ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ (1831-1891) -Θεοσοφική Εταιρεία

Το σχεδιάγραμμα αυτό είναι σημαντικό  για να καταλάβουμε τι πίστευαν οι "μυημένοι"  Γερμανοί κατά τον β` παγκόσμιο πόλεμο που είχαν τοποθετήσει τους εαυτούς τους στη 6η υποφυλή της πέμπτης φυλής από τους οποίους θα γεννιόταν η έκτη φυλή. Οι Ιάπωνες παρόλο που ήταν ανώτερη υποφυλή δεν ήταν αυτοί που θα δημιουργούσαν την έκτη φυλή - αυτό ήταν δουλειά των Γερμανών.  Κατά την γέννηση της 6ης φυλής, οι μεγάλες χώρες θα κομματιαστούν σε μικρά ανεξάρτητα κράτη, αλλά υποταγμένα σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η 6η φυλή θα δημιουργηθεί με επιλεκτική αναπαραγωγή!



https://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/filosofia/1112-e-p-blavatsky

Η δημιουργός της Θεοσοφικής Εταιρείας  (RussianЕле́на Петро́вна Блава́тскаяYelena Petrovna BlavatskayaUkrainianОлена Петрівна БлаватськаOlena Petrivna Blavatska12 August 1831 – 8 May 1891. 

Πατέρας της ήταν ο Πέτερ Αλεξέγιεβιτς Φον Χαν, Pyotr Alexeyevich von Hahn (Russian: Пётр Алексеевич Ган) συνταγματάρχης του πυροβολικού και μητέρα της η Ελένα Αντρέγιεβνα, Helena Andreyevna von Hahn (Russian: Елена Андреевна Ган) συγγραφέας. Γεννήθηκε σε μία Ρωσο-Γερμανική οικογένεια στο Αικατερινοσλάβ (νυν Ντνίπρο Ουκρανίας) της τότε Ρωσικής Αυτοκρατορίας. To αρχικό της όνομα ήταν Olena Petrovna von Hahn. Στις 7 Ιουλίου1849 και σε ηλικία 17 χρονών παντρεύεται τον Διοικητή του Κυβερνείου του Ερεβάν, δισεκατομμυριούχο στρατηγό Nikifor Vladimirovich Blavatsky, γεννημένος το 1809, 40 ετών (22 χρόνια μεγαλύτερός της). Τρεις μήνες μετά το γάμο της, ο σύζυγος της πεθαίνει και αυτή κληρονομεί την τεράστια περιουσία του. Αμέσως μετά η δεκαοχτάχρονη τότε Έλενα, δισεκατομμυριούχος, έφυγε από τη Ρωσία και άρχισε την περιπλάνησή της στον κόσμο. Από την εφηβεία της ανέπτυξε ενδιαφέρον για τον εσωτερισμό - εωσφορισμό. Σύμφωνα με μετέπειτα αναφορές της, το 1849 μετά τον θάνατο του συζύγου της και αφού καρπώθηκε την κληρονομιά της τεράστιας περιουσίας του, ξεκίνησε μία σειρά ταξιδιών στον κόσμο, επισκεπτόμενη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ινδία και όπως είπε η ίδια, συνάντησε πνευματικές αυθεντίες, τους Κυρίους της Αρχαίας Σοφίας, που την έστειλαν στο Σιγκάτσε (Shigatse) του Θιβέτ. Εκεί εκπαιδεύτηκε για να αναπτύξει μία βαθύτερη κατανόηση της σύνθεσης θρησκείας, φιλοσοφίας και επιστήμης. Ήρθε σε επαφή με μεγάλους δασκάλους που κατοικούν στο Θιβετιανό οροπέδιο και είναι αδύνατον να επισκεφθεί άνθρωπος. Πρόκειται για την Λευκή Αδελφότητα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1870, η Μπλαβάτσκυ συμμετείχε στο κίνημα του Πνευματισμού. Αν και γενικά υπερασπιζόταν την πραγματική ύπαρξη των πνευματιστικών φαινομένων, έδινε έμφαση στη θεωρία ότι οι πνευματιστές συνήθως οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα γιατί οι οντότητες με τις οποίες επικοινωνούν, είναι πνεύματα αποβιωσάντων που για κάποιους λόγους παρέμειναν στην γη και δεν συνέχισαν την εξελικτική πορεία τους προς την επόμενη ενσάρκωση. Ανήλθε στην προσοχή του κοινού ως πνευματιστικό μέντιουμ ωστόσο μερικές φορές κατηγορήθηκε δημόσια για απάτη.
Πέρα από τις επαφές που είχε με την Λευκή Αδελφότητα, σε άλλα ταξίδια ήρθε σε επαφή με τον μασόνο Albert Pike (Άλμπερτ Πάικ) και όταν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1873, έγινε φίλη του Henry Steel Olcott (Χένρι Στιλ Όλκοτ).
To 1875 ιδρύεται η Θεοσοφική Εταιρεία Theosophical =Theos ophic = ΘΕΟΣ-ΟΦΙΣ. Η Μπάβάτσκυ απέκτησε διεθνώς ακολούθους ως η δημιουργός της εωσφορικής, εσωτερικής θρησκείας, που προωθούσε. Η Εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε το 1875 βασισμένη στην τεράστια κληρονομιά που είχε καρπωθεί η δημιουργός της μετά τον θάνατο του συζύγου της, του στρατηγού Μπλαβάτσκυ, όταν, μαζί με δεκαπέντε ακόμα άτομα, που έδωσαν τα ονόματα τους ως ιδρυτικά μέλη, ίδρυσε την Θεοσοφική (Θεός όφις) (Theos ophic) - (Theosophical Society). Το σύμβολο που επιλέχθηκε ήταν ένα φίδι που ξεκινούσε από μια σβάστικα και διαγράφοντας μια κυκλική πορεία κατέληγε πάλι σε αυτήν. Ενώ στο σύμβολο προστέθηκαν και άλλα σύμβολα: (εκτός από αυτά τα δύο αρχικά σύμβολα, τον αριστερόστροφο αγκυλωτό σταυρό και τον ουροβόρο όφι), προστέθηκαν το Ινδουιστικό Ομ (Aum), η πεντάλφα και το αρχαίο Αιγυπτιακό Ankh. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια η Θ.Ε. πρόσθεσε στο σύμβολο το ρητό: «Δεν υπάρχει θρησκεία ανώτερη από την αλήθεια». Όμως ακόμα και στην περίπτωση που ακολουθήσει κάποιος την ανάγνωση της ονομασίας τους ως Θεοσοφία τότε από την ανάλυση της λέξης, Θεός Σοφία (Theos Sofia) προκύπτει το διπλό S. Το σημείο αυτό μάλιστα αποτέλεσε αργότερα έμπνευση στην δημιουργία των Ες Ες SS του Χίμλερ (Heinrich Himmler) και το Σώμα Σιγουριάς της εσωτερικής σχολής της Θεοσοφικής και της Νέας Ακρόπολης. Αξίζει να υπογραμμιστούν τρία πράγματα: 1. Το γράμμα S σκιαγραφεί ένα φίδι και παραπέμπει στον ηχοποίητο ήχο του σφυρίγματος του φιδιού. 2. Η Eλληνική ονομασία Theosophical δεν μεταφράστηκε στα Αγγλικά. 3. Η λέξη THOSSOFICAL αν διαβαστεί ανάποδα δημιουργεί τη λέξη LACIFOS που παραπέμπει στο LUCIFOS(er), (Theossoficul Society για τους μυημένους).
Το 1885 ιδρύθηκε στο Λονδίνο η Στοά Μπλαβάτσκυ, αφού παράλληλα με τα καθήκοντα της στην THOSSOFICUL SOCITY δίδασκε και σε Μασονικές στοές.

Τον Σεπτέμβριο του 1887 εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού με την ονομασία Lucifer (Εωσφόρος). Η ίδια δηλώνει ότι σκοπός του περιοδικού είναι να φέρει στο φως τα κρυμμένα πράγματα του Σκότους. Επιπροσθέτως, δικαιολογεί ότι ο Εωσφόρος είναι το πρωινό αστέρι της αυγής που αντιστοιχεί στον Ελληνικό Φώσφορο και το Λούσιφερ  δεν είναι ούτε ανίερος ούτε σατανικός τίτλος. Είναι ο λατινικός Luciferous. Το όνομα του αγνού κήρυκα του φωτός της ημέρας.
Στις 8 Μαΐου 1891,  η ΕΠΜ που υπέφερε από μια χρόνια ασθένεια των νεφρών και που είχε προσβληθεί από γρίπη, πέθανε, ενώ παρόντες ήταν αρκετοί φίλοι της.

