χρήματα η ΝΑ, είναι μια παράνομη συναλλαγή, καθώς δεν δίνουν ποτέ αποδείξεις και  δεν επιστρέφουν ποτέ χρήματα δωρεών ή ωρών εθελοντικής  εργασίας - στους εξαπατημένους οπαδούς τους).  

Κατάσταση αίρεσης - Νέας Ακρόπολης https://nekropoliplani.blogspot.com/.../02/blog-post_27.htm

Αυτοπροβάλλονται πολλές φορές ως φιλανθρωπικές οργανώσεις και ασκούν παραπλανητικά κάποια κοινωφελή δραστηριότητα.

Συχνά προσεταιρίζονται ανθρώπους επώνυμους (επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους κ.α.) πού αγνοούν τους σκοπούς και τα κίνητρα των ομάδων αυτών.
Επιδιώκουν συνεργασία με δημόσιους φορείς που αγνοούν περί τίνος πρόκειται.
Οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη, συνήθως, είσοδο: σεμινάρια φιλοσοφικού δήθεν περιεχομένου, γιορτές με χορό και μουσική κτλ.
Στρατολογούν μέλη που θα γίνουν διαφημιστές τους και κυνηγοί νέων μελών.
Προσφέρουν δωρεάν «αναλύσεις προσωπικότητας» με επιστημονικό, τάχα, κύρος.
Σφετερίζονται τίτλους που ανήκουν σε επιστημονικά ιδρύματα.
Ισχυρίζονται ψευδώς ότι διαθέτουν -ή χορηγούν- τίτλους σπουδών και διπλώματα.
Επικαλούνται δήθεν συνεργασία με πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.
Χρησιμοποιούν άλλες ομάδες που δεν φαίνονται σχετικές όπως π.χ. σχολές πολεμικών τεχνών.
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ:
ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, , ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ -ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ-, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...
...ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ:

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ή ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΡΗΣΗ -ΕΜΠΟΡΙΑ -ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ (ΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΦΟΝΩΝ), ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ -ΘΑΝΑΤΟΙ!

Η κοινωνία μας πρέπει να προσπαθήσει να είναι πιο ενημερωμένη για την τοξική πραγματικότητα της Νέα Ακρόπολης, για να αποτρέψει την οργάνωση αυτή από το να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως κάστα με κυριαρχία. Ο τρόπος για να το αποτρέψουμε το κακό είναι να ενημερώσουμε για τους λόγους που απορρίπτουμε την καταστροφική αίρεση της Νέα Ακρόπολης.

Αντί επίλογου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

 -Στην Παλαιά Διαθήκη, Ησαΐας κεφ. 14, στίχοι 12-15: “Πως έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, τέκνο της αυγής! Πάνω στην γη συντρίφτηκες, εσύ που υπέταξες λαούς. Έλεγες μέσα σου: “Στον ουρανό θ’ ανέβω, τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού. Θα πάρω θέση πάνω στο βουνό, στο μακρινό βορρά που οι Θεοί συνάζονται. Θ’ ανέβω πάνω από τα σύννεφα και με τον ύψιστο θα είμαι ίσος.” Μα έπεσες μέσα στον Άδη, στης αβύσσου το βυθό.".   



-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 12:9 (Πρωτότυπο κείμενο)12-9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ ἐβλήθησαν. Μετάφραση:12-9 Και ρίχτηκε ο δράκοντας, ο όφις ο μεγάλος ο αρχαίος, που απόκαλείται διάβολος και ο Σατανάς, αυτός που πλανά την οικουμένη όλη, ρίχτηκε στη γη και οι άγγελοί του ρίχτηκαν μαζί του. 

-ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ κεφάλαιο 10 Λουκ. 10,17 (Πρωτότυπο κείμενο) Ὑπέστρεψαν δὲ οἱ ἑβδομήκοντα μετὰ χαρᾶς λέγοντες• Κύριε, καὶ τὰ δαιμόνια ὑποτάσσεται ἡμῖν ἐν τῷ ὀνόματί σου. Λουκ. 10,18 Εἶπε δὲ αὐτοῖς• ἐθεώρουν τὸν σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα. Λουκ. 10,19 ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς οὐ μὴ ἀδικήσῃ. Λουκ. 10,20 πλὴν ἐν τούτῳ μὴ χαίρετε, ὅτι τὰ πνεύματα ὑμῖν ὑποτάσσεται• χαίρετε δὲ ὅτι τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς. ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10. Μετάφραση: 17Όταν γύρισαν πίσω οι εβδομήντα μαθητές, έλεγαν γεμάτοι χαρά: «Κύριε, ακόμη και τα δαιμόνια μας υπακούνε όταν τα προστάζουμε στο όνομά σου». 18Κι ο Ιησούς τους είπε: «Εγώ έχω δει το σατανά να πέφτει από τον ουρανό σαν αστραπή. 19Σας δίνω εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς, και να κυριαρχείτε πάνω σ’ όλη τη δύναμη του εχθρού• τίποτε δε θα σας βλάψει. 20Μη χαίρεστε όμως γιατί σας υπακούνε τα δαιμονικά πνεύματα• μάλλον να χαίρεστε που τα ονόματά σας έχουν γραφτεί στον ουρανό». 
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 22 Επίλογος 18Εγώ, ο Ιωάννης, βεβαιώνω όλους όσοι ακούνε τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, πως αν κανείς προσθέσει κάτι σ’ όσα είναι γραμμένα εδώ, θα του προσθέσει κι ο Θεός τις συμφορές που είναι γραμμένες σ’ αυτό το βιβλίο. 19Κι αν κανείς αφαιρέσει κάτι απ’ τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, θ’ αφαιρέσει κι ο Θεός το μερίδιό του από το δέντρο της ζωής κι από την άγια πόλη. 20Αυτός που τα επιβεβαιώνει όλα αυτά λέει: «Ναι, έρχομαι σύντομα». «Αμήν• ναι, έλα, Κύριε Ιησού».

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:15-20 FPB Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Kάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Eπομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.

Στον Χριστιανισμό δεν υπάρχει τοξικότητα

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ -ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ- ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 11:28-30 FPB

25 Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια.

26 Ναι, ω Πατέρα, επειδή έτσι έγινε αρεστό μπροστά σου.

27 Όλα παραδόθηκαν από τον Πατέρα σε μένα· και κανένας δεν γνωρίζει τον Υιό, παρά μονάχα ο Πατέρας· ούτε τον Πατέρα γνωρίζει κάποιος, παρά μονάχα ο Υιός, και σε όποιον ο Υιός θέλει να τον αποκαλύψει.

28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.

29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.

30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.


Αντίχριστος σημαίνει αντιτιθέμενος στον Χριστό ή πολέμιός του. (Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη)

Αυτή η έκφραση αναφέρεται στην Αγία Γραφή, κυρίως από τον μαθητή του Χριστού Ιωάννη, και ειδικότερα μόνο στην Α και Β Επιστολή του. Δεν πρόκειται απαραίτητα για ένα μεμονωμένο άτομο που θα έπαιζε έναν μελλοντικό ρόλο, αλλά για όλους τους ανά τους αιώνες αντιτιθέμενους στον Χριστό. Αυτό το συλλογικό σώμα του Αντιχρίστου έκανε την εμφάνισή του, όταν ζούσε ακόμα ο Ιωάννης. (Α Ιωάννου β 18 " τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσιν", Α Ιωάννου δ 3 "και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω").

-----------------------------------------------------------------------------------------Α΄ Ιωάννη Κεφ. 4

1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό· επειδή, πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο.

2 Από τούτο γνωρίζεται το Πνεύμα τού Θεού· κάθε πνεύμα που ομολογεί τον Ιησού Χριστό ότι έχει έρθει με σάρκα προέρχεται από τον Θεό·

3 και κάθε πνεύμα που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε με σάρκα, δεν προέρχεται από τον Θεό · κι αυτό είναι το [πνεύμα] τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 24

24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται, καὶ δώσουσιν σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα ὥστε πλανῆσαι εἰ δυνατὸν καὶ τοὺς ἐκλεκτούς. 

Μετάφραση 24 Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και τους εκλεκτούς.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Είναι μια προειδοποίηση για αντίληψη μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με άτομα που αντιτίθεντο στον Χριστό, ώστε να είναι προσεκτικοί οι Χριστιανοί.