Ο εσωτερικός χριστιανισμός  της THEOSSOFICUL SOCITY

Η θρησκευτική προσέγγιση του Χριστιανισμού από την Μπλαβάτσκι ονομάστηκε εσωτερικός (εωσφορικός) χριστιανισμός & αποτελεί την πλήρη αντίθεση με το Χριστιανισμό ενώ παραπέμπει σε αντίχριστες διδασκαλίες. Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του έργου της Έλενας Μπλαβάτσκυ «Η μυστική διδασκαλία» (“The Secret Doctrine”) είναι τα παρακάτω: «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος για να πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητος [..] Και αυτός που πρώτος ψιθύρισε “εν η αν ημέρα φάγητε απ’ αυτού έσεσθε ως Ελοχίμ, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν” μπορεί να εκτιμηθεί μόνον υπό το φως ενός σωτήρα»....
Η Ε.Ρ. Blavatsky μπορεί να ονομαστεί "δικηγόρος του διαβόλου" με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Απορρίπτει την ύπαρξη δαιμόνων. Η ουσία της ιδέας που περιγράφεται στη διδασκαλία της έχει ως εξής: Υπάρχουν μερικά πνεύματα, όπως ο Dhyman-Kogani (άγγελοι), που θυσίασαν την πνευματική ευδαιμονία τους και αρνήθηκαν να ζήσουν στην πνευματική επουράνια ζωή, συμφώνησαν να ενσαρκωθούν στην ύλη για να δώσουν στην ανθρωπότητα βούληση, σοφία και γνώση. Στο «μυστικό δόγμα», το όνομα, Dhyan Kogan, αντιπροσωπεύει τον Manu, τον γιο της Φωτιάς, τον υψηλότερο άγγελο στο επίπεδο εξέλιξης που έχει και πολλά άλλα ονόματα... Οι "έκπτωτοι άγγελοι", σύμφωνα με τα πιστεύω της Ε.Ρ. Blavatsky, είναι ευεργέτες της ανθρωπότητας. Προτείνει να εξετάσουμε τον Σατανά, στο Βιβλίο της Γένεσης, ως ευεργέτη και αληθινό δημιουργό -πατέρα της πνευματικής ανθρωπότητας ο οποίος άνοιξε τα μάτια της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας. Από εδώ γεννήθηκε και το δόγμα του Σατανά σύμφωνα με το οποίο ο Σατανάς, όταν θα σταματήσει να εξετάζεται από το πνεύμα των εκκλησιών, που είναι στερημένο αληθινής φιλοσοφίας, με προκατάληψη και δογματισμό, τότε μόνο θα παρουσιαστεί στην μαγευτική του εικόνα ως γήινος - θείος Άνδρας, ο οποίος δίνει, καθ' όλη τη διάρκεια του μακρού κύκλου της Mahakala, το νόμο του πνεύματος της ζωής και το ελευθερώνει από την αμαρτία της άγνοιας. Ο Σατανάς, σύμφωνα με τη Θεοσοφία, είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας και η πηγή γνώσης και ελευθερίας: Όταν ένα άτομο δοθεί στη γνώση του Σατανά, γίνεται ελεύθερο. Η ελευθερία είναι η γνώση και αυτό είναι το σύνθημα ολόκληρης της αντίθεσης και αποκήρυξης του Χριστιανικού δόγματος. Η γνώση για τους θεοσοφιστές είναι συνώνυμη με την αλήθεια. Ως εκ τούτου, ο Σατανάς, ως πηγή γνώσης, είναι η πηγή της αλήθειας: Ο Σατανάς, Λούσιφερ, αντιπροσωπεύει μια ενεργή αρχή, την "φυγοκεντρική" ενέργεια του σύμπαντος (την κοσμική έννοια). Είναι το σύμβολο της αναμμένης δάδας, που μεταφράζεται σε πρόοδο, πολιτισμό, ελευθερία, ανεξαρτησία. Είναι και το σύμβολο του φιδιού που τυλιγμένο περιστροφικά γύρο από ένα δέντρο αντιπροσωπεύει την σπειροειδή εξέλιξη της ιστορίας. Ο Σατανάς είναι ο στόχος και η πηγή όλων των θεοσοφικών διδασκαλιών, η επαναστατική φλόγα, που αποσπά την ανθρωπότητα από τη δουλεία στον Θεό. Η αλυσίδα της συλλογιστικής "θεοσοφικής" ιδέας είναι: Ο δημιουργός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, δεν δημιούργησε τον άνθρωπο σκλάβο, αλλά ελεύθερο άτομο που να μπορεί να επιλέξει και να αποκομίσει τις συνέπειες της επιλογής του. Γι` αυτό ο δημιουργός δεν έπρεπε να αποτρέψει τον πειρασμό και άρα ο Σατανάς είναι ο μεταφορέας και η πηγή της ελευθερίας και της αλήθειας, κατά τη γνώμη τους.
Ο εσωτερικός Χριστιανισμός της Νέας Ακρόπολης δεν ξεκινάει με κατευθείαν αναφορές στον Εωσφόρο και στον Διάβολο (αυτά είναι μαθήματα για προχωρημένα μέλη). Ξεκινάει με μια δογματική και αλαζονική πεποίθηση σύμφωνα με την οποία ο Χριστός είχε χιλιάδες μαθητές αλλά μόνο 12 εσωτερικούς στους οποίος τάχα εμπιστεύθηκε περισσότερες διδασκαλίες, οι οποίες προοριζόταν μόνο για εκλεκτούς μαθητές του - και τις οποίες αυτοί γνωρίζουν. Στην συνέχεια κόβουν και ράβουν εδάφια της Αγίας Γραφής ενώ παράλληλα τα συσχετίζουν με άλλες θρησκείες βρίσκοντας τάχα την κοινή ρίζα όλων των θρησκειών. Η προσπάθεια τους είναι αρχικά να φανούν ανοιχτοί σε όλες τις θρησκείες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν για αυτούς τις διαφορετικές όψεις της μιας αλήθειας, και στην συνέχεια να πλασάρουν την δίκη τους θρησκεία που σχετίζεται με τις Ζωντανές Δυνάμεις και τον Εωσφορισμό.
Ο εσωτερικός Χριστιανισμός τρέφεται με αποκρυφισμό, μαγεία και αστρολογία και προσκυνά θεότητες από διάφορες θρησκείες που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν τον Χριστιανισμό. Πραγματοποιεί παγανιστικές τελετές που σχετίζονται με τις νέες εποχές του ζωδιακού κύκλου, η κάθε νέα Εποχή ξεκινά με την πρώτη καθαρή εμφάνιση του Ήλιου στον επόμενο αστερισμό, Εαρινή - Χειμερινή Ισημερία. Η μεγάλη Νέα Εποχή στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.000 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων που αντιπροσωπεύει την εποχή του Χριστιανισμού που σχετίζεται με το σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι χριστιανοί Ιησούς. Χριστός. Θεού. Υιός. Σωτήρας. (Ι.Χ.Θ.Υ.Σ). Τώρα εισερχόμαστε -λένε- στη Νέα Εποχή, από την Εποχή των Ιχθύων, στην εποχή του Υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα που όμως θα ξεκινήσει με καταστροφές. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο "μεσσίας" ή Χριστός της Νέας Εποχής, δηλαδή, ο Αντίχριστος.
Όμως οι οπαδοί του εωσφορισμού -σατανισμού δεν συνειδητοποιούν ότι ο πνευματικός δρόμος για την κόλαση δεν έχει υλικές προειδοποιητικές πινακίδες και για αυτό ο καθένας μπορεί να πλανηθεί από τεχνάσματα και σοφίσματα όταν μάλιστα δεχθεί ότι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου σχετίζεται με τον εωσφόρο σαν πνεύμα ελευθερίας. Χρειάζεται πίστη στον μοναδικό αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, για να μπορέσει να διακρίνει κάποιος τις πνευματικές προειδοποιητικές πινακίδες στον δρόμο προς την κόλαση.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη που αποτυπώνεται και στην Βικιπαίδεια, με την ονομασία Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, ονομάζουμε τον αρχηγό των πονηρών πνευμάτων, του κόσμου της αμαρτίας και του κάτω κόσμου. Η μορφή του συνήθως εμφανίζεται στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, ως οντότητα που σκοπό έχει να προξενήσει κακό στους ανθρώπους. Ο Διάβολος ή Σατανάς ή Εωσφόρος, περιγράφεται ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής που ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού. Πρόκειται για ένα πνεύμα έξυπνο, τετραπέρατο, αλλά ταυτόχρονα κακόβουλο μοχθηρό και μισάνθρωπο που σκοπό έχει να πλανήσει, να εξαπατήσει και να ξεγελάσει τον άνθρωπο δημιουργώντας του δυστυχία σε αυτήν την ζωή. Τελικός στόχος του είναι να οδηγήσει τους ανθρώπους (όσους περισσότερους καταφέρει να θέσει υπό την κυριαρχία του) στην μεταθανάτια αιώνια απώλεια της κολάσεως.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη που αποτυπώνεται και στην Βικιπαίδεια,  με την ονομασία Διάβολος, ή Σατανάς, ή Εωσφόρος, ονομάζουμε τον αρχηγό των πονηρών πνευμάτων, του κόσμου της αμαρτίας και του κάτω κόσμου. Η μορφή του συνήθως εμφανίζεται στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, ως οντότητα που σκοπό έχει να  προξενήσει κακό στους ανθρώπους. Ο Διάβολος, ή Σατανάς, ή Εωσφόρος, περιγράφεται ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής που ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού. Πρόκειται για ένα πνεύμα έξυπνο, τετραπέρατο, αλλά ταυτόχρονα κακόβουλο μοχθηρό και μισάνθρωπο που σκοπό έχει να πλανήσει, να εξαπατήσει και να ξεγελάσει τον άνθρωπο  δημιουργώντας του δυστυχία σε αυτήν την ζωή. Τελικός στόχος του είναι να  οδηγήσει τους ανθρώπους  (όσους περισσότερους καταφέρει να θέσει υπό την κυριαρχία του) στην μεταθανάτια αιώνια απώλεια της κολάσεως.

Η Θεωρία περί ριζικών Φυλών

Στις 20 Οκτωβρίου1888, εκδίδεται, ο 1ος και ο 2ος τόμος της ΕΠΜ με τον τίτλο «Μυστική Δοξασία» (The Secret Doctrine). Αποτελείται από δύο τόμους:  ΤΟΜΟΣ Ι ΚΟΣΜΟΓΕΝΕΣΗ &ΤΟΜΟΣ ΙΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣΗ. 

 Μέρος της ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣΗΣ είναι και η Θεωρία περί ριζικών Φυλών. Σύμφωνα με αυτή οι ριζικές φυλές είναι στάδια στην ανθρώπινη εξέλιξη.  Η «Μυστική διδασκαλία» της Έλενα Πέτροβα Μπλαβάτσκυ υποστηρίζει τη ταυτόχρονη εξέλιξη επτά διαφορετικών ομάδων ανθρώπων (Ριζικών Φυλών) πάνω σε επτά διαφορετικές περιοχές της γης (Ηπείρων). Η πρώτη προϊστορική ήπειρος πάνω στην οποία εξελίχθηκε η πρώτη ανθρώπινη Φυλή από τους θείους προγόνους της ονομάζεται απ’ αυτήν «Η Άφθαρτη Ιερή Χώρα». Η ήπειρος αυτή λέγεται ότι είναι η μόνη που διαρκεί από την αρχή μέχρι το τέλος του κύκλου της κοσμικής εξέλιξης (Μανβαντάρα) και επίσης η κοιτίδα του πρώτου ανθρώπου και ο τόπος κατοικίας του τελευταίου θείου θνητού ανθρώπου. Γι’ αυτή την «ιερή και μυστηριώδη χώρα» δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, εκτός από το ότι «ο πολικός αστέρας έχει συνεχώς στραμμένο το βλέμμα πάνω της και ότι είναι «το στέμμα του Βορείου Πόλου» που δεν έχει αφανισθεί ποτέ, ούτε θα αφανισθεί μέχρι το τέλος και των Επτά Φυλών. Η δεύτερη Ήπειρος ήταν η Υπερβορεία, η κοιτίδα της δεύτερης Φυλής των Υπερβορείων, συσχετιζόμενη πάλι με τον απώτατο Βορά. Η Τρίτη Ήπειρος ήταν η Λεμουρία, κοιτίδα της Τρίτης Ριζικής Φυλής των Λεμουρίων. Αυτή η τεράστια ήπειρος εκτεινόταν στον Ειρηνικό, τον Ινδικό και τον Ατλαντικό ωκεανό. Κάλυπτε όλη την περιοχή από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων, που τη χώριζαν από την εσωτερική θάλασσα που εκτεινόταν τότε πάνω από το σημερινό Θιβέτ, τη Μογγολία και τη μεγάλη έρημο Γκόμπι. Από εκεί εκτεινόταν νότια διαμέσου των περιοχών που είναι γνωστές σήμερα ως Νότια Ινδία, Κεϋλάνη και Σουμάτρα. Μετά προχωρώντας πιο νότια αγκάλιαζε στο δρόμο της στο δεξί της χέρι τη Μαδαγασκάρη και στο αριστερό την Αυστραλία και την Τασμανία, προχωρώντας προς τα κάτω μέχρι μερικές μοίρες του Ανταρκτικού κύκλου. Από την Αυστραλία, που ήταν τότε μια εσωτερική περιοχή αυτής της μητρικής Ηπείρου, αυτή εκτεινόταν μακριά μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό, πέρα από το Νησί του Πάσχα. Η Μπλαβάτσκυ επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ήπειρος της Λεμουρίας δεν περιλάμβανε μόνο μια τεράστια περιοχή στον Ειρηνικό και τον Ινδικό  ωκεανό, αλλά εκτεινόταν επίσης με τη μορφή ενός πετάλου πέρα από τη Μαδαγασκάρη, γύρω από τη «Νότια Αφρική» (που ήταν τότε μόνο ένα κομμάτι στη διαδικασία του σχηματισμού) και διά μέσου του Ατλαντικού ωκεανού μέχρι τη Νορβηγία. Περιγράφει δηλαδή την ύπαρξη και μιας «Βόρειας ή Ατλαντικής Λεμουρίας» κατά τη δευτερογενή Εποχή, από την οποία προήλθε αργότερα η ήπειρος της Ατλαντίδας. Η ύπαρξη του μεγάλου Αγγλικού κοιτάσματος γλυκού νερού που είναι γνωστό σα Wealden και το οποίο οι γεωλόγοι θεωρούν σαν το στόμιο ενός προηγούμενου μεγάλου ποταμού (υποτίθεται ότι ήταν ο κύριος ποταμός που αποστράγγιζε τότε τη Βόρεια Λεμουρία), καθώς επίσης η ύπαρξη της υπερυψωμένης  μεσοωκεάνιας ράχης στην Ατλαντική λεκάνη, ύψους 2700 μέτρων, θεωρούνται αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη αυτής της Βόρειας Λεμουρίας: Η ράχη αυτή προχωρά για κάπου τρεις ή πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα προς τα νότια από ένα σημείο κοντά στα Βρετανικά Νησιά, κλείνει αρχικά προς τη Νότια Αμερική, μετά μετατοπίζεται σχεδόν κατά ορθές γωνίες, για να προχωρήσει τελικά προς μια νοτιοανατολική κατεύθυνση προς την Αφρικανική ακτή. Αυτή η ράχη είναι το υπόλειμμα μιας Ατλαντικής ηπείρου και αν μπορούσε να εξετασθεί περισσότερο θα αποδείκνυε τη πραγματικότητα μιας υπόγειας πεταλοειδούς ένωσης με μια προηγούμενη ήπειρο στον Ινδικό ωκεανό. Η ήπειρος της Λεμουρίας διασπάστηκε αργότερα σε πολλά νησιά και νέες ξεχωριστές ηπείρους. Εκείνες πάντως τις μέρες δεν υπήρχαν ακόμη η Αφρική, η Βόρειος και η Νότιος Αμερική και η Ευρώπη. Όλες αυτές μισοκοιμόντουσαν ακόμη στους βυθούς των ωκεανών. Ούτε υπήρχε ακόμα ένα μεγάλο μέρος της σημερινής Ασίας, γιατί οι περιοχές πέρα από τα Ιμαλάια καλύπτονταν από θάλασσες και πέρα από αυτές εκτείνονται οι χώρες που ονομάζουμε σήμερα Γροιλανδία, Ανατολική και δυτικής Σιβηρία κ.λ.π.: Η αχανής Ήπειρος που είχε βασιλεύσει κάποτε υπέρτατη πάνω στον Ινδικό, Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό αποτελείτε τώρα από τεράστια νησιά τα οποία βαθμιαία εξαφανίζονταν το ένα μετά το άλλο, μέχρι που η τελική αναταραχή κατάπιε τα τελευταία υπολείμματά της.

Οι δύο πρώτες Φυλές ήταν "αιθερικές" δηλαδή χωρίς υλικό σαρκικό φορέα της ψυχής, ενώ ο πρώτος "φυσικός" δηλαδή με σάρκα και οστά  και ανδρόγυνος  άνθρωπος εμφανίστηκε στην αρχή της Τρίτης Φυλής των Λεμουρίων. Η Τρίτη Φυλή ήταν στη μέση περίπου της ανάπτυξης της όταν έγειρε ο άξονας περιστροφής της γης και ο ήλιος και η σελήνη έπαυσαν να λάμπουν πια πάνω από τα κεφάλια των Λεμουρίων. Αυτοί γνώρισαν τότε το χιόνι και τη παγωνιά και μαζί με όλες τις άλλες μορφές ζωής ελάττωσαν την ανάπτυξη τους. Όσοι δεν αφανίσθηκαν τότε, παρέμειναν υποανάπτυκτοι σε μέγεθος και διάνοια. Στα μέσα της Τρίτης Φυλής υποτίθεται πως έγινε και ο διαχωρισμός των φύλων ή η περίφημη θεολογική «Πτώση» στη γέννηση και ο αγενής, ερμαφρόδιτος προηγουμένως άνθρωπος, ο οποίος πολλαπλασιαζόταν μέχρι τότε μόνο με τη θέληση του, απέκτησε γένος και χρειαζόταν πια για την αναπαραγωγή του τη σύζευξη του με το αντίθετο φύλο. Μαζί με το μέγεθος των Λεμουρίων μίκρυνε και η διάρκεια της ζωής τους, ενώ συγχρόνως αυτοί έπεσαν και σε ηθική «πτώση», αναμειγνυόμενοι σεξουαλικά με διάφορες ζωικές φυλές καθώς επίσης «αποκτώντας άνομα τη θεία γνώση και ακολουθώντας πρόθυμα την αριστερή ατραπό». Έτσι ακόμα και πριν την έλευση της τέταρτης φυλής των Ατλάντων η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είχε πέσει στην αμαρτία και την ανομία, εκτός από μια ιεραρχία «Εκλεκτών». Οι εκλεκτοί αυτοί της Λεμουρίας βρήκαν καταφύγιο στο «Ιερό Νησί» (τώρα η θρυλική Σαμπάλα στη έρημο Γκόμπι), ενώ μερικές από τις άνομες φυλές της χωρίστηκαν από τη βασική φυλή και ζούσαν πια στις ζούγκλες και υπόγεια σαν άνθρωποι των σπηλαίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεοσοφία πιστεύει ότι ο πλανήτης μας υπόκειται σε επτά περιοδικές μεταβολές ή μεγάλες αναταραχές της γης, οι οποίες προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό με τις επτά ριζικές φυλές. Κατά τις μεταβολές αυτές άλλες ήπειροι καταποντίζονται και άλλες ανυψώνονται από το πυθμένα των ωκεανών με αποτέλεσμα η όψη του πλανήτη να αλλάζει κάθε φορά δραματικά. Η Λεμουρία καταστράφηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, ενώ τα εναπομείναντα τμήματα της χωρίστηκαν σε μικρότερες ηπείρους εξ’ αιτίας της μείωσης της ταχύτητας της περιστροφής της γης.  Όταν η γη περιστρέφεται βραδύτερα απ’ ότι συνήθως και ο άξονας της μετατοπίζεται, συμβαίνουν σε αυτή μεγάλες αναταραχές. Τα νερά «κύλησαν έτσι γύρω από τη Λεμουρία, η οποία αφανίστηκε πριν από 850.000 περίπου χρόνια.

Η Τετάρτη Φυλή, η Φυλή των Ατλάντων έζησε στην Ήπειρο της Ατλαντίδας, πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, στον Ατλαντικό  ωκεανό. Η ήπειρος αυτή καταποντίστηκε και πολλά από τα σημερινά νησιά του Ατλαντικού αποτελούν κορυφές των παλαιότερων υψηλότερων βουνών της (π.χ. οι Αζόρες). Το τελευταίο τμήμα της, η νήσος Ποσειδωνία που αναφέρει ο Πλάτωνας, θεωρείται ότι καταποντίστηκε πριν από 12.000 χρόνια. Ας σημειωθεί ότι όταν ανακαλύφθηκε η Αμερική, αυτή ονομαζόταν από μερικές ντόπιες φυλές Ατλάντα. Τη γεωλογική βάση της Ατλαντίδας αποτέλεσε το Ατλαντικό τμήμα της Λεμουρίας. Η Ατλαντίδα δηλαδή σύμφωνα με την Μπλαβάτσκυ ήταν μια ανάπτυξη της Ατλαντικής επιμήκυνσης της Λεμουρίας και όχι μια εντελώς καινούργια μάζα ξηράς που ανυψώθηκε για να ικανοποιήσει τις ειδικές ανάγκες της Τετάρτης Ριζικής Φυλής. Οι Άτλαντες αναπτύχθηκαν από ένα πυρήνα των ανθρώπων της Τρίτης Φυλής της Βόρειας Λεμουρίας, που ήταν χονδρικά επικεντρωμένοι σε ένα σημείο ξηράς στο οποίο βρίσκεται τώρα ο μέσος Ατλαντικός  ωκεανός. Η ήπειρός τους σχηματίσθηκε από την ένωση πολλών νησιών και χερσονήσων τα οποία ανυψώθηκαν στη πορεία του χρόνου. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η «Λεμουρία δε πρέπει να συγχέεται πια με την Ατλαντική Ήπειρο, απ’ ότι η Ευρώπη με την Αμερική». Στη συνέχεια οι Άτλαντες έγιναν με τη σειρά τους «μαύροι από αμαρτία». Ο Βασιλιάς τους Θεβετάτα ήταν ένας από τους τελευταίους κάτω από την κακοποιό επίδραση του οποίου οι αυτοί έγιναν ένα έθνος διεστραμμένων μάγων. Ήλθε έτσι και η δικιά τους τελική καταστροφή από το Μεγάλο Κατακλυσμό του Νώε που περιγράφεται αλληγορικά στην Γένεσις κεφάλαια 6-10 με τον καταποντισμό της ηπείρου τους, οι γίγαντες άτλαντες αφανίστηκαν.

Τώρα βρισκόμαστε στη Πέμπτη ή Αρία Φυλή της οποίας η κοιτίδα είναι τα υψίπεδα της Κεντρικής Ασίας, στη περιοχή της σημερινής ερήμου Γκόμπι, η οποία ήταν τότε μια «εσωτερική θάλασσα».  Όμως η ώθηση στην δημιουργία της Αρίας φυλής υπήρξε η ήπειρος της Ατλαντίδας που βυθιζόμενη έστειλε τα παιδιά της στον κόσμο ως ταξιδιώτες -πολεμιστές. Η Θούλη αποτελούσε για τις θεωρίες των ριζικών φυλών της Μπλαβάτσκυ, την χώρα που λειτούργησε  ως συνδετικός κρίκος της Ποσειδωνίας (του τελευταίου κατάλοιπου της Ατλαντίδας) που άφησε πίσω της την Υπερβόρεια φυλή για να δώσει την θέση της στην Αρία.  Για την ακρίβεια  Θούλη ήταν το όνομα της αρχαίας νήσου που βρισκόταν στη πιο βόρεια άκρη του κόσμου, κάτι που συμφωνούσε με τα γραπτά του αρχαίου Έλληνα ερευνητή Πυθέα, που έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ. και που ισχυρίστηκε πως η Θούλη βρισκόταν στον ακραίο βορρά, έξι μέρες βόρεια της Βρετανίας. Διαμέσου της αρχαίας Θούλης περνούσαν οι "Άριοι" και ταξίδευαν προς την Ευρώπη πολλοί από αυτούς κατέληξαν στην Γερμανία.  Εκτός από την μετανάστευση των Ατλάντων στην Θούλη, συμφωνία με τις θεωρίες αυτές, ένα τμήμα της Αρίας φυλής δημιουργήθηκε από την μετανάστευση των Ατλάντων στην Αίγυπτο και στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με τις θεοσοφικές θεωρίες υπήρξε και ένα δεύτερο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ποσειδωνία προς την Αρχαία Αίγυπτο. Αναφέρει στον "Τίμαιο" ο Πλάτωνας για την Ατλαντίδα ότι ήταν ένα νησί που βρισκόταν πέρα από τα στενά που ονομάζετε Ηράκλειες Στήλες (το σημερινό Γιβραλτάρ) και ήταν μεγαλύτερο από τη Λιβύη (Βόρεια Αφρική) και τη Μικρά Ασία μαζί. Σε αυτό λοιπόν το νησί, την Ατλαντίδα, υπήρχε ένα βασίλειο με τεράστια δύναμη, που εξουσίασε όλη εκείνη την περιοχή, πολλά άλλα νησιά και τμήματα της ηπείρου. Ακόμα, οι βασιλιάδες του εξουσίαζαν αρκετές χώρες από τα στενά στη Βόρεια Αφρική ως την Αίγυπτο και στην Ευρώπη μέχρι την Τυρρηνία (Ιταλία). Η μεγάλη αυτή δύναμη επιχείρησε να υποτάξει και τη δική μου χώρα (Αίγυπτος) και τη δική σου (Ελλάδα) και ολόκληρη την περιοχή μέσα από τα στενά. Τότε, Σόλωνα, η χώρα σου (Αθήνα) νίκησε τους εισβολείς και μας έσωσε από τη σκλαβιά. Έπειτα όμως έγιναν μεγάλοι σεισμοί και πλημμύρες και, μέσα σ' ένα φοβερό μερόνυχτο, το νησί της Ατλαντίδας το κατάπιε η θάλασσα κι εξαφανίστηκε. Όλα αυτά τα διδάχθηκε από τον Αιγύπτιο ιερέα Σάις, σε ένα ταξίδι στη μακρινή Αίγυπτο και τα αφηγήθηκε στους μαθητές του Κριτία και Τίμαιο, στο έργο «Ατλαντικός Λόγος». Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άκουσε, ήταν ότι οι Άτλαντες σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη θεϊκή τους δύναμη. Όταν κυριεύτηκαν από ανθρώπινες αδυναμίες αποφάσισαν να στραφούν ενάντια σε άλλους εύπορους λαούς με σκοπό την υποταγή. Γι΄ αυτό ταξίδεψαν προς τη Μεσόγειο, ώσπου συναντήθηκαν με τους παντοδύναμους και γενναίους Αθηναίους, από τους οποίους ηττήθηκαν για πρώτη φορά. Μετά όμως από  εξαντλητικές μάχες, οι Αθηναίοι τελικά λύγισαν. Οι θεοί τότε εξοργίστηκαν με τους Άτλαντες, κι αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η οργή, που τους κατάστρεψαν μέσα σε μία μόνο νύχτα, αφήνοντας πίσω μόνο μάζες από λάσπη και πυκνούς καπνούς. Εκεί στηρίζουν οι Θεοσοφικές θεωρίες  και την θεωρία ότι τα δυο πρώτα πειράματα εργαστηρίου της Λευκής Αδελφότητας έγιναν το πρώτο στην Αίγυπτο και το δεύτερο στην Αρχαία Ελλάδα. 