Ο αντίχριστος χαρακτηρίζεται επίσης:

1.                              ως "ο πλάνος" (Β Ιωάννου 7)

2.                              ως "ο ψεύστης" (Α Ιωάννου β 22)

3.                              ως "ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν" (Α Ιωάννου β 22)

4.                              αυτός που "αρνείται ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός" (Α Ιωάννου β 22)

5.                              Το θηρίο της Αποκάλυψης που πλανά τους κατοίκους της γης, έχει ταυτιστεί με τον Αντίχριστο από πολλούς μελετητές της Αγίας Γραφής.

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 13

14 καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε. 15καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς.

Μετάφραση

14Πλανούσε τους κατοίκους της γης με τις τερατουργίες που του επιτράπηκε να κάνει με εντολή του θηρίου, προτρέποντάς τους να κατασκευάσουν ένα άγαλμα του θηρίου, που είχε δεχτεί την πληγή της μάχαιρας κι ωστόσο ζούσε. 15Επίσης του επιτράπηκε να ζωντανέψει το άγαλμα του πρώτου θηρίου, ώστε να μιλήσει το άγαλμα και να κάνει να θανατωθούν όσοι δεν το προσκυνήσουν. 16Το θηρίο υποχρεώνει όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να χαράξουν σημάδι πάνω στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπό τους. 17Κανείς δε θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μόνον αυτός που έχει χαραγμένο το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. 18Εδώ χρειάζεται η σοφία. Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που είναι αριθμός ανθρώπου· ο αριθμός του είναι χξς’ (εξακόσια εξήντα έξι).

. Η Αποκάλυψη που έλαβε ο Ιωάννης από τον Ιησού Χριστό δεν αναφέρεται άμεσα στον Αντίχριστο. Όμως ο Αντίχριστος αναφέρεται από τον Απόστολο Παύλο στην επιστολή του προς Θεσσαλονικείς Β.

ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ

Β ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 2

Β Θεσ. 2,7         τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7                 Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.

Β Θεσ. 2,8         καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

Β Θεσ. 2,8                Και τότε θα ξεσκεπασθή και θα φανερωθή ο άνομος, τον οποίον ο Κυριος θα εξολοθρεύση και θα αφανίση τόσον εύκολα, σαν με ένα φύσημα απλώς του στόματός του και θα τον εξουδετερώση με την ένδοξον εμφάνισιν της παρουσίας του.

Β Θεσ. 2,9         οὗ ἐστιν ἡ παρουσία κατ᾿ ἐνέργειαν τοῦ σατανᾶ ἐν πάσῃ δυνάμει καὶ σημείοις καὶ τέρασι ψεύδους

Β Θεσ. 2,9                Αυτού δε του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνισις θα γίνεται τότε με κάθε δύναμιν, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργή ο διάβολος, που θα χρησιμοποιή αυτόν σαν όργανόν του.

Β Θεσ. 2,10        καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς·

Β Θεσ. 2,10               Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα των την αλήθειαν, δια να σωθούν.

Β Θεσ. 2,11        καὶ διὰ τοῦτο πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεὸς ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει,

Β Θεσ. 2,11               Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος,

Β Θεσ. 2,12        ἵνα κριθῶσι πάντες οἱ μὴ πιστεύσαντες τῇ ἀληθείᾳ, ἀλλ᾿ εὐδοκήσαντες ἐν τῇ ἀδικίᾳ.

Β Θεσ. 2,12               και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ' εδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν 

Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5: 6 Ταπεινώθητε οὖν ὑπὸ τὴν κραταιὰν χεῖρα τοῦ Θεοῦ, ἵνα ὑμᾶς ὑψώσῃ ἐν καιρῷ. 7 πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ’ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, 8 νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ.

Μετάφραση Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5:8 Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο ἀντίδικος σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει.

-Στην Καινή Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 22,29) είναι γραμμένο (Πρωτότυπο κείμενο): "Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού." Μετάφραση: [Πλανάστε, διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε την δύναμη του Θεού.]


Στον Χριστιανισμό δεν υπάρχει τοξικότητα

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ -ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ- ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 11:28-30 FPB

25 Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια.

26 Ναι, ω Πατέρα, επειδή έτσι έγινε αρεστό μπροστά σου.

27 Όλα παραδόθηκαν από τον Πατέρα σε μένα· και κανένας δεν γνωρίζει τον Υιό, παρά μονάχα ο Πατέρας· ούτε τον Πατέρα γνωρίζει κάποιος, παρά μονάχα ο Υιός, και σε όποιον ο Υιός θέλει να τον αποκαλύψει.

28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.

29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.

30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.