Η Μπλαβάτσκυ απεικόνισε τη Θεοσοφική Εταιρεία ως μέρος μιας από τις απόπειρες κατά τη διάρκεια των χιλιετιών -της Λευκής αδελφότητας (αυτής της κρυφής Ιεραρχίας) να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα – σε συνεννόηση με το συνολικό ευφυές κοσμικό εξελικτικό σχήμα – προς τον τελικό, αμετάβλητο εξελικτικό στόχο της:  την συμμετοχή στην εξελικτική διαδικασία και την επίτευξη της συνειδητότητας. Αυτές οι προσπάθειες απαιτούν μια γήινη υποδομή (όπως η Θεοσοφική Εταιρεία) η οποία σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε έμπνευση ορισμένων Μαχάτμα, μελών της Ιεραρχίας. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες αυτές ο Μέγας Αλέξανδρος δημιούργησε το τρίτο πείραμα εργαστηρίου της Λευκής Αδελφότητας, η Ρωμαίική Αυτοκρατορία υπήρξε το τέταρτο και η Θεοσοφική Εταιρεία το πέμπτο.

 Η Τέταρτη Φυλή των Ατλάντων και η Πέμπτη, η δικιά μας, είναι οι μόνες καθαρά φυσικές, υλικές και «γήινες». Υπολείπονται όμως άλλες δυο φυλές μέχρι την Εβδόμη Φυλή για να ολοκληρωθεί ο Κύκλος μας και αυτές θα είναι λιγότερο υλικές από τις προηγούμενες. Με άλλα λόγια με τη δική μας Φυλή έχουμε φθάσει στο ναδίρ της υλικότητας και με την επόμενη Έκτη Φυλή θα αρχίσει η πνευματικοποίησή μας ή «αιθεροποίησή» μας, η οποία θα επιτευχθεί πλήρως μόνο κατά το τέλος της Εβδόμης τελικής Φυλής που θα σημάνει και τη λήξη του Κύκλου μας. Σε κάθε Κύκλο αναπτύσσονται Επτά Ριζικές Φυλές και σε κάθε Κοσμική Ημέρα υπάρχουν Επτά τέτοιοι Κύκλοι. Μετά το τέλος της Έβδομης Φυλής του Εβδόμου Κύκλου ακολουθεί η Κοσμική Νύχτα ή Πλανητική διάλυση («πραλάγια») και μια περίοδος κοσμικής αδράνειας μέχρι την επανεμφάνιση της ζωής σε μια Νέα «Ημέρα».

Συνοπτικά υπάρχουν 7 φυλές, πού χωρίζονται σε 7 υποφυλές και αυτές με τη σειρά τους σε 7 πολιτισμούς η κάθε μία. Οι Ριζικές φυλές είναι: 1η ΦΥΛΗ: Αιθερική, ήταν χωρίς φύλλο πολλαπλασιαζόταν δια της σχάσης, δεν υπάρχει πια. 2η ΦΥΛΗ: Υπερβόρεια, ήταν ερμαφρόδιτη, δεν υπάρχει πια. 3η ΦΥΛΗ: Λεμούρια, ήταν δισεξουαλική και μαύρου χρώματος. Οι απόγονοι της ρίζας  περιλαμβάνουν τις φυλές των Μαύρων στη Νότια Αφρική και το σημερινό Κογκό (Capoid race, Congoid race), τους Δραβίδες (Dravidians) στην Ινδία, και τις φυλές των μαύρων της Αυστραλίας, Αβορίγηνες, Παπούα, Μελανήσιοι κ.λπ. (Australoid race). 4η ΦΥΛΗ: Ατλάντια, είναι κίτρινου- καφέ χρώματος, εχουν μογγολικά χαρακτηριστικά και αναμείχτηκαν με τους κόκκινους Ινδιάνους. Το πολιτικό τους σύστημα ήταν Σοσιαλισμός, όπως στους Ίνκας. Οι 7 υποφυλές της 4ης φυλής είναι: 1 Οι Μογγόλοι (Mongolian) 2 Οι Ακκάδες (Akkadians) 3 Οι  Σημίτης (Semites) και οι Φοίνικες (Phoenicians) 4.Οι Τουράνιοι (Turanian)  5 Οι Τολτέκοι (Toltec)   6 Οι Tlavati (Cro-Magnons) 7 Οι Rmoahal. 5η ΦΥΛΗ: Αρία, είναι λευκού χρώματος. Οι υποφυλές της είναι: 1.Οι Ινδοί 2.Οι Άραβες 3.Οι Πέρσες 4.Οι Κέλτες,  5.Οι Τεύτονες, (Σλάβοι) 6. Γερμανοί, Αμερικάνοι και Άγγλοι 7. Ιάπωνες. 6η ΦΥΛΗ αναμένεται, θα δημιουργηθεί με ευγονική -επιλεκτική αναπαραγωγή και το πολιτικό της σύστηνα θα είναι ο φασισμός. 7η ΦΥΛΗ  (αναμένεται). Σύμφωνα με τις διδασκαλίες αυτές ισχύει το "πρότυπο της σκάλας" στην εξελικτική διαδικασία γιατί η εξέλιξη περνάει από σκαλοπάτια. Έτσι η δεύτερη υποφυλή της πρώτης φυλής γέννησε την δεύτερη φυλή, η τρίτη υποφυλή της δεύτερης φυλής δημιούργησε την τρίτη φυλή και ούτω καθεξής κάτι που συνεπάγεται ότι ο "υπεράνθρωπος" ή "ο νέος άνθρωπος" της έκτης φυλής, θα δημιουργηθεί από την έκτη υποφυλή της πέμπτης φυλής.

Αποκαλυμμένη Ίσιδα (τόμος 1) 

Γιούγκα ονομάζονται οι χρονολογικοί κύκλοι ή περίοδοι της ανθρωπότητας. Τέσσερεις Γιούγκα αποτελούν μια Κάλπα ή μεγάλη περίοδο διάρκειας 4.320.000 χρόνων. Η συγκεκριμένη που αφορά το δικό μας στάδιο εξέλιξης ονομάζεται Μάχα Γιούγκα και αποτελείται από: 1.την  Σάτια γιούγκα διάρκειας 1.728.000 χρόνια, 2. Τρετία γιούγκα 1.296.000 χρόνια, 3.Ντβάπα γιούγκα 864.000 χρόνια & 4.Κάλι Γιούγκα 432.000 χρόνια (Σύνολο 4.320.000 χρόνια).

72 Μάχα Γιούγκα δίνουν το νούμερο 306.729.000 χρόνια στα οποία αν προσθέσουμε 1.728.000 χρόνια, (δηλαδή μια ακόμα Σάτια γιούγκα) τότε βρίσκουμε το νούμερο 4.320.000.000 χρόνων και ονομάζουμε το νούμερο αυτό Μάχα Κάλπα (θεία εποχή). Στο ίδιο νούμερο καταλήγουμε αν χωρίσουμε την εξέλιξη της πλανητικής αλυσίδας μας σε εφτά περιόδους: Πρώτη περίοδος διάρκειας 154.285.714 χρόνια, Δεύτερη περίοδος 308.571.428 χρόνια, Τρίτη περίοδος 462.857.142. χρόνια, Τέταρτη περίοδος 617.142.856 χρόνια, Πέμπτη περίοδος 771.428.570 χρόνια, Έκτη 925.714.284 χρόνια, Εβδόμη περίοδος 1.079.999.998 χρόνια (Σύνολο 4.319.999.992 χρόνια)

Η Δεύτερη περίοδος 308.571.428 χρόνια αποτελεί το δικό μας στάδιο εξέλιξης και κατά την διάρκεια αυτού έχουμε ζήσει  σε τρεις άλλους πλανήτες ενώ σήμερα βρισκόμαστε στον πλανήτη Δ που ονομάζεται Γη (Ο πλανήτης Β ήταν η Σελήνη που κάποτε ήταν ένας μεγάλος πλανήτης αλλά σήμερα έχει γεράσει  με αποτέλεσμα να είναι δορυφόρος της γης). Και πρόκειται να ζήσουμε και σε τρεις ακόμα πλανήτες που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα. Συγκεκριμένα Πλανήτης Α ζήσαμε για 11.020.498 χρόνια, Πλανήτης Β ζήσαμε για 22.040.816 χρόνια, Πλανήτης Γ (Σελήνη) ζήσαμε για 33.061,224 χρόνια, Πλανήτης Δ (Γη) 44.081.632 χρόνια, Πλανήτης Ε 55.102.040 χρόνια, Πλανήτης Στ` 66.122.448 χρόνια, Πλανήτης Ζ 77.142.856 χρόνια. (Σύνολο 308.571.414 χρόνια).

Άρα ο πλανήτης Γη χρησιμεύει για να μας παρέχει εμπειρίες 44.081.632 χρόνων και αυτά αναλύονται διαιρούμενα με τα χρόνια εξελικτικών εμπειριών που χρειάζεται η κάθε φυλή: Πρώτη Φυλή 1.574.344, Δεύτερη Φυλή 3.148.688, Τρίτη Φυλή 4.723.032 Τέταρτη  Φυλή 6.297.376, Πέμπτη Φυλή 7.871.720, Έκτη Φυλή 9.446.064, Έβδομη Φυλή 11.020.408. (Σύνολο 44.081.632 χρόνια).

Η διάρκεια των Γιούγκα και οι Μπουντικοὶ χρονολογικοί κύκλοι που δημοσίευσε η Μπλαβάτσκυ επιδιώκουν να  κάνουν τον αφελή μελετητή των κειμένων αυτών, να μείνει κατάπληκτος μπροστά στην ακολουθία των τεράστιων συγκεκριμένων ψηφίων που παραθέτονται.

Επιρροές στην δημιουργία της Θεοσοφικής Εταιρείας

Η Μπλαβάτσκυ απεικόνισε τη Θεοσοφική Εταιρεία ως μέρος μιας από τις απόπειρες κατά τη διάρκεια των χιλιετιών -της Λευκής αδελφότητας. 

 Λευκή Αδελφότητα ( Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα), παραπέμπει σε συστήματα πεποιθήσεων του Θεοσοφισμού, λέγεται ότι είναι υπερφυσικά όντα με μεγάλη δύναμη τα οποία μετέδωσαν πνευματικά διδάγματα μέσω επιλεγμένων ανθρώπων. Τα μέλη της Αδελφότητας μπορεί να είναι γνωστά ως Διδάσκαλοι της Αρχαίας Σοφίας ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι της Σοφίας (Ascended Masters). 

Οι θεωρίες αυτές ξεκίνησαν από έναν ανατολικό μύθο που αναφέρει πως στη Γη υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονται «Τέλειοι», οι οποίοι έχουν υπερδυνάμεις και ένα συνειδησιακό επίπεδο αρκετά ανεπτυγμένο. Συγκεκριμένα, αυτά τα όντα κατέχουν την «Υπέρτατη Γνώση» την οποία κατά καιρούς την μεταδίδουν δια μέσου εκπροσώπων της επιλογής τους, με σκοπό να προσφέρουν την πνευματική πρόοδο στο ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα κατοικεί σε διασκορπισμένα μέρη στον πλανήτη όπως στο Θιβέτ, στα βουνά της Αμερικής, Τετόν και Σάστα κτλ και αποκαλείται με το όνομα «Απόκρυφη Ιεραρχία ή Μεγάλη Λευκή Στοά ή Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή Ιεραρχία». Στα τέλη του 18ου ρίχτηκαν τα θεμέλια του μύθου της ύπαρξης της λευκής αδελφότητας. από τον Karl von Eckartshausen,, Γερμανός μυστικιστής και συγγραφέας που εντάχθηκε αργότερα στην τάξη των Illuminati (που ίδρυσε ο Adam Weishaupt) αλλά απέσυρε την ιδιότητά του αμέσως μετά την ανακάλυψη ότι αυτή η οργάνωση αναγνώριζε μόνο τη φώτιση μέσω του ανθρώπινου λόγου και χωρίς την μεσολάβηση της λευκής αδελφότητας. Ο Karl von Eckartshausen υπήρξε επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου The Cloud on the Sanctuary (de: Die Wolke über dem Heiligtum), ένα έργο μυστικισμού και αποκρυφισμού, όπου αναφέρει την ύπαρξη της λευκής αδελφότητας, το βιβλίο έλαβε υψηλή θέση στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα από τον Arthur Edward Waite.

 Η ύπαρξη της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας προσέλκυσε και τον Άγγλο συγγραφέα και ιδρυτή του Thelema, Aleister Crowley  Η ύπαρξη αυτού του μύθου, ο ολοκληρώθηκε με την Έλενα Μπλαβάτσκυ, ιδρύοντας την Θεοσοφική Εταιρία το έτος 1875. Μάλιστα απέδιδε την διδασκαλία της ότι προερχόταν από αυτά τα όντα, τα οποία και αποκαλούσε «Διδασκάλους της Μυστικής Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας ή Μαχάτμα».

Η Μπλαβάτσκυ ίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία, το 1875, αποδίδοντας τις διδασκαλίες της, ως προερχόμενες από έναν μυστικό οργανισμό πεφωτισμένων μυστικιστών, οι οποίοι κατευθύνουν την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους.  Περιγράφει την Θεοσοφική κοσμοθεωρία συνδυάζοντάς τη με τον Ερμητισμό, τον Νεοπλατωνισμό και ως τη σύνθεση της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας. Διακήρυξε, πως δίδασκε την αναβίωση της "Αρχαίας Σοφίας", που ενυπάρχει σε όλες τις θρησκείες του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό Ίσις Αποκαλυμμένη, του 1877, αποκαλεί αυτούς που της αποκάλυψαν τις διδασκαλίες της "Διδασκάλους της Μυστικής Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας" ή οι "Μαχάτμα". Η Έλενα Μπλαβάτσκυ ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε φυσική επαφή με αυτούς τους γήινους αντιπρόσωπους αυτών των μυστών στο Θιβέτ. Αλλά και επίσης, ότι συνέχιζε να λαμβάνει διδασκαλίες από αυτούς μέσω ψυχικών καναλιών, λόγω των ικανοτήτων της ως πνευματικό μέντιουμ.

Η Theossoficul Society Society έχει ως πυλώνα τους «Δάσκαλους» (Ascended Masters), που είναι οι ανώτεροι ηγέτες και παρουσιάζονται ως πνευματικοί καθοδηγητές αυτού που αποκαλούν ιεραρχική αλυσίδα, που προέρχεται από την υποτιθέμενη "Αδελφότητα" της Μπλαβάτσκυ.. Τα μέλη της "Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας " ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι ταξινομούνται μέσα σε μια δομημένη πυραμίδική ιεραρχία στην οποία βασίζονται οι δύο αυτές οργανώσεις για να δικαιολογήσουν την πυραμιδική δομή τους. Ισχυρίζονται ότι ο εκάστοτε αρχηγός της Theosophical Society είναι ο σύνδεσμος στη Γη με αυτά τα υπερφυσικά όντα και έχει επαφή με αυτούς τους δασκάλους.  Η αλυσίδα συνεχίζεται με τους «μαθητές» του ιδρυτή, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι και αυτοί «Δάσκαλοι» σε άλλους, και ούτω καθεξής. Με τον τρόπο αυτό φτάνουν τα μηνύματα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας μέχρι και στο τελευταίο μέλος Theosophical Society.

 Άλμπερτ Πάικ (1809 – 1891) Αμερικάνος, μασόνος  και Λουσιφεριανός,. Υπήρξε μασόνος 33ου βαθμού, εωσφοριστής και συνεργάτης της Μπλαβάτσκυ. Γράφει στο βιβλίο του  ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: "Ο Διάβολος για τους αμαθείς είναι η προσωποποίηση του αθεϊσμού ή της ειδωλολατρίας. Για τους Mύστες όμως ο Διάβολος δεν είναι πρόσωπο, αλλά μία δύναμη, δημιουργημένη για καλό, πού μπορεί όμως να χρησιμεύσει και για κακό. Είναι το όργανο της ελευθερίας ή ελεύθερης θέλησης [...] έτσι προέκυψε ο τράγος Μπαφομετ, αδελφός του Αρχαίου Όφεως, ο Εωσφόρος ή Φωσφόρος, από τον οποίο οι ποιητές έχουν δημιουργήσει τον κακό Λούσιφερ".  

 Ο επηρεασμός της Μπλαβάτσκι από τον Άλμπερτ Πάικ αποτελεί μέρος του γενικού τοπίου που υπήρχε την εποχή εκείνη. Την εποχή εκείνη υπήρξε ένα εωσφορικό κίνημα μέσα στην Μασονία που αποδεικνύεται και από τον μάγιστρα του μυστικισμού Ελιφάς Λεβί (Éliphas Lévi) που χάρισε στις σκοτεινές λατρείες τον τραγόμορφο Σατανά τους. Στον οποίο οφείλουν οι σατανιστές την αναπαράσταση του τραγόμορφου δαίμονα των Ναϊτών Ιπποτών, του Μπάφομετ, τον οποίο περιέγραψε και εικονογράφησε το 1854 ο Ελιφάς ως μια φτερωτή ανθρωπόμορφη αίγα με δυο στήθη και μια πεντάλφα στο μέτωπο, αποκαλώντας τη «Μενσήσιο Τράγο». Τον Μάιο του 1861 ο Ελιφάς επέστρεψε στο Λονδίνο και η νέα του αυτή παραμονή έμεινε θρυλική, καθώς βρήκε τη θέση της στη «Βασιλική Μασονική Εγκυκλοπαίδεια», το αποκρυφιστικό «Ευαγγέλιο» του ηγέτη των Ροδόσταυρων, Κένεθ Μακένζι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το διαβόητο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής που ιδρύθηκε λίγο αργότερα πάτησε πάνω στα κηρύγματα του Ελιφάς Λεβί και της Μπλαβάτσκι. Όσο για τον Εωσφόρο, δεν είναι το πνεύμα τού κακού στη σκέψη του Ελιφάς, αλλά το απόλυτο πνεύμα της ανταρσίας, το πνεύμα της υπερηφάνειας, που πολέμησε ενάντια στον Θεό.: "Ω Εωσφόρε, εξήλθες από τους κόλπους του Θεού, και ο Θεός σε κάλεσε κοντά του. Είσαι η πνοή τού στόματός του και ο πόθος της καρδιάς του. Δεν άκουσες διότι κατάλαβες —και δεν υπάκουσες διότι αγάπησες. Δόξα σε σένα, πνεύμα της νοημοσύνης και της αγάπης, διότι όπως ο Χριστός υπέφερε το μαρτύριο τού σταυρού, εσύ υπέφερες το μαρτύριο της κολάσεως. Ο κόσμος σε καταράστηκε, όπως τον καταράστηκες, κι όπως κι αυτός, συγκαταλέχτηκες στην τάξη των νεκρών. Ιδού όμως που ξεπροβάλλεις αθάνατος λυτρωτής αγγέλων. Κι ο Χριστός, ο οποίος μέσα στον ουρανό του βασιλεύει, εξακολουθεί να είναι στεφανωμένος μ’ αγκάθια, θα λάβει από τα χέρια σου ένα χρυσό στέμμα» («Η Βίβλος της Ελευθερίας»).

Οι θεωρίες των φυλετικών διακρίσεων που άρχισαν να "ζυμώνονται" στα μέσα του !9ου αιώνα, επηρέασαν εκτός από την Theosophical Society και πολλές άλλες μυστικιστικές οργανώσεις της εποχής εκείνης, αφού υιοθετήθηκαν και από τους Τέκτονες, τους Ροδόσταυρους, την Εταιρεία της Θούλης, και το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία της Θούλης και το Τάγμα της Χρυσής Αυγής υπήρξαν ο πυρήνας του Τρίτου Ράιχ.

Επιρροές άλλων οργανώσεων από την Θεοσοφική Εταιρεία

Η Εταιρεία της Θούλης και to Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Οι μάγοι της τελετουργικής μαγείας της Δυτικής μυστικιστικής παράδοσης κάποιες φορές αναφέρονται στη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ως "Μεγάλη Λευκή Στοά", όνομα το οποίο φαίνεται να υποδηλώνει ότι φαντάζονται ότι αποτελείται από ιεραρχία μύησης παρόμοια με αυτή του Τεκτονισμού. Ο Άρθρουρ Γουέιτ (Arthur Edward Waite) στο βιβλίο του, 1898, Book of Black Magic and of Pacts, υπονόησε την ύπαρξη μιας μυστικής ομάδας μυημένων οι οποίοι διασπείρουν αλήθεια και σοφία σε αυτούς που είναι άξιοι. Νέος ο Άλιστερ Κρόουλι (Aleister Crowley), έγραψε στο βιβλίο του "Goetia", ότι κατευθύνθηκε από αυτήν να διαβάσει το βιβλίο του Karl von Eckartshausen. Η αναζήτηση του Κρόουλι για αυτή τη μυστική γνώση της λευκής αδελφότητας τελικά τον οδήγησε να μυηθεί στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο έθετε τον εαυτό του στο ορατό και γήινο τάγμα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

 Στον Αρμανισμό του Γκουίντο φον Λιστ (Guido von List), στον οποίο ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ (ιδρυτής της Εταιρεία της Θούλης) έκανε ξεχωριστές αναφορές, πιστεύεται ότι η Αρία φυλή προέρχεται από την μυθική χαμένη ήπειρο της Ατλαντίδας που κατέφυγε στην Θούλη  αφότου η Ατλαντίδα είχε κατακλυσθεί και βυθιστεί κάτω από θάλασσα. Η Ατλάντια φυλή  αναφέρθηκε επίσης από τον Γκουίντο φον Λιστ, (Guido von List) με άμεσες αναφορές στον Θεοσοφιστή συγγραφέα William Scott-Elliot.

 Μέσα στην ίδια Χρυσή Αυγή, οι διδασκαλίες της υποτίθεται ότι προέρχονταν από το ίδιο σώμα μυημένων οι οποίοι στα πλαίσια αυτής της παράδοσης ονομάζονται Μυστικοί Αρχηγοί. Οι απόψεις αυτές συμπίπτουν με τις Θεοσοφικές απόψεις γιατί το Τάγμα της Χρυσής Αυγής αποτελούσε τον εκλεκτό πυρήνα της Εταιρείας της Θούλης που ιδρύθηκε από την Θεοσοφική εταιρεία και στο οποίο μυήθηκε ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ από όπου διδάχτηκε και ολόκληρη την ιδεολογία του.

Το Ναζιστικό Κόμμα στη Γερμανία ισχυρίστηκε ότι τηρούσε μια αυστηρή επιστημονική ιεραρχία του ανθρώπινου γένους. Η άποψη του Αδόλφου Χίτλερ για τη φυλή και τους ανθρώπους μπορεί να βρεθεί σε όλο το βιβλίο του Mein Kampf, και εκτενέστερα στο κεφάλαιο 11 "Έθνος και φυλή". Ο Χίτλερ έκανε αναφορές σε μια «Αρία φυλή» που ιδρύει έναν ανώτερο τύπο ανθρωπότητας. Το πιο αγνό απόθεμα των Αρίων σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία ήταν οι λαοί της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Σκανδιναβίας. Οι Ναζί καθόρισαν τους καθαρόαιμους Άριους ως άτομα με υψηλό ανάστημα (κατά μέσο όρο 175 εκατοστά), μακριά πρόσωπα, εμφανή πηγούνια, στενές και ίσες μύτες με χαμηλό ρινικό τόξο, αδύνατα κορμιά, δολιχοκεφαλικά κρανία, ίσια ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ανοιχτόχρωμα μάτια και ανοιχτόχρωμο δέρμα.[4]

Οι Ναζί δεν θεωρούσαν καθαρόαιμους Άριους όλους τους Γερμανούς και δήλωσαν ότι η Γερμανία είχε επίσης μεγάλο πληθυσμό «Άλπεων» (που αναγνωρίζεται, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών από: χαμηλότερο ανάστημα, στιβαρή διάπλαση, επίπεδη μύτη και υψηλότερα ποσοστά σκούρων μαλλιών και ματιών). Ο Χίτλερ και ο ναζιστής φυλετικός θεωρητικός Χανς Φ. Κ. Γκούντερ (Hans F. K. Günther) διατύπωσαν, την μη καθαρότητα ολόκληρης της Γερμανικής φυλής, ως ένα ζήτημα που πρέπει να διορθωθεί μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής για την επικράτηση των «σκανδιναβικών» χαρακτηριστικών της καθαρόαιμης Αρίας φυλής.[5][6]