Αντίχριστος σημαίνει αντιτιθέμενος στον Χριστό ή πολέμιός του. (Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη)

Αυτή η έκφραση αναφέρεται στην Αγία Γραφή, κυρίως από τον μαθητή του Χριστού Ιωάννη, και ειδικότερα μόνο στην Α και Β Επιστολή του. Δεν πρόκειται απαραίτητα για ένα μεμονωμένο άτομο που θα έπαιζε έναν μελλοντικό ρόλο, αλλά για όλους τους ανά τους αιώνες αντιτιθέμενους στον Χριστό. Αυτό το συλλογικό σώμα του Αντιχρίστου έκανε την εμφάνισή του, όταν ζούσε ακόμα ο Ιωάννης. (Α Ιωάννου β 18 " τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσιν", Α Ιωάννου δ 3 "και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω").

-----------------------------------------------------------------------------------------Α΄ Ιωάννη Κεφ. 4

1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό· επειδή, πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο.

2 Από τούτο γνωρίζεται το Πνεύμα τού Θεού· κάθε πνεύμα που ομολογεί τον Ιησού Χριστό ότι έχει έρθει με σάρκα προέρχεται από τον Θεό·

3 και κάθε πνεύμα που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε με σάρκα, δεν προέρχεται από τον Θεό · κι αυτό είναι το [πνεύμα] τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 24

24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται, καὶ δώσουσιν σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα ὥστε πλανῆσαι εἰ δυνατὸν καὶ τοὺς ἐκλεκτούς. 

Μετάφραση 24 Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και τους εκλεκτούς.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Είναι μια προειδοποίηση για αντίληψη μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με άτομα που αντιτίθεντο στον Χριστό, ώστε να είναι προσεκτικοί οι Χριστιανοί.

Ο αντίχριστος χαρακτηρίζεται επίσης:

1.                              ως "ο πλάνος" (Β Ιωάννου 7)

2.                              ως "ο ψεύστης" (Α Ιωάννου β 22)

3.                              ως "ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν" (Α Ιωάννου β 22)

4.                              αυτός που "αρνείται ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός" (Α Ιωάννου β 22)

5.                              Το θηρίο της Αποκάλυψης που πλανά τους κατοίκους της γης, έχει ταυτιστεί με τον Αντίχριστο από πολλούς μελετητές της Αγίας Γραφής.

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 13

14 καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε. 15καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς.

Μετάφραση

14Πλανούσε τους κατοίκους της γης με τις τερατουργίες που του επιτράπηκε να κάνει με εντολή του θηρίου, προτρέποντάς τους να κατασκευάσουν ένα άγαλμα του θηρίου, που είχε δεχτεί την πληγή της μάχαιρας κι ωστόσο ζούσε. 15Επίσης του επιτράπηκε να ζωντανέψει το άγαλμα του πρώτου θηρίου, ώστε να μιλήσει το άγαλμα και να κάνει να θανατωθούν όσοι δεν το προσκυνήσουν. 16Το θηρίο υποχρεώνει όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να χαράξουν σημάδι πάνω στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπό τους. 17Κανείς δε θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μόνον αυτός που έχει χαραγμένο το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. 18Εδώ χρειάζεται η σοφία. Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που είναι αριθμός ανθρώπου· ο αριθμός του είναι χξς’ (εξακόσια εξήντα έξι).

. Η Αποκάλυψη που έλαβε ο Ιωάννης από τον Ιησού Χριστό δεν αναφέρεται άμεσα στον Αντίχριστο. Όμως ο Αντίχριστος αναφέρεται από τον Απόστολο Παύλο στην επιστολή του προς Θεσσαλονικείς Β.

ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ

Β ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 2

Β Θεσ. 2,7         τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7                 Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.

Β Θεσ. 2,8         καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

Β Θεσ. 2,8                Και τότε θα ξεσκεπασθή και θα φανερωθή ο άνομος, τον οποίον ο Κυριος θα εξολοθρεύση και θα αφανίση τόσον εύκολα, σαν με ένα φύσημα απλώς του στόματός του και θα τον εξουδετερώση με την ένδοξον εμφάνισιν της παρουσίας του.