Η προπαγάνδα της Νεολαίας του Χίτλερ τόνισε τη «σκανδιναβική» φύση των Άριων Γερμανών, με προπαγανδιστικό κείμενο που δόθηκε σε όλα τα μέλη της Νεολαίας του Χίτλερ και αποσκοπούσε στο να εξυψώσει την ανωτερότητα των Άριων Γερμανών χωρίς να χαθούν οι ψήφοι αυτών που δεν περιγραφόταν με Άρια χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα δήλωνε: «το κύριο συστατικό του λαού μας είναι η σκανδιναβική φυλή (55%). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μισός λαός μας είναι "καθαρόαιμος", όλες οι προαναφερθείσες φυλές εμφανίζονται σε μίγματα σε όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Ωστόσο, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας είναι σκανδιναβικής καταγωγής μας δικαιολογεί να έχουμε μια σκανδιναβική άποψη όταν αξιολογούμε τον χαρακτήρα και το πνεύμα μας, τη σωματική δομή και φυσική ομορφιά.»[7]

Αυτές οι ναζιστικές απόψεις για την ανωτερότητα της «Άριας φυλής» και την κατωτερότητα άλλων φυλών, ιδιαίτερα των Σλάβων, των μαύρων, των «Τσιγγάνων» και, στο κατώτερο μέρος της κλίμακας, οι Εβραίοι έγιναν η βάση για τις εθνικές κοινωνικές πολιτικές της Γερμανίας από τη στιγμή που ο Χίτλερ έγινε Καγκελάριος και στη συνέχεια «Φύρερ» της χώρας. Οι θεωρίες αυτές υπήρξαν επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στις επιδρομές του Χίτλερ στην Πολωνία και την ΕΣΣΔ και οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα και στο θάνατο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 6 εκατομμυρίων Εβραίων.[8][9]

Αριοσοφία ονομάζεται το ιδεολογικό σύστημα εσωτερικής φύσης με πρωτοπόρο τον Γκουίντο φον Λιστ, που αντλεί επιρροές από το γερμανικό ρομαντισμό και τη θεοσοφία. Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο φον Λιστ χρησιμοποίησε τη θεοσοφική θρησκευτική θεωρία παρερμηνεύοντάς την, ώστε να βρει ιδεολογική βάση για τα εθνοφυλετικά και συντηρητικά πιστεύω του. Αργότερα, ο Γιέργκ Λαντζ φον Λίμπενφελς συνέχισε την εξέλιξη της αριοσοφικής διδασκαλίας (θεοζωολογία). Οι αριοσοφιστικές ιδέες βρήκαν εκ νέου οπαδούς μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε διάφορους νεογερμανικούς, δεξιούς συνδέσμους, όπως π.χ. στο τάγμα Armanenorden, το οποίο ίδρυσε ο Αδόλφος Σλάιπφερ (Adolf Schleipfer) το 1976, ή στο Artgemeinschaft όπου προεδρεύει σήμερα ο Γιούργκεν Ρίγκερ.

Αριοσοφία και θεοσοφία  Ο Γκουίντο φον Λιστ χρησιμοποιεί την θεοσοφική πολιτιστική θεωρία ερμηνεύοντας την έτσι ώστε να βρει ιδεολογική βάση για τον ρατσισμό της διδασκαλίας του. Η θεωρία πολιτισμού των θεοσοφιστών υποστηρίζει την άποψη, ότι η ανθρωπότητα εξελίχθηκε φυλετικά, από φυλές χαμηλού επιπέδου σε όλο και υψηλότερα στάδια, με υψηλότατο την «άρια φυλή». Οι φυλές αυτές πάλι διαιρούνται σε υποφυλές. Σε αντίθεση με τον φον Λιστ, οι θεοσοφιστές χρησιμοποιούν τον όρο της «φυλής» ως υποθετικό όρο. Η σημερινή κορυφαία φυλή (η πέμπτη) ονομάζεται Αρία. Κατά τους θεοφιστές έχει τη ρίζα της στην Ατλαντίδα και είναι χωρισμένη σε επτά υποφυλές, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, με ανώτατη την έκτη υποφυλή της άριας φυλής. Στο σημείο αυτό ο φον Λιστ βρίσκει περιθώριο να τεκμηριώσει τον μυστικιστικό ρατσισμό και τον εξελικτικό δαρβινισμό που υποστηρίζει.

Αριοσοφία και ρατσισμός Στο πλαίσιο της αριοσοφίας συνθέτονται οι ρατσιστικές θεωρίες του  Αρτύρ ντε Γκομπινώ (Arthur de Gobineau),  με την αποκρυφιστική μελέτη των ρούνων και τη θεοσοφική ρατσιστική θεωρία της Έλενας Μπλαβάτσκυ Το κεντρικό αξίωμα είναι η ύπαρξη της άριας φυλής, ένα είδος τέλειας φυλής θεανθρώπων, στην Ευρώπη του απώτερου παρελθόντος, η οποία ήταν η περισσότερο εξελιγμένη από όλες. Με το αξίωμα αυτό, οι αριοσοφιστές δικαιολογούν την υποτιθέμενη ανωτερότητα των απογόνων της άριας φυλής σε σχέση με άλλους λαούς. Ως απόγονοι των Αρίων υπολογίζονται τα ευρωπαϊκά φύλα και μεταξύ αυτών κυρίως οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Γερμανοί.

Επομένως η κάθε γενετική ανάμιξη με ξένα φύλα σημαίνει την εξασθένιση της «ηρωικής άριας φυλής» και πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο  Γκουίντο φον Λιστ πρότεινε την ανάλογη καλλιέργεια «αριοποίησης» και τη στείρωση των κατωτέρων φυλών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί μια θεμελιώδης αντίθεση μεταξύ αριοσοφίας και της θεωρίας του Arthur de Gobineau, ο οποίος μεν υποστήριζε ότι η άρια φυλή ήταν η ανώτατη φυλή αλλά επίσης υποστήριζε ότι λόγω ανάμιξης με άλλες φυλές ανήκει στο παρελθόν και έχει χαθεί.

Η αριοσοφική θεωρία είναι η ιδεολογική βάση της «φυλετικής υγιεινής», η οποία αποτελούσε βασικό αίτημα των εθνικοσοσιαλιστώνΟι αριοσοφιστικές ιδέες βρήκαν εκ νέου οπαδούς μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε διάφορους νεογερμανικούς, δεξιούς συνδέσμους, όπως: 

Η Εκκλησία Universal and Triumphant (CUT) είναι ένας διεθνής θρησκευτικός οργανισμός της Νέας Εποχής που ιδρύθηκε το 1975 από την Elizabeth Clare Prophet. Είναι απόρροια (έχει ως μητρική εταιρεία) το "The Summit Lighthouse", που ιδρύθηκε το 1958 από την σύζυγο του Prophet, Mark L. Prophet. Οι πεποιθήσεις του αντανακλούν χαρακτηριστικά των παραδόσεων της Θεοσοφίας και της Νέας Εποχής. Τα κεντρικά γραφεία της εκκλησίας βρίσκονται κοντά στο Gardiner της Μοντάνα και η εκκλησία έχει τοπικές εκκλησίες σε περισσότερες από 20 χώρες.

Arcane School, υπήρξε ένας αποκρυφιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη θεοσοφιστή Alice A. Bailey και τον σύζυγό της, Foster Bailey, σχεδιάστηκε για να φέρει στη Νέα Εποχή από τη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, την πνευματική ιεραρχία των δασκάλων που πιστεύεται ότι καθοδηγούν το ανθρώπινο πεπρωμένο. Ως νεαρή γυναίκα, η Μπέιλι συνδέθηκε με τη Θεοσοφική Εταιρεία, μετακόμισε στην κοινότητα Krotona στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και έγινε συντάκτης του The Messenger, του περιοδικού της κοινωνίας. Υπήρξε δέκτης διδασκαλιών από τον Djwhal Khul, έναν από τους δασκάλους της θεοσοφικής πνευματικής ιεραρχίας. Η δραστηριότητά της σαν μέντιουμ θεωρήθηκε απαράδεκτη για την κοινωνία και το 1920 και για τον λόγο αυτό, η ίδια και ο σύζυγός της αποχώρησαν.

.Wotanism Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Guido Karl Anton List, γνωστός ως Guido von List  (5 Οκτωβρίου 1848 - 17 Μαΐου 1919), χρησιμοποίησε τη θεοσοφική θρησκευτική θεωρία της Ε,Π, Μπαβάτσκυ, ώστε να βρει ιδεολογική βάση για τα εθνοφυλετικά και συντηρητικά πιστεύω του.  Δημιούργησε ένα σύγχρονο παγανιστικό νέο θρησκευτικό κίνημα γνωστό ως Wotanism, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν η αναβίωση της θρησκείας της αρχαίας γερμανικής φυλής, και το οποίο περιλάμβανε ένα εσωτερικό σύνολο Αριοσοφικών διδασκαλιών που ονόμασε Αρμανισμός.

Το τάγμα Armanen-Orden (AO; Γερμανικά για το "Armanen Order", "Order of the Armanen") ιδρύθηκε ως αναβίωση της Εταιρείας Ariosophical Guido von List από τον Γερμανό αποκρυφιστή Adolf Schleipfer (γεν. 1947) και τη τότε σύζυγό του Sigrun von Schlichting. Πρόκειται για μια νεοπαγκική εσωτερική κοινωνία και θρησκευτική τάξη που αναβιώνει τις αποκρυφιστικές διδασκαλίες του Guido von List. Η εσωτερική του δομή είναι οργανωμένη σε εννέα βαθμούς, εμπνευσμένη από τον Τεκτονισμό. Το Τάγμα είναι ανοιχτά εθνο-εθνικιστικό και ρατσιστικό, και απορρίπτει τη φυλετική ανάμειξη ως σύγχρονο εκφυλισμό.

 Artgemeinschaft ή  τάγμα Armanenorden, το οποίο ίδρυσε ο Αδόλφος Σλάιπφερ (Adolf Schleipfer) το 1976, Το τάγμα Artgemeinschaft  Germanic Faith Community (Γερμανικά: Artgemeinschaft Germanische Glaubens-Gemeinschaft; συντομογραφία AG GGG) είναι μια γερμανική οργάνωση παγανιστική  και νεοναζιστική που ιδρύθηκε το 1951 από τον Wilhelm Kusserow, πρώην μέλος των SS. Το 1983, συγχωνεύτηκε με το Nordungen (ιδρύθηκε το 1924). Από το 1989 έως το 2009, ήταν επικεφαλής του Jürgen Rieger.  Σήμερα προεδρεύει σε αυτό ο Γιούργκεν Ρίγκερ.

Νέα Ακρόπολη

Νέα Ακρόπολη (ΝΑ, ισπανικά: Organización Internacional Nueva Acrópolis "OINA" – Organisation Internationale Nouvelle Acropole, association internationale sans but lucratif) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αργεντινή το 1957 από τον Jorge Angel Livraga (JAL). 

Ιστορικό ίδρυσης της ΝΑ: Η έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έκανε την "λευκή αδελφότητα" να αλλάξει τα σχέδια που είχε για την "αποστολή" του JAL. Το 1950 σε συνάντησή του JAL με τον Nilakanta Sri Ram (τότε πρόεδρο της Θεοσοφικής Εταιρείας.) ο τελευταίος του είπε πως μετά την ήττα των Δυνάμεων του Άξονα, η εσωτερική σχολή της Θ.Ε είχε κλείσει και σύμφωνα με το νέο σχέδιο που του δόθηκε θα έκανε ένα πείραμα σε 8 μέρη του κόσμου και εκείνος που θα επιζούσε ή καλύτερα που θα προεξείχε θα ξαναέπαιρνε την πεσμένη σημαία με άλλο όνομα και με μεταλλαγμένα σύμβολα. Το 1957 συναντιέται ξανά με τον Σρι-Ραμ, ο οποίος του λέει πως από το πείραμα πέτυχε μόνο αυτός και του έδωσε κατευθυντήριες γραμμές γι` αυτό που αργότερα ονομάστηκε Νέα Ακρόπολη.

Ο διπλός πέλεκυς σχετίζονται με το μυστικό δόγμα της Blavatsky για τις πλανητικές αλυσίδες που αντιπροσωπεύουν την ένωση γύρω από τον ηγέτη.  Από τις μυστικές αυτές διδασκαλίες προέρχεται η κοινή καταγωγή του ναζισμού -φασισμού και της ΝΑ. Ο διπλός πέλεκυς υπάρχει στο σύμβολο της Νέας Ακρόπολης και στην οργάνωση αυτή οι ανώτεροι ιεραρχικά αποκαλούνται πελεκυφόροι και φέρουν σαν διακριτικό γνώρισμα ένα σήμα με τη μορφή ενός πέλεκυ με άξονες σε μέγεθος  κονκάρδας που κλείνει με κούμπωμα στο πέτοένα διπλό πέλεκυ που στη κεντρική ράβδο του έχουν δεμένες άλλες ράβδους όπως ακριβώς είναι και το σύμβολο του φασισμού. Στη Ν.Α. Οι Hachados ( «πελεκυφόροι» στα ιταλικά) τιμητικός τίτλος που χρησιμοποιείται για τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΑ.  Οι άξονες (axed) -δεσμοί στο τσεκούρι και το fasce (ραβδος).  Ο όρος φασισμός σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη σήμερα, προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio που με την σειρά της ετυμολογείται από το λατινικό fosces που σημαίνει ράβδοι δεμένες μαζί σε έναν πέλεκυ. Η λέξη παραπέμπει στους littores που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την ισχύ δια της ενώσεως. Οι ράβδοι ήταν δεμένες γύρω από ένα διπλό πέλεκυ που έγινε σύμβολο του φασισμού. Η λέξη axed μεταφράζεται στα ιταλικά ως φασίστες. Η φιγούρα του τσεκουριού βασίζεται στο έμβλημα του Εθνικού Φασιστικό Κόμματος του Μουσολίνι. Οι φασίστες της δεκαετίας του 1920, οι πρώτες γνωστές ομάδες φασιστών στην Ιταλία, ονομάστηκαν fascio di combattimento δηλ. δέσμες μάχης.

Αυτοχαρακτηρίζεται φιλοσοφική σχολή, αν και ορισμένοι ερευνητές την χαρακτηρίζουν ως νεο-θεοσοφικό θρησκευτικό κίνημα. Το ιστολόγιο Escépticos υποστηρίζει ότι η ΝΑ πιστεύει ότι η λευκή φυλή χωρίζεται σε επτά υποκείμενα που έχουν επίσης ιεραρχηθεί όπου οι Γερμανοί είναι οι πιο ανυψωμένοι και οι Εβραίοι λιγότερο. Από μια μαρτυρία που δημοσιεύτηκε στο FAMIGLIA CRISTIANA  ο Μιγκέλ Μαρτινέζ (πρώην ηγέτης της ΝΑ), αποκαλύπτει ότι,: "Η NA είναι μια ομάδα παραστρατιωτικού, νεοναζιστικού τύπου με έντονα ρατσιστική ιδεολογία. Πίσω από τη μάσκα της πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και εκπαιδευτικής προσπάθειας, κρύβεται η πραγματικότητα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Ο ρατσισμός είναι ένα σημαντικό ιδεολογικό στοιχείο για την NA." Ο Martinez τονίζει: "Για τα αφεντικά της οργάνωσης αυτής, η ανθρωπότητα χωρίζεται σε επτά φυλές που πηγαίνουν σε σειρά εξελικτικής κατάταξης από το κάτω -μαύρο, στο λευκό -ανώτερο, το οποίο στη NA γενικά ορίζεται ως «Aryan» φυλή. Οι Acropolitans πιστεύουν στο Μετενσάρκωση μέσω της οποίας, από ζωή στη ζωή, οι άνθρωποι περνούν σε ανώτερες φυλές. Κάθε φυλή μπορεί να χωριστεί σε υπο-φυλές. Οι Εβραίοι είναι το χαμηλότερο επίπεδο της Aryan φυλής, ενώ το ανώτερο ή το λιγότερο ακάθαρτο είναι το αγγλο-γερμανικό. Σήμερα κατά τα πιστεύω τους η NA δεν αποτελείται από μια επιλεγμένη φυλή αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την νέα φυλή που πρέπει να έρθει. Αυτή θα δημιουργηθεί από την  «έκτη υπο-φυλή της πέμπτης φυλής», ο νέος άνθρωπος που Θα ξέρει πώς να κυβερνά τον κόσμο με σοφία. Οι σημερινοί Ακροπολίτανοί θα χρησιμεύσουν μόνο στην προετοιμασία της διαδρομής για την άφιξη του υπεράνθρωπου. ("Skeptic List \" La Corrala \ " < σκεπτικιστές στο ccdis.dis.ulpgc.es >Θέμα : [σκεπτικιστές] Νέα ακρόπολη: εσωτερικοί νεοναζί Από : "Pedro Luis Gomez Barrondo"

Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου

.Ο Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την δράση του εκδίδοντας το περιοδικό Χρυσή Αυγή τον Δεκέμβριο του 1980, με τα ναζιστικά σύμβολα να κοσμούν το εξώφυλλό του, ενώ στο περιεχόμενό του φαινόταν ξεκάθαρα ο προσανατολισμός της λατρείας του αρχηγού -Φύρερ- Αδόλφου Χίτλερ. Επηρεάστηκε από την αποκρυφιστική εταιρεία "Τάγμα της Θούλης", μια γερμανική μυστικιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε από την Θεοσοφική Εταιρεία με έμβλημα τη σβάστικα. Πυρήνας του Τάγματος αυτού ήταν η Χρυσή Αυγή από την οποία ο Χίτλερ διδάχτηκε την ιδεολογία του. Αυτή την πληροφορία την έδινε μόνο στους "μυημένους¨ οπαδούς του.

To περιοδικό ΧΑ επαγγέλεται μια «παγκόσμια πνευματική Επανάσταση», μια νέα «Χρυσή Αυγή» της ανθρωπότητας που «θα οδηγήσει και πάλι τον Άνθρωπο στην φύση και το Ελληνικό Ιδεώδες του πολιτισμού». Ο νέος «πολιτισμός» αφορά μόνο την λευκή φυλή. «Στη Νέα Ζωή δεν θα υπάρχει θέση για τους Σιωνιστές, τα προϊόντα τους και τους πράκτορές τους». Μαζί με τον ενδιαφέρον του για το «απολλώνιο πνεύμα», τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και τον ιταλικό φουτουρισμό, την παρακμή της Ευρώπης και την «εισβολή των Εβραίων» ο εκδότης του περιοδικού Νίκος Μιχαλολιάκος θα ξετυλίξει το ταλέντο του ως ποιητής: "Στο δάσος υπάρχει σιγή και παγερή οσμή εγκλήματος. Ένας βωμός, μια τελετή, μια ανθρωποθυσία. Και αυτός στην μέση του ναού /Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας, /Στο βάθρο του βωμού/ Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος /Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας / Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Παν."

Η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου στα πρότυπα της ΧΑ του Χίτλερ, διοργάνωνε τελετουργικά μέσα στο δάσος ανάβοντας φωτιές και δίνοντας όρκους κάτω από τη σβάστικα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (ηλιοστάσια κατά κύριο λόγο) που τηρούνταν από τους “Άριους” στη Γερμανία προς τιμήν του θεού του πολέμου.
Το 1987 η οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» συντάσσει το καταστατικό της και το σφραγίζει με το ρουνικό σύμβολο της Werwolf. Σύμφωνα με ένα άρθρο του καταστατικού, ο Αρχηγός τους δεν είναι άνθρωπος, αλλά «ενανθρωπισμένη ύπαρξη». Η αναφορά σε Εκείνον, υπάρχει και σε μεγάλα αφιερώματα του περιοδικού. Σε ένα από αυτά υπάρχει μια αφήγηση που απηχεί την άποψη ότι ο Χίτλερ δεν πέθανε, αλλά ζει. Μέσα από το περιοδικό ΧΑ εμφανίζεται η Σαβίτρι Ντέβι, η «Ιέρεια του Χίτλερ» ως μία προφήτης της νέας θρησκείας, που πιστεύει πως ο Χίλτερ είναι ο Τελευταίος Αβατάρ, μια θεότητα με υπερανθρώπινη, ανθρώπινη ή ζωώδη μορφή που διαμεσολαβεί ανάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους. Που θα ξανάρθει.
Ο Χάρης Κουσουβρής στο βιβλίο του, Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ότι ο αρχηγός με ομοϊδεάτες του στις επετείους των ναζί επισκεπτόταν νύχτα το γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο. Ένα δημοσίευμα του περιοδικού που παραθέτει, γράφει ότι «σκοπός και νόημα της υπάρξεως μας ήταν, είναι και θα είναι ένας Homo nordicus, ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου».
Η οργάνωση δεν είναι μια πολιτική οργάνωση, που έχει μια θρησκεία, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που μπαίνει στην πολιτική -όταν δεν απαξιώνει τις εκλογές- για να επιβάλλει όχι μόνο ένα καθεστώς, αλλά ένα «Νέο Ανθρωπο», τον «Homo Nordicus». Συνεχίζει ο Χάρης Κουσουβρής στο ίδιο βιβλίο: «Η Αναγέννησις του Ελληνισμού σημαίνει επιστροφή εις τα πρότυπα των Ολυμπίων Θεών».
Το 2000 το περιοδικό Αντεπίθεση ανακοινώνει τον εορτασμό της έλευσης του «Υπερβορείου Απόλλωνος» με ένα άρθρο με τίτλο «Η Νίκη του Ήλιου». «Το βράδυ της 22ας προς 23ης Δεκεμβρίου ξαναζωνταντεύει στις καρδιές σας την υπέρλαμπρη χώρα του Λυκείου Απόλλωνος, τη χώρα του Φωτός την Υπερβορέα!» γράφει. «Την 23ην Δεκεμβρίου εορτάζουμε την έλευσιν του Υπερβορείου Απόλλωνος, τη νίκη του φωτός επί του σκότους, το χειμερινό ηλιοστάσιο! Η φυλή μας, η λευκή, Αρία Φυλή, από την αρχαιότητα έως σήμερα γιορτάζει τη νύχτα αυτή σύσσωμη, σε όλα τα σημεία του πλανήτη και όπου ζει λευκός Άνθρωπος, υποδεχόμενη τον θεό-Ήλιο, τον μεγάλο πατέρα της ζωής. Μουσική από αυλούς αιωρείται και αναπαριστά τους μυητικούς ήχους της φύσης καθοδηγώντας τα μαγικά βήματα των κυκλικών χορών μας που μας εισάγουν στη γιορτή. Οι φωτιές καίνε στους λόφους και στις βουνοκορφές σημάδια πως για τον Υπερβόρειο Απόλλωνα που γυρίζει από το μεγάλο του ταξίδι στον Βορρά, πύρινα σημάδια αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Ας ξαγρυπνήσουμε χορεύοντας και αναπαράγοντας το Φως».
Το 2005 το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει τον Χίτλερ ως άγιο. -«Ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος. Με τον Χίτλερ ο κόσμος θα έσφυζε ανθρωπιά και καλωσύνη. Εξήντα χρόνια μετά οι ναζί δεν έχουν τάφο». Ο Χίτλερ, -κατά τον αρθρογράφο- δεν έχει πεθάνει αλλά σαράντα μέρες περιφέρεται στα ερείπια και λέει: «Ήμουν ο τελευταίος των Καισάρων. ΄Ηλθε η εποχή των μικρών και ταπεινών. Ήμουν ο τελευταίος Αβατάρ. Μα εγώ του χρόνου θα διαβώ την πύλη και στα ερείπια θα περιπλανηθώ του Βερολίνου με μια ροζέτα του κόμματος στην τσέπη μου κρυμμένη και με μια πίστη σιδερένια στην καρδιά για κάποιον νέο άνθρωπο που θα έρθει στον Υπεράνθρωπο να δώσει λευτεριά».
Η εφημερίδα της ΧΑ υμνεί και τον Λευκό Εωσφόρο, που οι «ανά τον κόσμο δούλοι και οι υποταγμένοι τον λένε Διάβολο και Σατανά κι αυτός γελά». Ο Εωσφόρος είναι «αυτός που φέρνει το Λευκό Φως την Αυγή κάθε χιλιετία». .
Οι στίχοι των Naer Mataron έχουν αναφορές στην «Ostara», το αγαπημένο περιοδικό του Χίτλερ, αλλά και τον «Νέο Ανθρωπο». Ο «μεταφυσικός ιδεαλισμός» -λέει το τραγούδι «The New Man»- είναι η δημιουργία ενός «νέου ανθρώπου». Μια νέα μορφή πολιτισμού με στόχο τη φυσική και καλλιτεχνική αρτιότητα: «Με θάρρος και τόλμη θα ξεπεράσει -ο νέος άνθρωπος- το παρελθόν και θα καταλήξουμε σε ένα νέο πολιτισμό, όπου ο άνθρωπος θα είναι μια ολότητα. Είμαστε πρόθυμοι για πράξεις ολικής καταστροφής ακόμα και μαζικές δολοφονίες, για μια «δημιουργική καταστροφή» για την πορφυρή αυγή».
Το βιβλίο το ¨Μυθιστόρημα του Ναζισμού» αποκαλύπτει πως ο «λαϊκός σύνδεσμός» είναι το εθνικιστικό κέλυφος ενός μυστικού «κύκλου» με Ιππότες και βαθμοφόρους μιας μυστικής αλλόκοτης θρησκευτικής οργάνωσης.