Β Θεσ. 2,9         οὗ ἐστιν ἡ παρουσία κατ᾿ ἐνέργειαν τοῦ σατανᾶ ἐν πάσῃ δυνάμει καὶ σημείοις καὶ τέρασι ψεύδους

Β Θεσ. 2,9                Αυτού δε του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνισις θα γίνεται τότε με κάθε δύναμιν, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργή ο διάβολος, που θα χρησιμοποιή αυτόν σαν όργανόν του.

Β Θεσ. 2,10        καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς·

Β Θεσ. 2,10               Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα των την αλήθειαν, δια να σωθούν.

Β Θεσ. 2,11        καὶ διὰ τοῦτο πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεὸς ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει,

Β Θεσ. 2,11               Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος,

Β Θεσ. 2,12        ἵνα κριθῶσι πάντες οἱ μὴ πιστεύσαντες τῇ ἀληθείᾳ, ἀλλ᾿ εὐδοκήσαντες ἐν τῇ ἀδικίᾳ.

Β Θεσ. 2,12               και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ' εδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν 

Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5: 6 Ταπεινώθητε οὖν ὑπὸ τὴν κραταιὰν χεῖρα τοῦ Θεοῦ, ἵνα ὑμᾶς ὑψώσῃ ἐν καιρῷ. 7 πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ’ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, 8 νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ.

Μετάφραση Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5:8 Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο ἀντίδικος σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει.

«Πιάσατε για εμάς τις μικρές αλεπούδες οι οποίες αφανίζουν τα αμπέλια, επειδή οι άμπελοι μας πρέπει να ανθήσουν.» Άσμα Ασμάτων Παλαιά Διαθήκη».
Καινή Διαθήκη
"Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή, και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. Κάθε κλήμα σε μένα, το οποίο δεν φέρνει καρπό, το αποκόπτει· και καθένα το οποίο φέρνει καρπό, το καθαρίζει, για να φέρει περισσότερο καρπό. Τώρα, εσείς είστε καθαροί, εξαιτίας του λόγου που σας μίλησα. Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου. Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς τα κλήματα· εκείνος που μένει ενωμένος μαζί μου, και εγώ μαζί του, αυτός φέρνει πολύ καρπό· επειδή, χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε. Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται. Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου, και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ό,τι αν θέλετε, και θα γίνει σε σας. Κατά τούτο δοξάζεται ο Πατέρας μου, στο να φέρετε πολύ καρπό· και έτσι θα είστε μαθητές μου.'' ( Ιωάννης 15:1-8 )
Πρωτότυπο κείμενο:
"Ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος ἡ ἀληθινή, καὶ ὁ πατήρ μου ὁ γεωργός ἐστι. πᾶν κλῆμα ἐν ἐμοὶ μὴ φέρον καρπόν, αἴρει αὐτό, καὶ πᾶν τὸ καρπὸν φέρον, καθαίρει αὐτό, ἵνα πλείονα καρπὸν φέρῃ. ἤδη ὑμεῖς καθαροί ἐστε διὰ τὸν λόγον ὃν λελάληκα ὑμῖν. μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν. καθὼς τὸ κλῆμα οὐ δύναται καρπὸν φέρειν ἀφ' ἑαυτοῦ, ἐὰν μὴ μείνῃ ἐν τῇ ἀμπέλῳ, οὕτως οὐδὲ ὑμεῖς, ἐὰν μὴ ἐν ἐμοὶ μείνητε. ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος, ὑμεῖς τὰ κλήματα. ὁ μένων ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν αὐτῷ, οὗτος φέρει καρπὸν πολύν, ὅτι χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν. ἐὰν μή τις μείνῃ ἐν ἐμοί, ἐβλήθη ἔξω ὡς τὸ κλῆμα καὶ ἐξηράνθη, καὶ συνάγουσιν αὐτὰ καὶ εἰς τὸ πῦρ βάλλουσι, καὶ καίεται. ἐὰν μείνητε ἐν ἐμοὶ καὶ τὰ ῥήματά μου ἐν ὑμῖν μείνῃ, ὃ ἐὰν θέλητε αἰτήσασθε, καὶ γενήσεται ὑμῖν. ἐν τούτῳ ἐδοξάσθη ὁ πατήρ μου, ἵνα καρπὸν πολὺν φέρητε, καὶ γενήσεσθε ἐμοὶ μαθηταί."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

THEOSSOFICUL SOCIETY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Νέα Ακρόπολη

Νίκος Καζαντζάκης, ο ταλαντούχος εωσφοριστής (Θεόσοφος και Τέκτονας)