Τον Ιούνιο του 2010, πριν από τις δημοτικές εκλογές ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάζει το βιβλίο του Ηλία Κασιδιάρη "Τομέας Χ. " που περιγράφει μια φανταστική σφαγή όπου « χιλιάδες μολύβδινες σφαίρες ξεχύθηκαν μεμιάς στον αέρα και ταξίδεψαν για λίγα μέτρα ελεύθερες προτού καταλήξουν στον μακάβριο προορισμό τους.
Μετά την επιτυχία της ΧΑ στις εκλογές που την μετέτρεψαν σε τρίτη πολιτική δύναμη, περίπου εβδομήντα γραφεία σε όλη την Ελλάδα εκπαιδεύουν με «γυμναστικές επιδείξεις» και πραγματικές ασκήσεις ένα πραγματικό στρατό. Σε ένα beach party οι αυτοαποκαλούμενοι «αϊτοί» ετοιμοπόλεμοι κάνουν αγώνες με αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες. Σε μυστικά στρατόπεδα στη Μάνδρα, τη Σαλαμίνα και τον Ασπρόπυργο και αυτοσχέδια σκοπευτήρια στη Πεντέλη και το Χαϊδάρι εκπαιδεύονται οι «κλειστοί πυρήνες». Οι επισκέψεις-εκστρατείες με τελετές στο Γράμμο και τις Θερμοπύλες δίνουν την απαραίτητη ιερότητα σε ένα θρησκευτικό στρατό ντοπαρισμένο με δικούς τους ύμνους.
Το καλοκαίρι του 2012 τα «Τάγματα Εφόδου» εμφανίζονται στο πανηγύρι της Ραφήνας να κάνουν ελέγχους στους μετανάστες μικροπωλητές. Καταστρέφουν με κλωτσιές τους πάγκους τους.

Σήμερα η ΧΑ επιδιώκει να περάσει την άποψη ότι έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου και από μια καθαρά νεοφασίζουσα σέκτα μεταβλήθηκε σε ένα εναλλακτικό πολιτικό κόμμα που προσπαθεί να αλλάξει το ακραίο του παρελθόν ώστε να αποκτήσει ψηφοφόρους, καθότι είναι λίγο πολύ γνωστό στην κοινή γνώμη η αρνητική ιστορία της. Αν και η ΧΑ σήμερα αρνείται τον χαρακτηρισμό της ως φασιστική ή νεοναζιστική οργάνωση, τα επίσημα κείμενα της ασπάζονται μία βιολογική αντίληψη του εθνικισμού, όμοια με εκείνη των Ναζί του μεσοπολέμου, χωρίζοντας τους ανθρώπους σε φυλές, υποφυλές και πολιτισμούς. Ταξινομήσεις που στηρίζονται στις μυστικές διδασκαλίες της Μπλαβάτσκυ και έχουν την βάση τους στις φυλετικές διακρίσεις που ξεκινάν από την πεποίθηση ύπαρξης ανθρώπινων ομάδων - πολιτισμών - φυλών που τους ενώνει μια ποιοτική σύνθεση και η κοινή βιολογική και πνευματική κληρονομιά. Οι πολιτισμοί αυτοί ταξινομούνται ιεραρχικά σε ανώτερους και κατώτερους και σχηματίζουν τις υποφυλές και τις φυλές του ανθρώπινου είδους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των Εβραίων σε χαμηλή ιεραρχικά ταξινόμηση ενώ των Γερμανών στην ανώτερη, οδήγησε στα ρατσιστικά εγκλήματα των ναζί. Η ΧΑ μπορεί να άλλαξε τον τρόπο που παρουσιάζεται στον κόσμο αλλά το πραγματικό της πρόσωπο δεν μπορεί να αλλάξει γιατί έτσι οριστικέ αρχικά από τον Μιχαλολιάκο. Η εποχή της πληροφορίας έχει αναγκάσει την Χ.Α. να μηχανευτεί νέα σχήματα για να επιβιώσει. Σήμερα η επίσημη άρνηση της ιδεολογίας του φασισμού την οποία διδάσκει στα κατευθυνόμενα μέλη της, γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση για αυτό έχει δοθεί ως επίσημη κατευθυντήρια γραμμή, η Χ.Α. να λειτουργεί ως κέντρο διερχομένων που ασχολούνται με την πολιτική. Έτσι οι περισσότεροι νέοι που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της ΧΑ δεν γνωρίζουν πολλά για την οργάνωση αυτή. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χ.Α. όμως γνωρίζουν και διαχωρίζουν τα μέλη σε κατευθυνόμενα και μη κατευθυνόμενα, όπου μη κατευθυνόμενα μέλη είναι όλοι αυτοί που βλέπουν την ΧΑ σαν μη φιλοναζιστικό πολιτικό κόμμα.

Θεοσοφία και Χριστιανισμός 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Επειδή γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται με εωσφορικά κινήματα ότι όλες αυτές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους έρχονται σε αντίθεση με την Χριστιανική πίστη, έχουν χαράξει παγκοσμίως μια κοινή αμυντική γραμμή που συνίσταται 1) στο να παραμένουν αυτές μυστικές, σύμφωνα με επίσημες οδηγίες που δίνονται στα κατευθυνόμενα μέλη τους και 2) σε δυσφήμιση του Χριστιανισμού κυρίως με συνεχόμενες αναφορές στην μεσαιωνική εποχή της ιεράς εξέτασης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το μυθιστόρημα του JAL με τίτλο Αλχημιστής και το βιβλίο εκδόσεων ΝΑ σχετικά με την ζωή του Τζορντάνο Μπρούνο. Αξίζει να τονιστεί η λεγόμενη "Επιχείρηση Giordano Bruno", η οποία με διάταγμα του JAL πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 1988,  και αποσκοπούσε στην ανάδειξη του έργου του Giordano Bruno ως ελεύθερος στοχαστής που ήρθε αντιμέτωπος με την τότε μεσαιωνική «ιερά εξέταση». Στόχος της επιχείρησης αυτής, που έγινε παγκοσμίως, ήταν να  υποτιμήσει τον Καθολικισμό και τον Χριστιανισμό μεταξύ των μελών του εωσφορικού κινήματος αλλά και στην κοινωνία. 

 

Αντί επίλογου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στην Καινή Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 22,29) είναι γραμμένο (Πρωτότυπο κείμενο): "Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού." Μετάφραση[Πλανάστε, διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε την δύναμη του Θεού.]


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 24. 24 ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται, καὶ δώσουσιν σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα ὥστε πλανῆσαι εἰ δυνατὸν καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.  Μετάφραση 24 Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και τους εκλεκτούς.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:15-20 FPB Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Kάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Eπομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.


 στην Παλαιά Διαθήκη, Ησαΐας κεφ. 14, στίχοι 12-15: “Πως έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, τέκνο της αυγής! Πάνω στην γη συντρίφτηκες, εσύ που υπέταξες λαούς. Έλεγες μέσα σου: “Στον ουρανό θ’ ανέβω, τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού. Θα πάρω θέση πάνω στο βουνό, στο μακρινό βορρά που οι Θεοί συνάζονται. Θ’ ανέβω πάνω από τα σύννεφα και με τον ύψιστο θα είμαι ίσος.” Μα έπεσες μέσα στον Άδη, στης αβύσσου το βυθό."

 Καινή Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 22,29): "Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού." [Πλανάστε, διότι δεν γνωρίζετε τις Γραφές, ούτε την δύναμη του Θεού.]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 12:9 Πρωτότυπο κείμενο12-9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ ἐβλήθησαν. Μετάφραση12-9 Και ρίχτηκε ο δράκοντας, ο όφις ο μεγάλος ο αρχαίος, που απόκαλείται διάβολος και ο Σατανάς, αυτός που πλανά την οικουμένη όλη, ρίχτηκε στη γη και οι άγγελοί του ρίχτηκαν μαζί του.

 ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ κεφάλαιο 10 Λουκ. 10,17 Ὑπέστρεψαν δὲ οἱ ἑβδομήκοντα μετὰ χαρᾶς λέγοντες• Κύριε, καὶ τὰ δαιμόνια ὑποτάσσεται ἡμῖν ἐν τῷ ὀνόματί σου. Λουκ. 10,18 Εἶπε δὲ αὐτοῖς• ἐθεώρουν τὸν σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα. Λουκ. 10,19 ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς οὐ μὴ ἀδικήσῃ. Λουκ. 10,20 πλὴν ἐν τούτῳ μὴ χαίρετε, ὅτι τὰ πνεύματα ὑμῖν ὑποτάσσεται• χαίρετε δὲ ὅτι τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς. Μετάφραση ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10. 17Όταν γύρισαν πίσω οι εβδομήντα μαθητές, έλεγαν γεμάτοι χαρά: «Κύριε, ακόμη και τα δαιμόνια μας υπακούνε όταν τα προστάζουμε στο όνομά σου». 18Κι ο Ιησούς τους είπε: «Εγώ έχω δει το σατανά να πέφτει από τον ουρανό σαν αστραπή. 19Σας δίνω εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς, και να κυριαρχείτε πάνω σ’ όλη τη δύναμη του εχθρού• τίποτε δε θα σας βλάψει. 20Μη χαίρεστε όμως γιατί σας υπακούνε τα δαιμονικά πνεύματα• μάλλον να χαίρεστε που τα ονόματά σας έχουν γραφτεί στον ουρανό».

 ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ 22 Επίλογος 18Εγώ, ο Ιωάννης, βεβαιώνω όλους όσοι ακούνε τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, πως αν κανείς προσθέσει κάτι σ’ όσα είναι γραμμένα εδώ, θα του προσθέσει κι ο Θεός τις συμφορές που είναι γραμμένες σ’ αυτό το βιβλίο. 19Κι αν κανείς αφαιρέσει κάτι απ’ τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου, θ’ αφαιρέσει κι ο Θεός το μερίδιό του από το δέντρο της ζωής κι από την άγια πόλη. 20Αυτός που τα επιβεβαιώνει όλα αυτά λέει: «Ναι, έρχομαι σύντομα». «Αμήν• ναι, έλα, Κύριε Ιησού».

 Ιερεμίας 23: 29Δεν είναι ο λόγος μου ως πυρ; λέγει ο Κύριος· και ως σφύρα κατασυντρίβουσα τον βράχον; 30Διά τούτο, ιδού, εγώ είμαι εναντίον των προφητών, λέγει Κύριος, οίτινες κλέπτουσι τους λόγους μου, έκαστος από του πλησίον αυτού.  31Ιδού, εγώ είμαι εναντίον των προφητών, λέγει Κύριος, οίτινες κινούσι τας γλώσσας αυτών και λέγουσιν, Αυτός λέγει. 32Ιδού, εγώ είμαι εναντίον των προφητευόντων ενύπνια ψευδή, λέγει Κύριος, οίτινες διηγούνται αυτά και πλανώσι τον λαόν μου με τα ψεύδη αυτών και με την αφροσύνην αυτών· ενώ εγώ δεν απέστειλα αυτούς ουδέ προσέταξα αυτούς· διά τούτο ουδόλως θέλουσιν ωφελήσει τον λαόν τούτον, λέγει Κύριος.

 Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5: 6 Ταπεινώθητε οὖν ὑπὸ τὴν κραταιὰν χεῖρα τοῦ Θεοῦ, ἵνα ὑμᾶς ὑψώσῃ ἐν καιρῷ. 7 πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ’ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, 8 νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ.

Μετάφραση Α΄ ΠΕΤΡΟΥ 5:8 Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο ἀντίδικος σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι πραγματικές ιδρυτικές αρχές της Νέας Ακρόπολης

THEOSSOFICUL SOCIETY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Νέα Ακρόπολη

Το εγχειρίδιο του Οδηγητή της Νέας Ακρόπολης